Juonikkaana

tiistai 31. maaliskuuta 2015

Jokunen aika sitten näin vanhan miespuolisen lukiokaverini Lassen kahvien merkeissä. Viime kerrasta taisi olla n 20 vuotta (!) Ai että sitä muistelun/kuulumisien vaihtelun määrää, oli oikeasti vallan hauskaa! 

Lasse on sinkku - niin kuin minäkin- ja itse asiassa "paikka", jossa alunperin satuimme yllättäen koomisesti törmäämään  oli  tunnettu nettideittailupalvelu. Jostain syytä tapaamismme oli pehmeän hauska kuin softis  -jäätelö, kauhean avoimesti pystyimme ihan kaikesta juttelemaan. Tapaamisemme yhteydessä vaihdoimme ajatuksia/kokemuksia mm. nettideittailusta ja jossain vaiheessa kävi ilmi, että samassa "palvelussa" on kolmas yhteinen koulukaverimme, sanotaan häntä vaikka Jukaksi. 

Jotenkin täysin vitsi-mielessä Lasse sai ajatuksen Jukan huijaamisesta. Olihan melko todennäköistä, ettei Jukka enää tunnistaisi minua, koska viime tapaamisesta oli n 20 v. Lisäksi Jukka oli yritteliäs, huumorintajuinen, iloluontoinen mies, eikä mikään ujo hissukka- hänellä riittäisi huumrointajua. Sovimme, että laitan Jukalle hullunhauskan viestin, johon tietenkin toivoimme Jukan vastaavan...

Eikun tuumasta toimeen:
Neuvokkaana ja taitavana juonen punojana ja keittiöpsykologina kiinnitin huomioni Jukan profiilin ensimmäiseen virkkeeeseen:
Taiteilijaluonne ilman piirustustaitoja ja laululahjoja. 

Näppäränä tyttönä kirjoitin Jukalle houkuttelevan ja aistikkaan viestin, joka meni näin:
Kiinnostuin profiilistasi olenhan itsekin taiteilijaluonne ja kiinnostunut erityisesti akvarelli- ja vesivärimaalauksesta. Edellinen juzkani päätty just viime viikolla ja nyt olen valmis tapaamaan sen oikean. Oletko se sä?

Zemppii ja voimahali.  
Toivon kuulevani sinusta ja voimme tehdä tärskyt.

Odotin päivän mutta Jukasta ei kuulunutkaan sitten mitään. Aloin  olla epätoivoinen. "Pitäskö laittaa uusi viesti vai onko se liian tyrkkyä?" pohdin. Ehkä Jukka ei ollut vaikuttunut akvarellin maalaus - taidoistani? Vai oliko voimahali liikaa? Vai juuttuiko Jukka sanaan Jutzka? 

Hmmm.....ilo - tai sanotaanko YLLÄTYS - olikin suuri kun Jukka vastasi minulle sitä seuraavana päivänä:

itsellä erosta aikaa vuosi ja nykyään arjen pyörittäminen lapsiviikoillakin sujuu, joten nyt olen itsekkin valmis vakavampaakin suhteeseen jos se oikea löytyy :)
Sopisin kanssasi mielelläni treffit. Yllättäen livenä selviää huomattavasti helpommin kohtaavatko ajatusmaailmat vai ei:)

Tärsky vaihtoehdoiksi ehdottaisin, joko kahvilla tai syömässä käyntiä.

Ihanaa!! Sain vastauksen! Jukka välittääkin minusta!! Ehkä hänkin on akvarelli-ihminen?

Nyt seuraakin kysymys jatkaako vedätystä vai ei?
Siinäpä kysymys?? Mieli tekisi mutta moraali pistää vastaan - juu kyllä mulla on moraali :)
Kommentteja?
Hei olen juonikas ja salaperäinen :)


10 kommenttia :

 1. Vanhemmat miehet ovat ilmeisesti aika avarakatseisia. Syy miksi miehet löytävät seuraa.... :)

  K

  VastaaPoista
 2. Veikkaisin, että Jukka ehkä kuitenkin muistaa sinut :) Tai sitten Jukka on päättänyt antaa mahdollisuuden niillekin joiden kirjallisessa ulosannissa on hiomista.

  Minulle ei vielä ole tietääkseni käynyt kertaakaan niin, että lukiokaveri ei olisi tunnistanut esim. kadulla. Niin tai sitten on ollut sellainen case, että en ole itsekään tunnistanut. Onhan sekin mahdollista...

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. K: Ilmeisesti tai hiukan outoja ...:)

  Avarakatseisuus mietinnän alle ;)?

  Kepponen: Tämä herra oli mua vuoden ylemmällä luokalla ja sen vuoksi uskallan väittää, ettei hän OIKEASTI NYT tunnista mua.
  Summa summarum: ehkä miehet eivät välitä ulosannista :)

  VastaaPoista
 5. Hmm....mut jos se onkin vaan yhtä "hullu" kun sä? ;)

  Mä luin tätä jo aiemmin, mutten uskaltanut kommentoida, kun en tiedä, mitä vastaisin. Jäin miettimään, että riittääkö hemmon huumorintaju sitten kuitenkaan?
  Onpas vaikeeta!
  Jään kyllä mielenkiinnolla odottamaan, mihin sä päädyt ja mitä sitten tapahtui..

  VastaaPoista
 6. mä veikkaan että tää juttu jatkuu akvarellimaalauksen merkeissä... eikö kaikissa ihanissa leffoissa käy just niin ;)?

  VastaaPoista
 7. Helmi: Tykkään kyllä hulluista, hullut ovat kivoja varsinkin kun itse on sellainen ;)

  Tässä olis ihan kauheen hyvät saumat jatkaa samaa tsoukkilinjaa esimtärskyillä, ja mähän olen sen verran lapsellinen että saan kicksejä siitä ....;)  VastaaPoista
 8. Marikan polut: Eihän sitä koskaan tiedä, olisihan siinä lapsille kerrottavaa...muuuaaahhhahhaa....

  VastaaPoista
 9. Ehkä kohtaatte ja matchaatte täydellisesti, sitten perustatte taiteilijaverstaan jossa maalaatte akvarelleja onnellisesti elämänne loppuun saakka?
  Tai sitten kirjoitat hänelle viestissä, että "hei, ihmettelinkin miksi tunnuit niin tutulta, oletko se sama tyyppi, joka oli luokkaa ylempänä kuin minä"? Jos tyyppi oikeasti paljastuisi helmeksi, ja jos sen alkaminen perustuisi ikäänkuin jekulle, niin se voisi syödä luottamusta...

  Puss, sinä valoisa ihanuus!

  VastaaPoista
 10. Voihan tuota jatkaa ihan huumorimeiningillä. Mutta jotenkin.... jos toinen on ihan tosissaan niin nää on aina vähän, no, tiedät :)

  Mielestäsi hyvä keino lähes kaikessa on ajatella asiaa aina toisinpäin, itselle kohdistuneena. Miltä se itsestä tuntuisi.

  Tsemppiä nettideittailuun :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top