Voi kiesus numero 54!

perjantai 27. helmikuuta 2015

Löysin hämmentävän blogin ja erityisesti sen viimeisimmät postaukset saivat minut haukkomaan henkeäni:
Olen täydellinen esimerkki sellaisesta naisesta, joka rakastaa olla perinteinen nainen. Mitä perinteinen nainen tarkoittaa minulle? Hyvin lyhyesti: Naisen tehtävä on olla hellivä ja pitää huolta miehestään, kodin siisteydestä, antaa huomiota ja rakkautta. Kuvaisin itseäni myös vahvaksi, määrätietoiseksi ja itsenäiseksi naiseksi, mutta mieheni rinnalla :D Olen alistuva nainen, se vain tulee luonnostaan (vain ja ainostaan mieheni rinnalla). Elämässäni olleet miehet ovat arvostaneet naisellisia piirteitäni ja suurta hoivaviettiä, joka on ehkä näkyvin piirteeni. 
Jos olisin päättäjien joukossa, päättäisin, että jokainen 18 vuotta täyttänyt nainen kävisi kotirouvakurssin, jossa opetellaan käytöstapoja, siivousta, kodinhoitoa, ruoanlaittoa ja perinteistä naiseutta. Samaan aikaan kun nuori kundi lähtee armeijaan, niin nuoret naiset kävisivät puolen vuoden kodinhoitokurssin. Ei siitä ainakaan haittaa olisi.
Didemin onnellisuuden salaisuus on menestynyt mies, ja hän on sitä mieltä, että vaikka moni nykynainen ei sitä myöntäisikään, menestyneen miehen siivellä eläjistä on ihanaa, ettei heidän tarvitse tehdä oikeita töitä.

Siis kotirouvakurssi?? WTF. Tunnen useamman nuoren miehen, joka on sormi suussa kotitöiden suhteen. Miksei ko. kurssi olisi heillekin hyvä idea sillä välin kun naiset hankkivat yliopistokoulutuksen? Ja tiedoksi tälle nuorelle naiselle; kotirouvakurssi ei (työkaveriani lainatakseni) Vittoon  laukkuja, palkkaa tai eläkkeitä kenellekään tuota.

Blogi oli tasa-arvon osalta mielestäni syöksysukellus 50- luvulle, silloinhan miehet tekivät uraa ja kotirouvakulttuuri kukoisti. Jokainen taplaa tyylillään, mutta minä olen ainakin onnellinen, että olen nainen joka elää 2000 luvulla! Niin ja voin reilusti tunnustaa, että olen feministi. Eikö feminismi ole oikeasti hyvä asia, perusajatuksenahan on miehen ja naisen tasa-arvoisuus?

Yritin myös lukea blogia ihan vain muotiblogina, mutta surukseni oli todettava, että siinä ei oikein ollut mitään luettavaa sisältöä. Rahoilla mässäily ja uusien laukkujen esittely oli lähinnä surullista.

On paljon ns. pintablogeja, jotka kepeydessään ovat silti kiinnostavia. Ne muutamat sanat ja kuvat mitä tuontyyppiseen bloeiluun tuotetaan voivat kaiken pintaliidon keskelläkin ilmaista paljon, oikein valittuina. Ihminen on aistittavissa, bloggaaja laittaa likoon itseään, lukijaa ei pintakoreilusta huolimatta aliarvioida. Akvaarioelämää viettävä uusrikas (huomionkipeä?) nukkevaimo ei kosketa ainkaan minua, siis ihan hahmona, tuntematta oikeaa ihmistä tai varsinkaan saamatta tutustumiseen sen kummempaa tilaisuutta blogin kautta.

Mikä hassuinta, mulle tuli lähinnä hämmentävää olo ko.blogin lukemisesta, enkä edes tiedä miksi?
Olisiko kyse siitä, että en nähnyt blogissa ns. sisältöä, jäin kaipaamaan juttuja arjen iloista ja suruista, valoista ja varjoista, ihmisen epävarmuuksista ja inhimillisyydestä? Tai se, että joku nuori blogin lukijanainen ottaa tällaisen naisen roolimallikseen ja ottaa elämän tehtäväksi miehen, josta on taloudellisesti riippuvainen?

13 kommenttia :

 1. Mietin usein samaa, miksi joku blogi ärsyttää kamalasti. Otan pieniä raivareita kun joku on niin tyhmä mielestäni, tai kirjoittaa huonosti, tai on vain epäkiinnostava. Mistä sse kertoo? Kun ei tuo omakaan blogi nhyt niin huikea ole (puhun siis omastani, sinun on :)Joitakin blogeja tunnustan lukevani ihan sen ärsytyksen vuoksi, tosin harvakseltaan. Paitsi en joulublogeja. Niistä tulen oikeasti hulluksi :)

  VastaaPoista
 2. Mom zilla: Tää blogi oli ihan omaa luokkaansa ja vanhemmat ärsytysblogit jää tämän kohdalla jalkoihin ...

  Mä ottaisin ilolla vastaan yhteiskunnan, jossa kenenkään ei tarvitsisi käydä "oikeissa" töissä. Mutta puolison ja elämänkumppanin valitseminen statuksen tai urakehityksen perusteella on jotain, mihin en osaa samaistua ja joka saa surulliseksi. Pöh!

  Ja sun blogi on huikea; hauska, nokkela ja syvällinen samaan aikaan.

  Joulublogit? Onko sellaisiakin ;)?

  VastaaPoista
 3. Ko. blogin kommenteista bongattua (rouvan tekstiä): "uskokaa tai älkää, tällä kotiäidillä on myös aatteita ja ajatuksia, mitkä tulevat aina silloin tällöin julki"

  Harmi vaan, kun on ajatuksia ja Ajatuksia :D

  Ja voi kiesus, todellakin...

  VastaaPoista
 4. Voi teitä, joulublogit on just niin parhaita! :D

  Elisa, sulle olis pieni haaste tuolla mun blogissa.

  Ihanaa ja keväistä viikonloppua! ♥

  VastaaPoista
 5. Vielä en ole klikannut blogiin, mutta katsottava on mikä on niin ärsyttävää. Ihan ensimmäisenä tuli kuitenkin mieleen, että jos kaikki kirjoittaisi inhokeistaan blogikirjoituksen, ei netissä muuta olisikaan. Nytpä kipitän katsomaan ja ehkä tulen mukaan tähän kauhistelukerhoon. A

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 7. Tuula: Joo ei tolla naisella montaa ajatusta ollut ja nekin kannattaisi pitää itsellään ;)

  Puss!

  Terhi: Kiitos haasteesta, tartun siihen heti sopivana hetkenä! Iloa!!

  Joulu on iloinen asia n 1 kk vuodessa ;)

  A: Oikeasti ajattelen, että annetaan kaikkien kukkien kukkia ;) tänään vain vähän ärhäkällä päällä.

  Ja se on oma valinta, jäädä "edustusvaimoksi" ja jos ihminen on sillä lailla onnellinen, sekin on ihan ok. Mutta todellisuudessahan tällä bloginkirjoittajalla ei ole valinnanvaraa, koska hän ei ole opiskellut, eikä työhistoriakaan ilmeisesti ole kovin kummoinen.
  Jos tulisi ero, olisi tämä nainen aika hatarilla jäillä....

  Onnea ei koskaan kannattaisi jättää yhden kortin varaan...

  VastaaPoista
 8. Olen ihmetellyt noita Cosmon blogeja. Moni Cosmo Girleistä on kaunis, luksusbrändeillä koristeltu, kouluttamaton eikä käy töissä. Olen varmaan ihan hirveä tasa-arvon täti-ilmentymä, mutta en yhtään tykkää tuosta. Pidän toimintaa epäeettisenä ja vastuuttomana.

  Nuorille tytöille syötetään kuvaa, että vain ulkonäkö merkkaa. Kun olet tarpeeksi kaunis, et tarvitse muuta. Saat miehen, voit keikistellä blogikuvissa ja ansaita sillä ja elämäsi on shopping/matkailu/keikistelyturnee. Samalla noiden cosmotyttöjen potentiaali latistetaan huulipunien vertailuun. Siinä sitä on mallia nuorille tytöille.

  Jotenkin on vaikea uskoa, että cosmobloggaamisella voisi tehdä pitkäaikaisen uran. Kuten yksi tunnetuimmista bloggareista sanoi haastattelussa, että eihän tätä voi tehdä ikuisesti, eihän ketään kiinnosta kenenkään 4-kymppisen elämä!" Luulen, että parasta ennen päivä läpsähtää jo paljon aikaisemmin. Blogien verotietovertailujen perusteella palkka ei ole kovin hääppöinen. Vaikuttaa siltä, että se on puolet ammattitoimittajan palkasta. Ammattitoimittajan ei tarvitse jakaa elämäänsä. Minusta mediatalo on tässä se suurin hyötyjä ellei peräti hyväksikäyttäjä. En tykkää. En ymmärrä, että kuinka Sanoma on ottanut koko Cosmon portfolioonsa ja sitä en ymmärrä, että miten Cosmo pysyy hengissä. Melkein tekisi mieli perua Hesari ja Akkari.

  Mutta olenkin keski-ikäinen feministi.

  VastaaPoista
 9. Kepponen: Mä olen kanssa keski-ikäinen feministi ja ylpeä siitä!!

  Mä ihmettelen myös Cosmon etiikkaa ja sitä, millaista naiskuvaa ko. lehti blogiensa osalta "tukee".

  Musta toi blogi on hyvä esimerkki nykyisestä "mä rupeen isona kauniiksi, rikkaaksi ja perustan blogin"-meiningistä. Monella tuntuu olevan hukassa se mitä elämisen eteen on tehtävä (tai no, eihän sen eteen tarvitse tehdä...). Elämässä on jees, kun on kaunis, cool ja kuvaa kivoja muotikuvia blogiin, ne tuovat onnea. Tälläinen "harhainen" maailma on nykyään huolestuttavan yleistä, erityisesti nuorten naisten blogeissa.

  VastaaPoista
 10. Kävin lukemassa muutaman postauksen. Sain kiinni siitä mikä sua ärsytti :) musta on hurjaa se, miten vähään ihminen voi elämässään tyytyä. Ei mua häiritsisi tässä elämänvaiheessa ollenkaan se, että mies voisi elättää minut ja saisin hoitaa vaan lasta/lapsia. Mutta että koko oma elämä olisi juuri tuota rouva Kepposen mainitsemaa hoppailu-matkustelu-keikistely-turneeta, se olisi surullista. Yksi ainoa elämä kannattaisi musta käyttää johonkin muuhun kuin pelkkään luonnonvarojen kuluttamiseen, mutta niin meitä on moneksi. Mä oon nuorena elänyt hetken vähän samaa, ollut rikkaissa naimisissa. Se riittää ehkä hetken, mutta sitten kun kasvaa aikuiseksi, täytyy miettiä mitä omalla elämällään haluaa tehdä.

  VastaaPoista
 11. Momzilla: Niin, miten vähään sitä tosiaan ihminen voi tyytyä...

  Itse ainakin olen ylpeä siitä, että oma työurani mm. kerrossiivoja, vaatemyyjä on antanut MINUN valita miehiä, jotka ovat voineet olla tyhjätaskuja. Kukkaron sisältö ei kerro ihmisen sisäisestä ajatusmaailmasta tai arvoista mitään.

  VastaaPoista
 12. Tuli mieleen vielä sekin, että jos jonkun - kuten tuon ko. kotirouvan/palvelijan - unelma on blogata, niin kannattaisi tehdä se edes kunnolla. Voisi vaikkapa opetella suomen kielen oikeinkirjoitusta ja kielioppia sen verran, että teksti täyttäisi edes jonkinlaisen tason.
  Mua henk.koht. ärsyttää todella paljon, että monet suosituimmista blogeista ovat sisällöltään ja tekstien puolesta ala-arvoisia. Ei osata kirjoittaa edes kirjakieltä ja kunnollisia lauserakenteita. Miten kukaan itsensä vakavasti ottava tuote/brändi haluaa mainostaa tuotteitaan niissä? Argh!!

  Ja tasa-arvon näkökulmasta olen tasan samaa mieltä kuin muutkin. nimim. myöskin keski-ikäinen feministi (ja kukkahattutäti)

  VastaaPoista
 13. Tuula: Joo kirjoitustaito olisi ihan jees :)

  Ihanaa kun voidaa kukkahattutäteillä yhdessä ;)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top