Kyllä kannatti herätä

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kyllä se vaan on niin, että vaikeina ja mustina aikoina ystävien rooli korostuu. Ystävä on henkilö, jossa viisaus ja empatia ovat kauniisti punoutuneet yksiin kuoriin.  Hyvä ystävä osaa kuunnella ja on valmis kuuntelemaan. Lohduttava olkapää ja kuunteleva välittävä ystävä ovat parasta hoitoa sydänsuruihin ja muihin ahdistuksiin sekä murheisiin.  Viime aikoina olenkin ollut erityisen kiitollinen siitä, että minulla on ystäviä.

Tiesittekö muuten, että kiitolliset ihmiset ovat onnellisempia, vähemmän masentuneita ja stressaantuneita sekä tyytyväisempiä elämäänsä ja ihmissuhteisiinsa? Kiitolliset ihmiset ovat myös kykeneväisempiä kontrolloimaan ja ymmärtämään ympäristöään, sisäistä kasvuaan, elämänsä tarkoitusta ja itsensä hyväksymistä. Heillä on paljon positiivisempia tapoja käsitellä erilaisia elämäntilanteita ja he ovat enemmän taipuvaisia etsimään tukea muilta ihmisiltä, kasvamaan ja oppimaan kokemuksistaan ja he kuluttavat enemmän aikaa ongelmanratkaisuun kuin niiden välttelyyn tai kieltämiseen. Kiitollisilla ihmisillä on vähemmän negatiivisia selviytymiskeinoja (esim. itsesyytös) ja he turvautuvat vähemmän päihteisiin. Kiitolliset ihmiset myös nukkuvat paremmin sillä he ajattelevat vähemmän negatiivisia asioita nukkumaan mennessään.

Kiitollisuutta voi harjoitella, aionkin ruveta - taas kerran -kiitollisuuden innokkaaksi opiskelijaksi. Olen päättänyt, että joka ilta keksin ainakin yhden syyn olla kiitollinen ja kyllähän niitä syitä löytyy usein enemmän kuin yksi. 

Tänään olen kiitollinen siitä, että

 • mulla on maailman kultaisimmat lapset 
 • sain tänään syödä herkkuaamupalaa kahden rakkaan ystävän kanssa
 • mua halattiin niin tiukasti, että sydämessä saakka tuntui
 • tein juoksulenkin ja näin - uskomatonta mutta totta - auringon
 • sain jo joululahjoja
 • tajusin juuri, että sydämeni on edelleen avoin. Avoimen sydämen läpi energia pääsee virtaamaan eikä avoin sydän kanna taakkaa. Ihan hitsin hieno juttu!
Puss,
Elisa 

4 kommenttia :

 1. "Ystävä on henkilö, jossa viisaus ja empatia ovat kauniisti punoutuneet yksiin kuoriin. Hyvä ystävä osaa kuunnella ja on valmis kuuntelemaan."

  Erittäin hyvin kirjoitettu ♥

  ...tuli oikeastaan vähän ikävä niitä omia halityttökavereita joita ei ole nähnyt pitkään aikaan ja joita rakastaa ja kaipaa ihan hirmuisesti.

  Mukavaa adventti-iltaa sinne ♥

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, ihanaa, ihanaa! :)

  Kiitollisuuden aiheita on loppujen lopuksi hyvin helppo keksiä. Kun vain nostaa päänsä sieltä murheiden sontaläjästä ja suuntaa katseensa olennaiseen, löytää paljon ihanuutta. "Pikkuisen" on itselläni oppimista tässä... köhköh... Ja toisaalta välillä on vain annettava itsensä ryvettyä siinä läjässä, kuten tässä lähiaikoina olemme moneen kertaan todenneet :) Hienoa kuitenkin, että sulla jo vähän helpottaa. Niin vain se aurinkokin ilmestyy silloin, kun sitä vähiten odottaa. Konkreettisesti, mutta myös monessa muussa muodossa.

  Kaikkea mahtavaa alkavaan viikkoosi! ♥

  VastaaPoista
 3. Aina ei onnena ja sen murusia huomaa!

  VastaaPoista
 4. Totta viserrät. On hienoa, että on ystäviä hädässä - ja ilossa.

  Ihan oikeassa olet, on tärkeää osata tuntea kiitollisuutta. Sillä on linkki onnellisuuteen. Yhdessä Martin Seligmanin ja kollegoidensa tutkimuksessa (2005) osallistujat listasivat viikon ajan kolme asiaa, jotka menivät kunakin päivänä hyvin, miksi ne menivät hyvin, ja mitä niistä seurasi. Viikon jälkeen tehdyn testin tulokset osoittivat onnellisuuden lisääntyneen ja lievän masennuksen oireiden vähentyneen. Vielä puoli vuotta listaamisen jälkeen onnellisuus oli korkeammalla ja masennuksen oireet pienemmät kuin lähtötilanteessa. Ei toki voida yleistää isompaan populaatioon, sillä osallistujat olivat pääasiassa korkeasti koulutettuja, kärsivät vain lievästä masennuksesta ja olivat lähtökohtaisesti kiinnostuneita tulemaan onnellsiksi, joten otos ei ollut kattava. Mutta suunta on lupaava...

  Tutkimuksessa testattiin muitakin vastaavia keinoja, joista eräs toinenkin tuotti vastaavanlaisia tuloksia, mutta tähän itse tartuin, koska se on niin mukavan helppo ymmärtää ja ottaa käyttöön!

  Ihmisen mieli on vahva ja sillä on valtava potentiaali joka suuntaan. Itse voimmekin päättää, mihin suuntaan mielemme valjastamme... Tsemppiä kiitollisuuden aiheiden tunnistamiseen!!! <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top