Have yourself a merry little christmas

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Tänä vuonna olen oppinut aikaisempien vuosien virheistä. Hyvin monena jouluna olen toiminut joulunaikaan Michael Knightin ihmeauto Kitt:in turbobuusti vaihteella, jouluinnostuksen vallassa, jouluhommeleita puuhastellen, nauttien menun suunnittelusta, kodin koristelemisesta, korttien väkerryksestä ja riimittelystä jne. Ja kuitenkin jossain vaiheessa realiteetit ovat tulleet vastaan. Ihmisen energiat riittävät vain tiettyyn määrään puuhastelua. Jos olen aika usein jouluaattoon mennessä ollut super naatti ja väsynyt, vaikka itselleni olen kovasti vakuutellut tekeväni kaiken joulupuuhan vain siksi, koska oikeasti ja aidosti haluan, onko se työ/puuhastelu sen arvoista?

Tänä vuonna jouluvalmistelut ovat tehty. Olen ostanut lahjat, kirjoittanut lahjakortteja aineettomina lahjoina ja siinä on lahjojen osalta kaikki tälle joululle. Vielä vinkkaus matti myöhäisille: uusimmassa kodinkuvalehdessä oli valmiita lahjakortteja, joita voi käyttää. Loistoidea.Mikä oudointa, en valmista joulupöperöitä kuin minimin verran koska päätimme siskon kanssa keskittyä kalapainoitteiseen pöytään periaatteella syödään mitä mieli tekee. Kumpikaan meistä ei (eikä siskon mieskään) välitä kinkusta, joten miksi ihmeessä sitä pitäisi syödä? Meidän onneksemme lapsetkin ovat kalapöytäihmisiä. Kalat jne ostan kaikki valmiina, mitä nyt perunat sitten keitetään! Aatelkaas, miten helpolla pääsee! Tunne on villin vapauttava,  matalalla profiililla mennään ja samalla se on niin armollista. Lohimoussea sentään ajattelin kokeilla Kepposen postauksesta inspiroituneena. 


Joulupusuja sinne, nautitaan joulun ajasta, kiireettömyydestä, läppärittömyydestä (sovitaan että toi on sana). Syödään ihania juttuja, juodaan ihania juttuja, mennään kirkkoon, katsotaan elokuvia, nukutaan, leikitään, mussutetaan, luetaan kirjoja fiilisten mukaan. Siitä tulee ihanaa. Varmasti.Ja muistetaan: Let your heart be light :)

13 kommenttia :

 1. Ihanaa, just näin!!

  Mäkin olen jo vuosia paasannut sen puolesta, että jokainen saa järjestää oman joulunsa juuri niin kuin itse haluaa. Ei niin, että on pakko tehdä jotakin, koska AINA ON TEHTY NIIN. Mahtavaa, että uskallatte uhmata näitä omituisia, ehkä itsekin lietsottuja, vaatimuksia!

  Aivan ihanaa, tunnelmallista ja rauhallista joulua koko perheellenne! ♥ ♥ ♥

  P.S. Läppärittömyys ON sana, todellakin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Jokainen omalla tyylillään, jos haluaa/jaksaa väkertää- siitä vaan. Mä en jaksa, koska meillä on vaan tää yksi joulu. Liian monta joulua on mennyt väsyneenä.

   Ihanaa, omannäköistä ja tunnelmallista joulua sinne.

   Ps. Kyllä on. Jos ei ole, nyt on ;)

   Poista
 2. Oikein! T: toinen kinkuton mutta kalallinen kohtalotoveri :)

  Hyvin sanottu ja kiitos, let your heart be light. Sitä toivon sinullekin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalat rules. Näin se on. Kinkut on out, paitsi meidän kankut.

   Let your heart be light- ja halaus.

   Poista
 3. Kiteutettynä siis: Onellista ja omannäköistä Joulua!! Pus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omannäköistä ja hyväntuntuista joulua sinnekin Muru. Puss.

   Poista
 4. Minä taisin karahtaa juuri tuohon joulutunnelma-ansaan. Siis siihen, että vetosin haluavani todellakin puuhastella kaikenlaista, koska se vaan tuo niin kivan joulutunnelman, kunnes eilen illalla kymmenen aikaan piparkakkutalon osasia paistaessani totesin, että ei tästä tule nyt yhtään mitään, miksi ihmeessä yritän sellaista värkätä vielä tässä "viime tipassa", kun on muitakin tärkeämpiä asioita ja voisin itse asiassa viettää joulun paremmissa fiiliksissä, jos jättäisin sen nyt vaan tekemättä. Ja siihen se nyt jäi. En halua stressata ja aiheuttaa itselleni turhaa nuutumista tällaisilla asioilla. Nyt todellakin nautitaan noista kaikista mainitsemistasi asioista, joulu on kuitenkin ihanaa aikaa! Puss!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä NIIN helposti karahtaa tuohon samaan/tuttuun jouluansaan. Minä olin vielä edellispäivänä juurikin tipahtamassa joulun innostumis-ansaan mutta onneksi tajusin pysähtyä ja pistää jarrut pohjaan.

   Toisaalta tänään suhailin kaupoissa vielä klo 16 saakka ja kun tuli kotiin olin aivan kuollutta lihaa....Sitä haluaa olla ja antaa niin paljon. Jouluna.

   Keskitytään tärkeimpiin asioihin, niihin rakkaisiin ihmisiin...oikeastaan se ruokakin (niin ihanaa kuin se onkin) on prioriteetti 2- kun sen muistaa, asiat lutviutuu.

   Ihanaa joulua + puss + sydän

   Poista
 5. Ihanalta kuulostaa ❤️ Kalaihminen minäkin. Me juhlittiin "aatto" jo lauantaina, ja kohti Helsinki-Vantaata ajellaan!
  Ihanaa joulua teille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kestä, pian te köllitte rannalla ja juotte mansikkamargariittoja. Have Super fin. Ja joulua myös ❤❤❤

   Poista
  2. Mä en kestä, pian te köllitte rannalla ja juotte mansikkamargariittoja. Have Super fin. Ja joulua myös ❤❤❤

   Poista
 6. Joulunne kuulosta hyvältä! Meillä taas pöydästä puuttuvat kalat, kun niistä ei juuri kukaan meillä pidä. Lihavoittoinen joulupöytä ja perinteiset laatikot. Ihanaa joulua teille kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin. Omannäköinen joulu on PARHAUTTA. Jatkakaa samaan malliin. Joulusuukkoja ja - tunnelmaa.

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top