On tätä odotettukin- selluliittireisi!

torstai 5. tammikuuta 2017

Mielenkiintoinen juttu eilen Iltalehdessä:  

Näyttelijä Lena Dunham poseeraa kollegoidensa kanssa Glamour-lehden kansikuvassa.


" Se, että näyttelijä Lena Dunhamin reiden selluliitti on jätetty silottelematta Glamour Magazine -lehden kansikuvassa, on poikkeuksellista. Niin poikkeuksellista, että appelsiini-iho on ensimmäinen asia, johon kuvassa tahtomattaankin kiinnittää huomiota."

Kuva


Way to go Glamour lehti! Erityisesti arvostan sitä, että kuvan muokkausta tai siis sen puutetta ei ole mainittu itse lehden jutussa. Ja miksi olisi? Kyseessähän on vain naistenlehden kansi, jossa on selluliittia. Ei mikään tärkeä juttu, no big deal.

Mutta kuitenkin se tänä päivänä on, hyvinkin tärkeä juttu. Käsittääkseni n. 90% naisista kärsii (kärsii on kyllä väärä sanavalinta, koska en koe ainakaan omasta selluliitistani kipu tai särkyä....) selluliitista ja silti tarvitsemme  suurennuslasin, supernaisen voimia, nihilistin luonteen  tai hyvin vilkkaan mielikuvituksen, jotta löytäisimme edes jonkinlaisen häivähdyksen siitä lehdessä, elokuvassa tai tv:ssä. Onhan tämä täysin hullua...retusoimme elämästä täysin normaalia asiaa samaan tyyliin kuin ryppyjä, juonteita, mustia silmänalusia  = elämää.

Wikipedian mukaan selluliitti on ihon epätasaisuutena näkyvä, aineenvaihdunnan hidastumisen seurauksena muodostuva rasvakertymä, joka on tavallisempi naisilla kuin miehillä (muun muassa 1. rasvakerroksen erilaisuuden vuoksi). Lääketieteessä selluliitti tarkoittaa ihon sidekudoskerroksen tulehdusta.

Minulla on ollut selluliittia vähintään 20 vuotiaasta lähtien enkä itseasiassa ole tähän päivään mennessä kohdannut naista, kenellä sitä ei olisi!! Selluliittia on lähes kaikilla naisilla, eikä se ole mikään sairaus. Miksi sitä sitten piilotellaan? On mielestäni hyvin outoa, että jokin näin normaali asia ei ole vielä normalisoitunut, ja ehkä juuri sen takia tämä Glamourin kansi on juhlimisen arvoinen! Hurraa ja kippis muhkuraiselle appelsiini-iholle!

Odotan kuitenkin innolla päivää, jolloin se ei ole sitä. Uutta aidompaa ja realistisempaa aikakautta kohti menemme, toivottavasti!

   

7 kommenttia :

 1. Mahtia, mutta ei hitto kun nuo muut on tuollaisia kuikeloita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on selkeesti samanlaiset silmät, mä kans ajattelin, että jos Lenaa ei retusoitu, KAIKKI se retusointi ja photoshoppaus on mennyt noihin muihin mimmehin. Ja kyllä - kovin ovat kuikeloita.

   Ihanaa loppiaista!

   Poista
 2. Mulla on selluliittia ja läskiä, mut huihai, mitä väliä. Tänä vuonna olen päättänyt olla vain minä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan ja hurraa huuto päätöksellesi!

   Ihanaa loppiaista!

   Poista
 3. Minullakin on selluliittiä ja en aina ihan ole sinut sen kanssa :) Mutta hyväksyntää auttaa tankotansseilu pikku shortseissa :D Mutta kuvasta ei minun silmiin edes hullua selluliitti määrää edes näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aina ajatellut, että ne ovat aina siellä takana (pepussa) jolloin mä EN näe niitä :D

   Poissa silmissä, poissa ajatuksista :D!

   Mahtava harrastu sulla, ihaluni ja shortseille peukku myös!
   Valoisaa ja kaunista loppiasta ihana!

   Poista
 4. Minultakin löytyy selluliittia, vaikka olen aina ollut hoikkis. Mutta eipä se tosiaan siitä ole kiinni.
  Se on jännä juttu, miksi selluliitti-iho on niin kivulias ja arka. Mukavaa loppiaista ja viikonloppua!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top