Hämmästyttää kummastuttaa no:78

keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Hiukan ihmettelin tämän päivän IS:ssa tätä juttua

Ensitreffit alttarilla -parien valinnassa mukana ollut psykologi ja parisuhdekouluttaja Kari Kiianmaa harmittelee, että ohjelman asiantuntijoiden hyväksi pariksi kokemat Pia ja Jussi päätyivät lopulta eroon. Kiianmaa on sitä mieltä, että pari olisi sopinut toisilleen hyvin.
– Se jokin, mikä suhteesta jäi lopulta puuttumaan, saattoi johtua jonkinlaisesta omasta sisäisestä tai ulkoisesta paineesta siitä, millaista tuoreen avioparin elämä pitäisi olla. Tuli mieleen, että onko heillä ollut liian kiire siihen, että heti pitäisi olla suuria tunteita ja rakastumista.
Kyllä minua ärsytti Kiianmaan mielipiteet, ihan kuin herra haluaisi selitellä ”omia pieleen menneitä" valintojaan.

Pitää muistaa, että toisilleen sopivuus pelkästään paperilla ei riitä. Sitä voi olla paperilla 100% match, mutta mielenkiinnon tai intohimon syttymiseen tarvitaan muutakin.  Ihmiset eivät ole koneita, jotka toimivat pelkän käyttöohjeen perusteella. On myös olemassa ”x faktori”, mystinen ja selittämätön juttu, jota parin väliltä löytyy joko löytyy tai ei....  

Pian ja Jussin epäsopivuus oli nähtävissä jo heti ensimmäisestä jaksosta lähtien sokeallekin (ihme ettei asiantuntijoille saakka) eikä siihen syynä ollut kiire tai (molempien) liian suuret odotukset. Tuo pari oli vain kertakaikkisen epäsopiva. Pia oli selkeästi kypsempi ja käsittääkseni iältäänkin vanhempi ja Jussilla oli jo ensi jakson kommentin perusteella mielestäni liian kovat odotukset avioliitolta ja naiselta (mm. kommentti ”minulle on tärkeää ulkoinen kauneus jäi myös mieleen.)

Ilo oli huomata, että löyhässä hirressä pitkään roikkunut Miia sai nyt Ollinsa – jippii! Toivon, että he elävät happily ever after. 

Summa summarum, yllättävän kiva ja aito sarja, jonka 2. kauteen voi nyt ilmoittautua :)!

Lähetä kommentti

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top