Erilainen juhannus

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannusperinteemme on aina ollut perinteinen perhejuhannus mökillä. En oikeastaan edes muista muunlaisia juhannuksia, ellei nyt sitten nuoruuden kännäämiseen perustuvia juhannuksia Hangossa lasketa (silloin kun olin nuori ja vielä hullumpi).

Tämä juhannus oli erilainen. Sisko perheineen lähti reissuun etelään, ja mökkiporukkamme typistyi hyvinkin tiiviiksi pesueeksi. Oli kyllä toisenlaista, mitäpä sitä kieltämään. Oli haikeaa kun ei ollut omaa vitsiniekkaa seurana, ei ollut ketään kenen kanssa olisin voinut hihitellä toilailuille tai supista salaisuuksia. Eivätkä serkkulapset päässeet kirmaamaan ja kirkumaan keskenään pitkin pihoja.

Sen kyllä huomasi, että mitä suurempi porukka, sitä helpommalla pääsee itse. Nyt oli paljon tehtävää, ruualaittoa, saunanlaittoa jne. Mikä pahinta: veljesnujakointia, helvetillistä SHOWta ja siitä johtuvaa älämölöä riitti, mutta olihan hetkittäin kepeääkin, tosin ehkä kuivan  omenasiiderin voimalla.

Summa summarum, menihän se näinkin. Vaikka muutaman kerran meinasin vetää itseni jojoon, ruoka oli super herkkua ja sitä oli riittävästi, Uin kuin pieni hauki ja saunoimme joka päivä tunteja. Pelasimme korttia ja Afrikantähteä. Pojat kuvasivat youtube vidoita, jotka ovat ilmeisesti jonkinlainen hitti tuon ikäisien parissa. Pingisstäkin pelasimme.

Tuli todistettua, että
1. lapseni, eivät tee MITÄÄN ennen kuin olet pyytänyt 10 krt
2. edellisestä kohdasta johtuen ääneni on täysin käheä ja kurkuni karhea
3. ensi viikolla haen kaupasta metsurin korvakuulokkseet ja kuivaa valkkaria
4. LOMAILU ON RANKKAA
5. ensi juhannuksena mökillä on paree olla enemmän populaa tai lähdemme reissuun

Tänään tällaista, huomenna ehkä parempaa fiilistä....

'

6 kommenttia :

 1. Mökillä tosiaan hommaa riittää ja mitä enemmän käsiä , sen parempi. Tsemppiä ❤❤

  VastaaPoista
 2. Tuo on niin totta, että jos lapsille on seuraa menee kaikki paljon helpommin. Ja silloinhan on yleensä vielä joku ylimääräinen käsiparikin paikalla ruuan laittoon ja muuhun talouden pyörittämiseen. Just tuon takia annan meidän kotimme arkena toimia alueen pääasiallisena pleikan peluuluolana ja trampoliinikeskuksena. Jos täällä ei olisi kavereita, niin puhelin pirisisi kokoajan. Samasta syystä lasten kanssa minusta ihan parhaita lomapaikkoja on etelän lomakylät muine suomalaisine lapsineen :) Kyllä oli rentoa viime kesänä, kun pojat kävivät kerhoja ja leikkivät uusien kavereidensa kanssa. Kuopukselle sattui vielä sellainen kaveri, jonka perhe oli vapaaehtoinen valvomaan heidän vesileikkinsä, kun porukassa oli 4 aikuista.

  VastaaPoista
 3. komppaan Kepposta, lapsilla on mukavampaa kun on seuraa!

  VastaaPoista
 4. Mulla iski jo juhannuksena sellainen olo, että ei helvetti sentään - koko loma vielä edessä, enkä kestä!! Iski silmille just se vapaa-ajan rankkuus, kun pojat villiintyvät, mutta arjen rutiininen syömisineen ja tiskeineen yms. eivät katoa mihinkään. Onneksi todellakin on se viini!

  VastaaPoista
 5. Ah niin totta! Luin viisikohtaisen listasi ja mietin: onko joku väittänyt, että lomailu lasten kanssa olisi jotenkin helppoa vai mistä se käsitys niinkun vanhempien päähän ui? Koska niin minäkin usein huomaan ajattelevani, ettei se LOMAilu ole kovinkaan kepeää :D Mukava kuulla, että muuallakin joutuu lapsia sparraamaan ennenkuin asioita alkaa tapahtua ja hei ne kuulosuojaimet ei ole yhtään hassummat. Mä en tiedä, onko sellaisia mahdollista saada mihin saisi musiikit vaikka WLANilla tai bluetoothilla, mutta niitä on, mitkä vaimentaa taustamelun ja kuulokkeissa on radio <3 Arvaa vaan, mistäkö tiedän? Kymmenen pisteen vihje: en ole metsuri mutta mulla on kaksi lasta. Hyvinä hetkinä mä ajattelen, että eipähän niiden tartte koulunäytelmissä ainakaan huutaa, kun normiääniki kantaa kilometrin päähän.

  Ja kuten lomasta, niin kyllä juhannuksestakin pitäisi ihmiselle suoda lomaa :D En vaan muista, oliko niissä Sipilän listoissa esitetty ollenkaan lomaltapaluu lomaa? Selkeä puute! Täytyypä muistaa ehdottaa!

  VastaaPoista
 6. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top