Elämän tarkoitus on tulla omaksi itsekseen

keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kiitos kultainen Tuula haasteesta.

Näitä haasteitahan on ihan mahtava lukea - mutta joskus niihin vastaaminen on nimensä mukaisesti haastavaa, varsinkin jos haaste on aihepiireiltään hiukan painavampaa asiaa kuin diipadaapa vappuserpenttiini :). Vappuserpentiini on niin paljon kevyempää ja höttöisempää........;)

Mutta vastattua tuli kumminkin - ja vastaukset olivat mitä olivat :)!

1. Mistä olet kiitollinen juuri nyt?
Tänään olen kiitollinen kirjoittamisesta, terveydestä (no mitä nyt päässä välillä viiraa), toimeentulosta, läsnäolon taidosta (viime aikoina erityisesti), omista kultaisista ja äänekkäistä pojista (joita rakastan ihan kybällä), luonnosta, syksyn pimeydestä, yöunista (niitä on onneksi jo ollut), mahtavasta perheestä, maailman parhaista ystävistä, ja rakkaudesta, jota elämässäni onneksi on.

2. Minkä valinnan tai asian haluaisit muuttaa elämässäsi jos pystyisit?
Hmm...Uskon, että kaikella on tarkoituksensa. Olen tehnyt myös vääriä päätöksiä elämässäni, eikä elämä ole aina ollut helppoa. Vaikka asiat eivät tosiaankaan ole aina menneet putkeen, en myönnä katuvani ratkaisuja. Minun oli tarkoitus elää ne tilanteet ja ratkaisut. Elämässä koettu kärsimys pitivät sisällään jotain suurta, ilman noita tapahtumia en olisi tässä juuri nyt, sellaisena kuin olen.

Yksi elämäni suurimpia pettymyksiä oli ero poikien isästä, mutta jollain hullulla tavalla ajattelen, että niinkin oli tarkoitus käydä. Uskon hyvin vahvasti, että jotkut asiat ja ihmiset kuuluu kohdata. Ei siksi, että ne tai he kuuluisivat aina osaksi elämää. Vaan siksi, että ymmärtäisi jotain itsestäan. Siksi, että ehkä osaisi seuraavalla kerralla valita oikein. Siksi, että vahvistuisi ja kasvaisi ihmisenä.

Sen olen myös oppinut kantapään kautta, että mikään maailmassa ei ole täysin kontrollissa, mikään ei ole koskaan varmaa. Ei edes silloin kun asiat näyttävät varmoilta. Ehkä se elämän epävarmuus on juuri se "juttu". Koskaan ei tiedä mitä mahtavaa tänään voi tapahtua!! Elämä kannattaa ottaa vastaan juuri sellaisena kuin se on.

3. Mikä on sinun mielestäsi elämän tarkoitus?
Tätä olen miettinyt monta kertaa, ovathan aivoni aikamoinen miettimiskone. Uskon, että elämässä tarkoitus on tehdä hyvää itselleen ja muille. Uskon, että elämässä tarkoitus on oppia muiden ihmisten huomioonottamista ja empatiaa. Ja se, miten kauniisti kohtelee toisia ihmisiä (ja itseään), kertoo jotain suuruudestasi. Uskon, että on tärkeää tehdä maailmasta parempi paikka, opettaa lapsilleen erityisesti niistä asioista, joita on itse oivaltanut (eikä toistaa aikaisempien sukupolvien virheitä).

Ehkä tämä ajatus tiivistää kuitenkin kaiken, mitä ajattelen:

Luulin, että maailmassa pitää suorittaa tekoja, mutta täällä olikin kyse vain siitä, tulisin omaksi itsekseni. Ihan pienenä saatoin vielä muistaa tämän, mutta sitten ajatus karkasi minulta. Vielä vaikeampaa on ollut tajuta se, että elämästä on tarkoitus nauttia
-Maria Holm-


Haasteen säännöt:

The Starlight Blogger Award is to highlight and promote Inspiring Bloggers.
Here are the rules for the Starlight Blogger Award:
1. Thank the giver and link their Blog to your post. 
2. Answer the 3 questions given to you. 
3. Please Pass the award on to 6 or more other Bloggers of your choice and let them know that they have been nominated by you. 
4. Include the logo of the award in a post or on your Blog please never alter the logo and never change the rules.

Haastan:

Aidon ja kultaisen Helmen  

Aidon, rakkaan ystävän  Pinkin - jolta en ota vastaan EI vastausta (hah!!)

Kultaisen, päämäärätietoisen Suvin

Sporttisen idolini Priitan

Valoa viikkoon, ja hei tarttukaa haasteeseeen, jos suinkin vain inspiroidutte :)

10 kommenttia :

 1. Mä ajattelen samalla tavalla, kaikki valinnat tekee meistä sen mitä olemme ja meidän on tarkoitus olla. Valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoa sinullekin 100 kiloa, ja kiitos kun kommentoit.

   Poista
 2. Ihanat vastaukset muru :) Kohtaamme kaikenlaista - outoakin - ja sillä kaikella on varmasti merkitys. Kuten sillä, että me olemme tavanneet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great minds think alike....sen vuoksi me varmasti synkkauduimme (sanako?) ja löysimme toistemme luokse. Parhautta.

   Poista
 3. Apua, mitä kysymyksiä! Saanko copy-paste-vastata, kun sun vastaukset oli niin oikeita? <3 ;)
  Lupaan vastata, kun saan voimia jostain :D
  Pusssss! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No stressi. Vastataan jos ehditään tai jaksetaan. Prioriteetit ennen kaikkea hah.

   Poista
 4. Kaunis vastaus. Ja miten oivallisiin sanoihin sen päätit. Elämän tarkoitus on nauttia elämästä. Juuri noin! Kaiken suorittamisen tarpeen keskellä tuo pitää aina muistaa!

  VastaaPoista
 5. Yritetään nauttia joka hetkestä. Kerran täällä vain eletään ja meillä on vain tämä yksi ainutkertainen elämä Valoa kultainen!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top