Back into the dating game

perjantai 20. maaliskuuta 2015

Nettideittimaailma on hämmentävä, sitä ei voi kiistää. Noin 2 kk ajan olen ollut match.comissa ja hetkittäin myös suomi.24:ssa ja jos jotain niin ruusunpunaiset silmälasit ovat jo aikoja sitten tippuneet pöydälle ja leukani ovat loksahdelleet sijoiltaan. Miesaines on hyvinkin heterogeenistä, varteenotettavia on noin 10% ja loput sitten (ainakin minulle) epävarteenotettavia. Osa hakee syliä yhdeksi yöksi, osa loppuiäksi. Osa ei välttämättä edes tiedä mitä etsii.

Päivän sana on multitasking. On vanhanaikaista ajatella, että rakkautta etsittäisiin vain yksi ihminen kerrallaan. Sen sijaan heitetään verkkoja vesille ja tavataan monia ihmisiä. Itse olen vissiin ”old fashioned girl”, koska mä en pysty keskittymään kuin yhteen ihmiseen kerrallaan. Enkä oikeastaan haluakaan, joku roti sentään, yksi asia kerrallaan. Ja jostain syystä en usko systemaattisuuteen (siihen, että treffejä sovitaan liukuhihnalla)....hassulla tavalla haluan uskoa sattumaan.

Mikä mua eniten kummastuttaa on se, että jos ilmoituksessaan nainen kertoo etsivänsä miestä tositarkoituksella, niin esim suomi24:ssa n. 70%vastauksista on seksiehdotuksia. Oma profiilini tekee harvinaisen selväksi mitä olen hakemassa, silti saan tämän tyyppisiä ehdotuksia, jotkut myös kivan (??) kuvan kera. Tässäpä muutama ”hauska” esimerkki (kilteimmästä päästä):
aloitetaankos uusi vuosi "hyötysuhteella" ;)
olen varattu 186/88,hesasta... ja antelias!
2-4 deitit per kk neidin luona ;)
ei mitään vakavaa -- varattu kun olen ;)
ja hyötynä sulle vaikka sopiva sponssi ;)
Sori voit pitää mua ihan hulluna, mutta oisko tämmöisellä nuoremmalla miehellä mahdollisuuksia? Ei siis millään tositarkoituksella vaan saisit musta oivan rakastajan, jonka kanssa voisi myös jutellakin ihan oikeasti aioista kuin asioista siis ihan mistä vaan! Ja siis myös pitempiaikaisen tuttavuuden totta kai, jos vain haluat :) Mua kiinnostaa itseäni vanhempi nainen vaan niin paljon!! Te olette niin paljon seksikkäämpiä, kypsempiä ja lisäksi tiedätte mitä haluatte ;) Voisin tehdä sulle ihan mitä vaan ja suostuisin kaikkeen! Aikaisempaa kokemusta löytyy 39-vuotiaan naisen kanssa! Kaiken kaikkiaan olen tämmöinen Helsingissä asuva 23-vuotias ja 176/65 todella mukava, avoin, omillaan toimeen tuleva, itsepuolustuslajeja harrastava, urheilullinen, rento, iloinen, äärimmäisen luotettava, helposti asioista innostuva, puhelias, hymyilevä ja naisia liikaa arvostava nuori herrasmies :) Olen pahoillani, että ei ole vielä kuvaa, mutta saat sen heti jos haluat! Olen facebookissa. Voisitko kuitenkin vastata, jos sua ei yhtään kiinnosta, koska kiinnostuin susta aivan liikaa!

Miinuspuolia nettideittailussa on ilmeisesti hyvin yleinen kirjoittamaton sääntö: yhteydenpidon saa lopettaa ilman ennakkovaroitusta täysin seinään. Se on niin yleistä, että siihen on sortunut muutaman kerran itsekin. Kun huomaa, että juttu/kirjoittelu ei luista, sitä on liian helppoa jättää vastaamatta, vaikka reiluahan tietenkin olisi laittaa toiselle viesti ”oli kiva tutustua, olet hyvä tyyppi mutta nyt tuntuu, että kemiat eivät kohtaa”.
   
Mikä on kivaa nettideittailussa, että sen takia ei tarvitse lähteä minnekään. Kotikissa tai sohvaperuna voi maata kotona ja etsiä seuraa yhtä aikaa. Ei tarvitse notkua baareissa, varsinkin kun baareilu tämän ikäisenä ei nyt ehkä ole mikäään ”the juttu”. Ensitreffeiksi kannattaa sopia lounastreffit, jotka ovat mielestäni paras tapa tavata uusi ihminen. Jokaisen ihmisen pitää syödä ja lounalla ensitapaaminen on lyhyt ja ytimekäs- eihän kukaan voi viettää lounaalla kuin max tunnin. Jos treffit eivät lähde lentoon, ei tarvitse turhia selitellä.....

Paljon olen miettinyt sitä, miten todenmukaisia juttuja ihmiset itsestään kertovat, vikoja ei tietenkään kerrota ja hyviä puolia korostetaan. Olen kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että kirjoittamisen kautta ihmiseen kuitenkin tutustuu melko nopeasti. Sanat –toki kuvallakin on merkitys- ovat ainakin mulle ensisijaisia. En usko, että ihminen voi pitemmän päälle feikata oikeaa luonnettaan, kirjoittamalla toisen ihmisen kanssa voi aika nopeasti muodostaa toisesta ihmisestä kuvan. Ja jos juttu ei kirjoituksen tasolla luista, en usko että se luistaisi muutenkaan. No ihan täysin tähän ei tietenkään voi luottaa, on ihmisiä jotka eivät vain ole kirjallisia ihmisiä...ja sanallinen ulosanti voi olla ihan jotain muuta kuin kirjallinen....

Tähän loppuun vielä vinkkini
ihan ensimmäisenä pitää uskoa se kylmä tosiasia, että tapaamisesta on loppupeleissä kiinni 90%:sti. Siinä sitä vasta huomaa onko potentiaalia vai ei, kohtaako kemiat jne
valtaosa tapaamisista ei ole kovin onnistuneita, tämän vuoksi asenne kannattaa olla neutraalin positiivinen ja realistinen
suosittelen tapaamaan toisen ihmisen hyvin nopeasti, älä kirjoittele liian pitkiä aikoja jolloin odotukset toisesta nousevat liian korkeaksi!
miehen yli-itsevarma profiili ei lupaa hyvää, siinä kompensoidaan jotain väistämättä
jos treffeistä ei ole innostunut niitä ennen, niin niistä tuskin innostuu treffien aikanakaan

Elämäni rakkautta ei ole vielä löytynyt, mutta tällä hetkellä se ei haittaa. Deittailu on tuonut elämään uusia ihmisiä, olen oppinut lisää miehistä ja itsestäni (mitä haluan ja mitä en) ja mikä parasta: vieläkin uskon rakkauteen. Tuolla jossain ”se” mua odottaa, sitä ennen aion elää elämääni.

Iloa nettideittailuun! Universumin seuraavan paketin saapumiseen henkisesti valmistautuen, Elisa


10 kommenttia :

 1. Olipas varsinaisia ehdotuksia! Onkohan niillä jotain vikaa luetun ymmärtämisessä, jos eivät tajua kun selvästi kertoo, että etsi vakavampaa.
  En ole koskaan nettideittaillut kun ei ole ollut tarvetta, mutta sivusta muutamaa kaveria seuranneena ei ihan hirveän hyviä ajatuksia ole tullut.
  Toivotan onnea jatkoon! Aina joku löytää helmen.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kepponen: Kiitos onnea ja tuuria tarvitaan :)!

  VastaaPoista
 3. Aikamoista tuo dating game... Vaatii rohkeutta ja alttiiksi asettumista - hatun (tai skumppalasin) nosto siitä! Mitään ei saa, jos ei yritä, mutta kun yrittää, voi joskus yllättyä iloisesti :)
  Puss!

  VastaaPoista
 4. Oho mitä vastauksia :) kyllä sieltäkin voi tosirakkauden löytää, minä löysin omani. Aika monta sammakkoa tosin piti suudella sitä ennen. Olen samaa mieltä siitä, että jos kiinnostuu, kannattaa tavata mahdollisimman pian. Välillä synkkaa ihan tajuttoman hyvin kirjoitellessa, mutta livenä ei lainkaan. Ja kyllä lounaan aikana (ihan nerokas deitti-idea) jo tietää onko potentiaalia vai ei. Tapasin oman mieheni kahden vuoden sinkkuvaiheen jälkeen, mentiin kahville ja sen jälkeen syömään. Siitä asti ollaan oltu yhdessä, jotenkin se oli vaan heti selvää vaikka omat kasvukivut molemmilla olikin. Ja jotenkin muhun teki vaikutuksen se, miten mies lähetti tunnustuksen ennen ensitreffejä, että ai niin, mulla on sitten vähän mahaa :) Epätäydellisyys on sympaattista, silloin kun ihmiset on paljaita ja rehellisiä toisilleen. Onnea ja hauskoja kohtaamisia sulle ihanainen <3

  VastaaPoista
 5. Jep, suurin osa siellä vaikutti olevan tuheron perässä. TOiset ehdotti heti ja toiset vasta hetken päästä.
  Kummallinen vaikutus sivustolla kyllä oli; siihen jäi koukkuun ja samalla se ärsytti ihan sairaasti..mutta pakko kai se on uskoa, että siellä on niitä tavallisiakin ihmisiä, tarinoiden perusteella ainakin.
  Onnea etsintään ja pitkää pinnaa! Pus, ihanaa, on viikonloppu!!

  VastaaPoista
 6. Sari: Sitä mäkin olen miettinyt, että missä vika?

  Tässä kohtaa voin sanoa, että ONNEKSI et ole joutunut nettideittailemaan, tää on oikeasti sellaista "peliä" ja tuuripeliä, että välillä toivo on koetuksella...

  Kiitos tsempistä ja iloa!

  Tuula: Juu, ei se elämänmies tule ovelta mua hakemaan, se on suht varmaa. Ei auta muu kuin yrittää, yrittänyttä ei laiteta jne ..

  Nettideittailu on OK ajanvietettä, mutta liian tosissaan tämän(kään) kanssa ei sovi olla.

  Puss sinnekin :)

  VastaaPoista
 7. Momzilla: Sä olet loistava esimerkki siitä, että netistä VOI löytää myös hyviä tyyppejä. Niin ihanaa!

  Ja olenhan itsekin löytänyt sielä kaksi mukavaa ihmistä, joiden kanssa talsin samaa matkaa tietyn aikaa...

  Ja kyllä inhimillisyys ja epätäydellisyys on sympaattista.

  Olen myös miettinyt, että en pakolla tarvitse miestä. Selviän, elän yksinkin. Olen mielummin yksin kuin keskinkertaisessa suhteessa. Tulevan miehen pitää vetäistä jalat alta, molemmilta. Tai rakkauden pitää kasvaa ystävyydestä. Kyllä sen sitten tietää KUN se kohdalle osuu....

  Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan!!

  Helmi: Joo tiedän ton koukuttumisen tunteen kaikessa ärsyttävyydessään.

  Toinen outo juttu on se, että miehet tuntuvat toinen toisensa jälkeen elää avoimessa suhteessa, tyttöystävä vain ei tiedä tästä. Miehet haluavat outoja asioita...

  VastaaPoista
 8. minä olen yksi niistä onnellisista jotka on löytäneet elämänsä suuren rakkauden nettideittailusta jo kymmenen vuotta sitten. Välimatkaa oli aluksi yli 200km ja kolmen vuoden sukkuloinnin jälkeen muutin miehen kotiin ja olemme olleet naimisissa kohta viisi vuotta. Kävin minäkin tapaamassa muutamia nettituttavuuksia ennen tätä suurta rakkauttani, mutta tämä oli se joka tuntui heti siltä hyvältä ja oikealta jutulta. Onnea ja rohkeaa, avointa mieltä sinulle nettideittailuun :) ja

  VastaaPoista
 9. Kymmenessä vuodessa nettideittailussa on tapahtunut iso muutos. Tai sitten se on sitä, että +30 v ja +40 v miehet etsivät eri asioita deittimaailman syövereistä.

  Silloin +30 v tutustuin ensimmäistä kertaa kyseiseen maailmaan. Siellä oli paljon hyviä ja potentiaalisia tyyppejä. Oli myös hörhöjä ja hylkiöitä. Mutta miehet etsivät kumppania, siinä missä naisetkin.

  Nyt, kun uskaltauduin uudestaan tsekkaamaan, mitä sinne kuuluu, huomasin hyvin pian, mistä kukko pissii. Deittiaddikteja, sarjadeittailua, karjamarkkinoita, seikkailua etsiviä, vanhempaa naista etsiviä nuoria seksikoneita ja naimisissa olevia seksiseuran etsijöitä. Kiitos ei mulle.

  Mulle sopii ihan hyvin tämä uusioimpielämä. Tulee kohdalle, jos on tullakseen. Mä en tuohon peliin altista tasapainoani.

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top