But clearly, some men are part of island chains.

lauantai 26. joulukuuta 2015

Jotkut päivät jäävät muistoihin niin kertakaikkisen kauniina. Jos viime jouluna olin surullinen, sydänsärkyinen ja rikkonainen, tänä vuonna sydämeni on ollut kevyt. Niin se menee, elämä on aaltoliikettä, jossa tyynet ja tyrskyt vaihtelevat.

Jouluaaton vietimme siskoni luona ja päivä oli täynnä hyvää mieltä. Kävimme kirkossa, söimme itsemme tainnoksiin ja saimme kohtuudella lahjoja. Pojat olivat tyytyväisiä uusiin kännyköihin ja minä sain jotain kimaltavaa ja pientä hemmottelua. Jäi hyvä mieli siitä, että lahjoja tuli niukasti.

Onnistuneen jouluaaton jälkeen katsoimme poikien kanssa illalla kotona digiboksilta About a Boy - elokuvan. Elokuva on ihan näppärä, ja sanomaakin löytyi.  Mieleeni jäivät erityisesti elokuvan loppusanat "Every man is an island. And I stand by that. But clearly, some men are part of island chains. Below the surface of the ocean they're actually connected."

Uskon, että onnellisin ihminen on silloin kun hän kuuluu saaristoon, eikä todellakaan ole saari. Minä olen onnellinen, että kuulun ihan omaan laajennettuun saaristooni, johon kuuluu rakkaat poikani, perheeni, laajennettu perheeni (eron jälkeen), sekä paljon rakkaita ystäviä. Saarena olo olisi tosi tosi yksinäistä.

Uskon myös, että ihmisyys todentuu siinä, että joku tuntee sinut sisintä myöten, hyvine ja huonone puolineen ja silti pitää sinusta. Kun joku on nähnyt surkeimmat hetkeni  tai ajoittaisen Pikku Myy luonteeni ja silti halaa mua ja sanoo: "olet ihana tai rakas".  Silloin yhdistämme toisemme saaristoksi; silloin näemme ja meidät nähdään. Se on vain elämää ja parhautta. Ja onnea.

Nauttimista Tapaninpäivään,
ELisa

10 kommenttia :

 1. Hieno, lämmin teksti!
  Hyvää Tapaninpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kultainen kauniista sanoistasi. Iso halaus.

   Poista
 2. Kyllä jokaisen pitäisi päästä osaksi saaristoa!
  Mukavaa Tapania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Näin joulun aikaan sitä on miettinyt myös niitä, jotka ovat todella yksinäisiä. Heille joulu on muutakin kuin joululahjoja, hyvää ruokaa ja seurustelua. Se on yksinäisyyttä, joka ahdistaa jo etukäteen.

   Ja juurikin siksi, sitä on erityiskiitollisena omasta saaristostaan.

   Poista
 3. Ihana kirjoitus ja yhdyn joka sanaan <3
  Todellakin - saaristo on niin paljon parempi kuin yksinäisenä töröttäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru. Saaristoa tarvitaan, ehdottomasti!
   Valoisaa sunnuntaita, ihanaa kun lunta tuli vähän :)

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top