Lisäarvoa aurinkoiseen imagoon

tiistai 18. elokuuta 2015

Eilisestä lähtien olen sivellyt tukkaani hymyssä suin.

Mullahan on aina ollut tyypillinen suomalainen tukka, ohut, maantienvärinen, hiukan kuriton ja välillä hapsottava. Ja NIIN kauan kuin muistan olen halunnut itselleni paksun, kiiltävän, terveen näköisen, kuohkean kuin latinonaisilla, luonnollisen auringonlaskunvärittämän sellaisen kuin Jennifer Anistonilla, tukan joka kehystäisi eloisia kasvojani, ja olisi kuin piste i:n päälle. Sellainen tukka vastaisi sopuisan ja iloisen luonteeni väkevää persoonallisuutta ja valovoimaa, sellainen tukka sopisi aurinkoiseen imagooni ja toisi itselleni jopa – niin kummalliselta kuin se kuullostaakin - lisäarvoa.

Joku voisi tässä kysyä, miksi et hyväksy tosiasioita ja leikkaa lyhyttä tukkaa? Kun se vaan ei ole minua. En tunne siinä oloani kotoisaksi. Vähän niinkuin värianalyysin mukaan kevätihminen näyttää suorastaan sairaalta, jos pukee ylleen harmaata. Sama väri vaan ei sovi kaikille ja oikea väri saa käyttäjän hehkumaan. Samaan tyyliin koen, että lyhyt tukka ei sovi mulle ja pitkä tukka saa mut hehkumaan!

Tämän lisäksi tukkahan viestittää ympäristölle hurjan paljon ihmisestä ja hänen voinnistaan. Hiuksilla on valtava vaikutus koko olemukseen ja niihin on kautta historian liitetty maagisia ja seksuaalisia merkityksiä. Mitä viestittää ohut luiru puolipitkä gerbiilin värinen tukka? Sehän kertoo ympäristölle, että olet homssuinen itseäsi vähän arvostava äiti-ihminen Itä-Helsingistä. Naapurit eivät jaksa sellaista edes moikata, eivätkä miespuoliset kollegat jaksa flirttailla. Mummotunnelissa saat aivan rauhassa nauttia omasta seurastasi, eikä kukaan ole kyselemässä kuulumisiasi.

Eihän tällainen käy. Tätä menoa elämäni on yhtä alamäkeä niin jyrkkää kuin Malminkartanon Jätemäki.

Tätä logiikkaa seuraten, otin eilen itselleni hiustenpidennykset, teippi sellaiset. Helppoa ja mielestäni ihan kohtuuhintaista ottaen huomioon kaiken sen ilon jota tukka minulle (ja ympäristölle) tuottaa. Tukka säihkyy ja on pitkä ja paksu, aivan just passeli! Ja olo tuntuu riemukkaalta, hohdokkaalta, nyt tunnen olevani omanlaiseni monimuotoinen – vaan en täysin luontoäidin lahjojen siunaama - kokonaisuus. God knows, tätä tarvitsinkin!

Ps. Kuva seuraa paikkoin!

6 kommenttia :

 1. Kuvia, kuvia??!! :)
  Itseensä saa todellakin panostaa. Kannattaa tehdä asioita, jotka saavat tuntemaan itsensä erityiseksi, hehkuvaksi ja ihanaksi. Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 2. Kuva jakoon!!
  Hyvä oli myyntipuhe, ehdottomasti osuva satsaus! Kuka haluaisi gerbiililuirun, jos voi saada jotain paljon parempaa :D :D Aloin jo haaveilemaan teippipidennyksistä. Harmi vaan, että kampaaja vetäisi niskan koneella lyhyeksi, niin eipä ole mihin teipata.

  VastaaPoista
 3. Ihan vain tsemppinä meille tavallisen tukan omaaville, että tuskinpa Jenniferinkään kutrit näyttävät aina siltä kuten kuvissa. Luin joskus, miten tähtitieteellisiä summia julkkikset käyttävät kampaamoissa, jotta hiukset näyttävät siltä kuin ne näyttävät. Kiva, että sinä sait ilahdutusta itsellesi histenpidennyksistä! Terveisin yks tavistukkainen

  VastaaPoista
 4. Tuula: Mä olen vahvasti sitä mieltä, että naisen PITÄÄ panostaa itseensä, jos ei itse panosta- kuka sitten? Rajansa tietty silläkin mutta jotain kivaa voi itselleen suoda.

  Puss!

  Kepponen: Yritän saada filmitähti- tyyppisen (eteerinen katse, ja kuvan jakoon, mutta en ole siinä vielä onnistunut.....

  Kasvata kasvata niin sullekin saadaan teipit ;D

  Luojan kiitos kaikilla ei ole tällaisia kummia päähänpinttymiä kuin mulla....

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Jep filmitähti on filmitähti (ylikalliine apuine ja kauneusleikkauksineen kaikkineen....)

  Välillä sitä vain miettii, että what the heck? Että jos esim duunipaikalla monet ilostuttavat itseään esim ripsenpidennyksiä tai geelikynsillä, miksi en minäkin ilostuttaisi itseäni?

  Kynsiä en halua laittaa.
  Ripseni ovat OK.

  Hiuslaatuni on sorttia spaniel ja tulin niin iloiseksi maltillisesita tuuhennoksistani, siksi koen että se 45 (tukka ostettu netistä) +70 eur (laitto) oli money well spend. :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top