Päivän sitaatti

perjantai 5. elokuuta 2016

"Olen sitä mieltä, että minä ansaitsen terveen mielen. En halua syödä ahdistuslääkkeitä selvitäkseni työelämästä. Tiedän, että tarvitsen omaa aikaa voidakseni hyvin, joten otan sen ajan. En tee sitä koska olen piloille hemmoteltu vaan siksi, että minulle on tärkeää olla iloinen ja tasapainoinen ihminen. Minusta kaikki ansaitsevat olla iloisia ja tasapainoisia." 

"Elän vaatimattomasti, jotta minulla olisi varaa matkustaa ja viettää mahdollisimman paljon aikaa meren äärellä. Teen tiettyjä asioita vuoden aikan, jotta voin käyttää säästetyn rahan muuhun: ostan vain hyvin tehtyjä tavaroita, jotka ovat kalliimpia mutta tiedän niiden kestävän kauemmin. Pidemmän päälle ne tulevat edullisemmiksi. En shoppaille holtittomasti, syön harvoin kalliissa ravintoloissa, enkä käy manikyyrissä tai pedikyyrissä. Kaikki päättävät itse, miten he käyttävät rahansa. Minä käytän ne vapaa-aikaan, koska se tekee minut iloiseksi. Elämäni on luksusta, muttei sillä tavalla kuin useimmat määrittelevät luksuksen. Se on luksusta koska minulla on vapautta, ja minulle vapaus on rikkautta."

https://www.apieceapart.com/jesse-kamm (käännös täältä)
Toim huom. Jesse Kamm perusti omaa nimeään kantavan vaatemerkkinsä vuonna 2005 ja on edelleen merkin ainoa työntekijä.


8 kommenttia :

 1. Loistava sitaatti. Tosin meillä kaikilla ei ole sitä varaa tuohon vapaa-ajan viettoon säästyneillä rahoilla, kun mitään ei säästy, mutta ihanaa, että joku kertoo myös toisen tavan ajatella luksuselämää. Se ei taida olla ihan tämän päivän trendi noin yleisesti. Maallinen omaisuus on kaikille se must! Tosin nuo ensimmäiset lauseet vähän sattuivat mieleen. En ole päässyt masennuslääkkeistä sairauden jälkeen ja koen, että joskus on tarpeen myös hoitaa itseään lääkkeillä. Varsinkin jos tauti on jo kulman mielestä vallannut, ei edes vapaa-aika enää välttämättä ihmistä tervehdytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä siitä, että ko naisella ei ehkä samanlaista kokemusta kuin monella muulla, ja varsinkin jos on lapsia. Ja tuli myös mieleen, että ilman lapsia elämä on helpompaa/ rahavapaampaa.

   Samaa mieltä myös siitä, että (masennus)lääkkeet ovat monelle tarpeen ja niitä kannattaa syödä jonkin aikaa, vaikka sairauden(masennuksen) terä olisi jo ohi. Kokemusta on.

   Masennuksesta toipuminen on pitkä prosessi, jossa on kuitenkin hyviä puolia: itseensä tutustuu pohjan kautta.

   Rutistus sinne.

   Poista
 2. Se on hyvä, että ihmiset miettivät, että mitkä ovat oikeasti niitä asioita, jotka nostavat heidän elämänlaatuaan ja mihin kannattaa panostaa ja mihin ei. Oikeasti aika harva tavara tuo pidempi kestoista onnea kenellekkään.

  Mutta kyllähän nämä valinnat aina vaativat Suomessa sen, että tulot ovat sellaisella tasolla, että elämä ei ole pelkää kitkuttelua ja rahojen loppumista jo puolivälissä kuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että harvalla on mahdollisuus valita niin kuin tällä (lapsettomalla) naisella.

   Itse ainakin ajattelen, että yksin tekisin ehkä erilaisia päätöksiä elämäni suhteen, mutta nyt kun kaksi lasta, prioriteetti on lapsien hyvinvoinnissa.

   Poista
 3. Kaunis sitaatti; pistää miettimään tämän päivän työelämän hektisyyttä ja sitä, miten ahtaalle helposti ajautuu.
  Jaan Sarin mielipiteen lääkkeistä, joskus niitäkin tarvitaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 4. Hieno teksti ja ajatus kyllä. Yhdyn myös kaikkien ylläolevien kommentteihin, sanoivatkin jo kaiken sen, mitä mullakin oli kielen päällä.
  Ihanaa viikonloppusta sulle <3

  VastaaPoista
 5. "Tiedän, että tarvitsen omaa aikaa voidakseni hyvin, joten otan sen ajan." Tuo sitaatti osui mietteisiini täysin :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top