Kursseja pukkaa

tiistai 22. syyskuuta 2015

Muutoksen tuulten puhaltaessa olen tutkaillut Helsingin työväenopiston kurssien vapaita paikkoja. Yllätyksekseni huomasin, että vapaita paikkoja on hurjasti...suorastaan pilvin pimein!

Samalla kun iloitsin siitä, että kurssitarjontaa oli vielä tarjolla runsaasti  (mars...menkää hyvät ihmiset kursseille!!), olin hiukan pettynyt siihen, etten löytänyt ns. omanlaista kurssia. Aloinkin pohdiskelemaan miten kursseista saisi vieläkin houkuttelevempia tai kiintoisampia. Pitkän harkinnan ja analyysin jälkeen aionkin ehdottaa Helsingin työväenopistolle, josko voisin tulla ensi vuonna heitä avittamaan kurssisuunnittelussa.

Uudet – mahdollisesti – jo ensi vuoden kurssit – olkaa hyvä!

H43222 Let's Talk
Onko parisuhteesi jumissa? Murjottaako ukko tai nahikoiko eukko? Ovatko lasten- tai kodinhoidolliset velvollisuudet kasaantunet juuri sinun harteillesi mutta et saa sanaa suustasi? Alemman keskitason keskustelukurssi niille, jotka jo hallitsevat perustason keskeiset rakenteet ja sanaston, mutta haluavat aktivoida suullista kielitaitoaan. Puhumme vaihtelevista arkielämän aiheista eri teemojen keinoin: tyyliin ”kuka tiskaa?”, ”kuka pääsee baariin”, ”voiko poikien iltoja olla joka toinen viikonloppu?” tai ”saako naapurin vaimoa silmäillä viipylevästi?” Rohkaistumme keskustelemaan eri aiheista leppoisassa ja humoristisessa ilmapiirissä. Kurssivetäjinä Pirkka-Pekka Petelius ja Ulla Tapaninen. Opiskelijoiden omat toiveet keskustelunaiheiksi ovat myös tervetulleita. Tunneilla suoritetaan myös pari- ja ryhmäaktiviteetteja sekä aggressioharjoituksia leikin varjolla. Aiheina arkipäivän asiat ja omakohtaiset kokemukset. Mukana myös erilaisia tekstejä sanavaraston laajentamiseksi – huom ei alatyylin käyttöä!! Kurssivaatimuksena tyydyttävä puhetaito (mielellään suomen kieli).

H16722 Kauas pilvet karkaavat
Oletko turhautunut Suomen sääolosuhteisiin? Onko sinulla tai lapsillasi aina vääränlaiset vaatteet päällä? Hikoiletko villapaidassa kainalot märkänä kun yllätyshelle kirjaimellisesti yllätti? Kahdella luentokerralla mietitään mitä tehdä Suomen sääolosuhteille ja ihastellaan myös pilvien kauneutta ja muistellaan kesän monipuolisia säitä/taivaita. Luennoilta saa vinkkejä ennustaa itse Suomen säätiloja ja vaatettaa omat lapset oikein – ilman sammakkomiehiä tai Pekka Poutaa. Pilvien tuntemisesta on hyötyä monissa ulkona tapahtuvissa ”harrastuksissa”. Soveltuu niin pilvien ihastelijoille kuin sellaisille, joita kiinnostaa tutustua meteorologian ihmeelliseen maailmaan.

H647811 Mieskuoro Helsingin Lauluveljet
Lähde kanssamme nauttimaan musiikista ja huikeista energioista! Il Divo- mieskuoron näköiset Helsingin lauluveljet tuovat silmän- ja korvaniloa kaikille sitä tarvitseville. Laulanta on hyvää laatua ja studiotasoa. Kurssipaikkana on Apollon yökerho Helsingin keskustassa. Ilmaiset drinkit megakeikan bäkkärillä kuuluvat kurssihintaan. Hinta 10 eur. Suomen mielenterveysseura tukee kurssia 50% hinnasta. Hinta tosiaan vain  10 eur.  Ajanvarauksia otetaan vastaan.

H764890 Intohimon filosofia
Tarvitseeko ihminen intohimoa? Minkälaisia intohimon muotoja on? Luentojen sisältö pohjautuu löyhästi Platonin filosofiaan. Erityisen tervetulleita ovat ne, joiden intohimona on blogitekstien kirjoittaminen, naisten lehtien selaily, suklaan syönti, viinin lipitys, sohvailu, köllöttely, lötköily, pussailu tai muut A-luokan intohimot.
11.11. Intohimo – tuhoava vai rakentava voima?
18.11. Intohimo ja elämän tarkoitus

H153599 Joulupukin paja
Uutta joulupukin konttiin tai viimeistele keskeneräiset ompelu/kirjonta/ruualaitto ”työsi”
Edellytetään sitä, että olet ollut kiltti tyttö sekä viime – että tänä vuonna. Ei tuhmille tytöille. Kurssin vetäjän Ulla-Kirsi Tuvankan kanssa tehdään myös aikuisten toivomuslista Joulupukille.

H154142 Bailailo
Oletko kyllästynyt laihdutukseen erilaisten ohjelmien, ruokapalveluiden ja suoranaisten ihmelääkkeidenkin muodossa? Oletko väsynyt TV-SHOPIN mielettömiin  3min paivässä kuntoiluaparaatti  -ohjelmien sekä mullistavia lihasmassaa kasvattavia jauheiden syömiseen? Tule harrastamaan iloista, rempseää vauhdikasta liikuntaa, jossa sykettä nostetaan lyhyiden erityylisten pienimuotoisten tanssisarjojen myötä. Aina välillä otetaan huikat teqila sunrise- drinkkejä ja vaihdetaan paria. Ohjaaja Eduardo Labardin aktiivinen ote sekä ( vahvat lihaksikkaat kädet) sekä hyvä musiikki mukaansatempaa kaikki ihmiset hikoilemaan ja ilakoimaan.

H7753 Kannettavien ja tablettien neuvonta
Onko lapsesi lainanneet läppäriäsi ja nettiraivo vei koneesi? Entä oletko itse kuluttanut läppärisi puhki? Tule meille korjauttamaan kaikki rikkinäiset tietokoneet, samalla voit ottaa tirsat mekaanikkomme x 5 kpl sohvalla. Ja lapset leikkivät touhunurkassa tyytyväisinä. Ilmainen värianalyysi ja kulmien värjäys kosmentologi Sirja-Hilppa Ala-Härmäsen toimesta.  Ja kappas taas jaksaa äiti painaa vaipparallia!

E152095 Flirttailun ABC ja kiinnostuksen merkit
Oletko väsynyt ikuiseen seinäruusun leimaan? Etkö saa sanaa sanottua Mummotunnelissa? Flirttailua ei opeteta koulussa eikä sitä aina huomaa ympärillä. Miten se oikein tapahtuu? Mistä huomaa toisen kiinnostuksen? Kiinnostuksen näyttäminen tai huomaaminen on tärkeää elämän monissa erilaisissa keskustelu- ja tutustumistilanteissa. Näiden taitojen ei tarvitse olla huolenaiheita, vaan ne voivat parantaa hyvinvointia. Käytännöllistä tietoa ihmissuhdetaidoista. Mitä ikinä haluatkin elämässä, voit saada sen vain tekemällä yhteistyötä muiden ihmisten kanssa. Ihmissuhdetaitoja voi aina kehittää ja niiden ansiosta on hauskaa kotona, harrastuksissa ja työpaikalla. Opit iskemään silmää niin ettet näytä mielenvikaiselta ja flirttailutaitosi karttuvat. Opettajana toimii jo 20 vuotta sinkkuna toiminut konkarisinkkukouluttaja Leili Ylä-Harvanto. Kiinnostus miehiin ja niiden käyttäytymiseen ja sinkkuiluun heräsi hänellä jo lapsena, eikä loppua näy.

**

Alankin nyt valmistelemaan karkeaa versiota yllämainituista kursseista. Ehdotan myös täten samalla itseni Työväenopiston uudeksi koulutussuunnittelijaksi.  Suosituksina ollee ainakin blogini, syntyperäni, äitini karjalaiset sukujuuret ja vahva kokemus.  Suosittelijoitakin loytynee? Pinkki ja Tuula ainakin? Ehkä myös siskoni?

Koulutusterkuin
koulutussuunnittelija Elisa

Ps. Osa kursseista olisi tarpeen minullekin!

11 kommenttia :

 1. Mä voisin lähteä tulle parisuhdekurssille! Kuullostaa hyvältä!!

  t. Emmi

  VastaaPoista
 2. varaan paikat lauluveljiin ja intohimoon, miel. samanaikaisesti!

  VastaaPoista
 3. Kikatuskohtaus!

  Mutta silti, noi kurssit voisi olla todella hyviä ja tarpellisia oikeasti.
  Osallistun parisuhdekurssille ja bailailoon tietty.
  MItäs muita niitä oli. Moneen anyway.

  Flirttikursilla voisin olla apuvalmentaja! :D

  VastaaPoista
 4. Ihan loistokursseja! Voisin osallistua kaikille, varaa mulle paikka joohan?!
  Ihan ekana bailailo-kurssille ♥
  Ja voisiko olla naisille sellainen autonfiksaus-kurssi, jossa komea ja sopivasti lihaksikas automekaanikko opastaisi kädestä pitäen vaihtamaan auton sulakkeet, polttimot ja muut sen sellaiset? :)

  VastaaPoista
 5. Heti kun nämä sinun kurssissi ilmestyvät virallisiin kurssiesitteisiin liityn mukaan!

  VastaaPoista
 6. Todella vetovoimainen kurssivalikoima!! Osallistuisin. Ehdottomasti.

  PS. Voisiko johonkin vielä yhdistää syömistä? Niinkuin että tee-se-itse joululahjaraakileeni valmistuivat katsoessani Lauluveljiä ja syödessäni jotain hyvää.

  VastaaPoista
 7. EMmi: Ihanaa, että joku innostui. Se kertoo siitä että kursseille on tilausta!

  Marikan polut: Protason kursseilija oot kun teet noin montaa asiaa yhtä aikaa ;D

  VastaaPoista
 8. P: Kiitos ilmottautumisesta kärä P. Mä JUST ajattelinkin sua apucoachiksi tohon flittikurssiin, olis NIIN sun juttu! Ja kaikkihan me tiedetään sun suvereeenit flirttitaidot, mun puhti ja taidot vähän ruosteessa ylenpalttisen flirttailun johdosta.... ;)

  VastaaPoista
 9. Tuula: Mustakin toi Bailailo oli passeli, erityisesti naisenergia, Eduardo ja sen vahvat käsivarret.

  Toi autonfiksaus kurssi olis ihan loistava ja erittäin tarpeellinen (nimimerkki kädetön autoilija). Oot ihan selkeesti koulutussuunnittelija ainesta, tulevaisuuden ammatti sullkein? Iloa mussu!

  VastaaPoista
 10. Ehdottomasti kannattaa hakeutua koulutussuunnittelijaksi! Sulla on lahjoja! Autonfiksauskurssi olisi kyllä täälläkin tarpeen ja joululahjaraakileapuja! Ja aina voi kaikkeen yhdistää lasillisen kuohuvaa ja kalliita kohvehteja. ;)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top