Syksyn must hankinnat

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Vielä ei syksyn tuulet tuulahtele tai räntäsateet piiskaa, mutta hyvin äkkiä ne ovat jo täällä. Innostuin jo kovasti uusimmasta Trendi- lehdestä, jossa oli kuvattuna paljon tulevan syksyn muotia.

Nerokkaan, briljantin ja huippusuositun muotikoordinaattorin roolissa olenkin päättänyt aloittaa uuden innovatiivisen postaussarjan "syksyn muoti 2015" ja poimia muutamia keskeisiä kohteita, jotka löytävät tiensä  omaan vaatekaappini tulevina kuukausina. Oma vihje: jos haluat jotain nyt, osta se ennen kuin se on jo myyty pois.

Aloitetaan tärkeimmästä, eli takista. Hyvä villakangastakki naisella pitää olla. Mielellään se saisi olla väritykseltään harmaa mutta miksi ei myös beige tai tummansininenkin. Sen pitää olla/sisältää villaa mahdollisimman paljon (siksi hooetämm takit jäävät tässä kisassa kakkoseksi)! Sivuläppätaskut ja satiinivuorauskin ovat ihan must.

Hyvään takkiin kannattaa satsata ja panostaa. Huonoa ei kannata ottaa - tämä muuten pätee moneen asiaan elämässä mm. miehiin. Myös hyviä takkeja on hemmetin vaikea löytää.

Sitten itse asiaan eli ne takit!! Jotain tällaista etsin ja yllättävän vähän sen tyylisiä nettikaupoissa vielä on tarjolla.Klassisin löytämäni malli on tämä alla oleva Tiger of Swedenin takki ja samalla mulle sellaista dream on- kategoriaa. Mutta väri on perfect! Tykkään ja paljon! Takki oli  Stockan kantistarjouksena elokuussa - tämä tieto lohduttaa teitä varmasti paljon näin syyskuussa ;D.


Myös tämä Marc O'polon takki on kaunis. Väritykseltään se tosin tuo mieleen tulevan talven järkyttävät lumikasat, joten pelastaakseen mielenrauhansa tätä ei voi ostaa. Niin ja hintakin on suolainen ja suorastaan dramaattisen järkyttävä 500 EUR(!!).
http://se.marc-o-polo.com/women/clothing/jacket-and-coats/

Vyöllinen beige villakangastakki on varma ja tyylikäs valinta vuodesta toiseen. Max Maran kamelinkarvatakki on kyseisen mallin kuninkaallinen, mutta onneksi pienemmälläkin budjetilla voi löytää kauniita vaihtoehtoja! Alla oleva &Other Storiesin takki on todella kivasti leikattu ja miellyttää ainakin mun silmää (vähän liikaakin)....Hinta n 200 eur.
http://www.stories.com/fi/Ready-to-wear/Jackets_Coats/Alpaca_Blend_Coat/582949-106512360.1

Voittajaksi selvityi tämä takki!! Tykkäsin todella paljon tästä &Other Storiesin takista, joka on malliltaan täydellinen, hiukan laatikkomainen ja myös peittää pepun - tärkeää pakkassäillä!  Hintakin on ihan kohtuullinen ja takki löytyy myös mustana.

http://www.stories.com/fi/Ready-to-wear/Jackets_Coats/Wool-Blend_Coat/582949-8260246.1

Jos haluat esiintyä ingognito pitääksesi runsaan ihailijaparven loitolla, kokeile takin asusteena myös trendikästä hattua.
http://www.hm.com/fi/product/82396?article=82396-A

Cooleja syyspäiviä teille kaikille!

4 kommenttia :

 1. Hyvä takki kuuluu löytyä kaapista ehdottomasti. Tai minusta niitä pitäisi olla oikeastaan kaksi: yksi lyhyt ja toinen pidempi. Sen lisäksi vielä joku toppatakki.

  Harmi vaan, että nykyisin kaiken laatu on kehnoa. Minulle on pidempi villakangastakki perintömallia mummoltani ja hankittu joskus 80-luvulla. Pari talvea sitten meni taskupussi rikki, mutta itse villakangas on edelleen moitteeton. Tokihan sitä tulee aika vähäisesti käytettyä, mutta kesto on erinomainen :)

  VastaaPoista
 2. Kepponen: Olen kanssasi täysin samaa mieltä, nainen tarvitsee lyhyen ja pitkän takin.

  Samaa mieltä olen myös laadusta. Materiaali merkitsee todella paljon - olen suorastaan allerginen vaatteille jotka lörtsähtävät heti väsyneen näköiseksi ja varsinkin nyppyyntyvälle kankaan pinnalle. Tai että materiaali kerää kaiken mahdollisen nukan ja pölyn!!!

  Villakangastakit ovat halpismerkeillä poikkeuksetta suurimmaksi osaksi tekokuitua esim polyesteriä voi olla lähes 50%. Usein yli 50% siis on jotain muuta villaa--- voi siis kysyä voiko takkia tuolloin edes sanoa villakangastakiksi....

  Nyt kun pääsin vauhtiin....Akryyli mielestäni pitäisi lailla kieltää! En ole koskaan tavannut pilliintymätöntä akryyliä. Ja voisiko joku kertoa onko akryylillä joku hyväkin ominaisuus, siis muu kuin se että saadaan kauppahinta mahdollisimman alas? Ken tietää kertokoon!

  Perintötakit ovat parhautta- lucky you että olet sellaisen saanut!!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Rakas ihana muotikoordinaattori. MIksi kukaan haluaisi pukeutua laatikkovaatteisiin? Sä olet kaunis ja sulla on joku muoto, miksei muoto saa näkyä. Miksi haluaa pukeutua pahvilaatikkoon?
  Okei, mä olen ol muotookoordinaattori olleskaan, olen ehkä väärässä ja kohta haen alepasta banaanilaatikon ja puen sen ylleni ylpeänä. :)

  Mut joo, teoriassa villakangastakki kuuluis olla. Mut en mä käy missään ikinä. Voin tyytyä toppatakkiin. Murhe! Ei aikuisten vaatteita mulle.

  VastaaPoista
 4. Rakas P. ihanaa että kommentoit. Laatikko on nyt kuumista hottia ja miellyttää siristävää silmääni- juurikin siksi laatikkomalli ;) Tarvitaanko muita syitä? EI!

  Laatikkomallia saa itsekin tehtyä vanhoihin kotona lojuviin villahuopiin. Irrotat 80 luvun jakusta olkatotappukset ja ompelet huopaan kiinni. Muuta ristipisto ja voila....ja voihan olkatoppaukset ommella tissien kohdallekin.

  PS. Onhan sulla villakangastakki - se ihana PINKKI!!! Se päälle ja äkkiä!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top