Onnelliseksi tekevä La la land

keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Pakko kirjoittaa vielä muutama sana La La Land elokuvasta, jonka näin viime viikolla. Elokuva kertoo koe-esiintymisissä sinnittelevän, aloittelevan näyttelijän Mian (Emma Stone) ja omistautuneen jazz-muusikon Sebastianin (Ryan Gosling) tarinan. He tapaavat sattumalta moottoritien rampilla, ruuhkassa (symbolisesti jonottamassa unelmiensa toteutumista) ja se on alku kauniille rakkaustarinalle, jonka loppu jääköön arvoitukseksi.

Elokuva on kuin valoa tuova tähtisadetikku, ja parhaiden elokuvien tapaan se vie mennessään tunne edellä. Se on värikäs, mehukas, elämäniloinen, nautittava- ja punaista lankaakin on. Tarinaa syventävät värit, musiikki, liike ja tanssien huikeat koreografiat - jos katsot yhden elokuvan tänä vuonna elokuvateatterissa, anna sen olla tämä!  

La La Landista tulee helposti mieleen Moulin Rouge- tai Mamma Mia- elokuvat. Samankaltaisuuksia löytyy osittain myös näiden elokuvan sankareista. Myös La La Landin ihmiset ovat inhimillisiä ja silti pelottomia, mutta ennen kaikkea he ovat pärjääjiä. He uskovat, että kun uskoo omaan juttuunsa ja uskaltaa toteuttaa haaveitaan, palkinto tulee.
 
Elokuva on sanalla sanoen: LUMOAVA (niin lumoava, että lopussa silmät kostuivat) sekä vilpitön, sydämellinen VANHAN AJAN ELOKUVA, joita harvemmin enää valitettavasti tehdään. Kyseessä ei välttämättä ole kaikkein älykkäin ja moniulotteisin tarina, mutta sen ei ole tarkoituskaan olla. Näyttelijätyö on briljanttia, erityisesti Emma Stonen silmät säihkyvät kuin kenelläkään koskaan pitkään aikaan elokuvataivaalla, ja hän tekee muutenkin elämänsä roolin ja komea Ryan Goslingkin (yllättäen) on nappivalinta rooliinsa.

Olen vahvasti sitä mieltä, että maailmassa on liian vähän elokuvia, joista kävelee ulos hihkuen ja hetkellisesti kuulee taustalla soivan elokuvan teemalaulun. Ja kuinka usein elokuvan jälkeen (hetkellisesti) uskot, että unelmia kannattaa lähteä tavoittelemaan? Hmmm. ...joka tapauksessa tämän elokuvan jälkeen uskot, että maailma on taianomainen paikka, jossa kaikki on mahdollista. Ainakin pienen hetken. Ja sehän riittää.15 kommenttia :

 1. Pitänee käydä katsomassa. Tämähän sai valtavasti myös Oscar-ehdokkuuksia eilen kun ne julkaistiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti Sari! Minäkin huomasin tuon La la Landin Oscar-ehdokaskasautuman.....oikeaan paikkaan menivät vaikka onhan ihania elokuvia pilvin pimein!

   Poista
 2. Eilen juuro katsoin trailerin, kun mietin, mitä elokuvaa menisin ystävän kanssa katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät suosittelut tälle, jo ystäväporukalla olette menossa :)

   Poista
 3. Listalla on ja Ryan on jättikomea. Ihaninta, että tämä näyttelijäpari, on saatettu jo kolmatta kertaa parina valkokankaalla yhteen. <3 Kemiat siis toimii <3 Ihaninta päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, parin kemiat toimivat huikealla tavalla, mulla on vielä Gangster Squard näkemättä, Crazy, Stupid, Love oli ihku!

   Mitä mahtavinta päivää!

   Poista
 4. Minä odotin tältä elokuvalta jotenkin aika paljon - juuri sellaista mamma mia-elokuvan tyyppistä fiilistä (pakahduttavan ihanaa rakkautta ja ihania biisejä jne). Mutta hiukan kyllä kuitenkin sitten petyin, itselle jäi jotenkin laimeaksi. Mutta syy voi olla myös siinä, että takana oli pitkä koulutuspäivä ja väsykin painoi päälle. Mutta oli siinä silti ihanaa, en vain lähtenyt teatterista siinä fiiliksessä ulos missä olisin toivonut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkan vielä, että unelmien tavoitteluun tämä oli just oikea elokuva ja sitä kyllä tarvitsinkin :)

   Poista
  2. Useinhan homma voi kiinni olla odotuksista, fiiliksistä...you name it...Tai sitten vain leffa ei ollut niin sun juttu :)

   Mulla ei ollut niin minkäänlaisia odotuksia elokuvaa kohtaan (en ollut edes lukenut arvosteluita), joten yllätyin erittäin positiivisesti. Muistan kun astuin kadulle elokuvan jälkeen leffateatterista, ja ajattelin: "Hei mikä muhun iski?" Oli ihan höntti olo. Kaikki ne värit, tunteet, tanssi, rakkaus - ja sitten takaisin omaan elämään tekemään jauhelihakastiketta pojille :D

   Munkaan mielestä leffa ei ollut täydellinen, siinä oli vikoja, ja hetkittäin juonta olisi voinut tiivistää, mutta mulle se ei ollut laimea...

   Ihanaa loppuviikkoa kultainen!

   Poista
 5. Oi tuohan pitää nähdä, kuullostaa ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Anu kannattaa ehdottomasti :)

   Poista
 6. Nyt oli niin hyvä mainospuhe La la landille, että pakkohan se on yrittää kömpiä elokuvateatteriin saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti katsomisen arvoinen leffa!

   Poista
 7. Minun ajatukseni ovat samankaltaisia kuin Tässä ja nyt -Katjan. En odottanut mitään, halusin antaa elokuvalle mahdollisuuden. Tuo Elisan VANHAN AJAN ELOKUVA on hyvä vertaus, sitähän tämän tekemisessä oli selkeästi tavoiteltu. Ainoa vain, että näyttelijöiden rahkeet eivät riitä siihen tyyliin. Vanhan ajan näyttelijät olivat monitaitoisia, usein balettia, tanssia, laulua harrastaneita/opiskelleita, mikä antoi ihan toisenlaisen pohjan esim. liikehdinnälle ja äänenkäytölle. La la Landin tanssikohtaukset ovat kuin kopioita entisistä musikaaleista jopa puvustusta ja niiden väritystä myöten (mm. Grease, West Side Story), pääpariskunnan steppikohtaus puiseva (voi Fred Astaire ja Ginger Rodgers, ei ole teidän voittaneita, paitsi ehkä Gene Kelly) ja Emma Stonen lauluääni surkean vuotava (laulun ja äänenkäytön tunneille, mars!). Poistuin elokuvateatterista todeten, miten vaativa laji musikaali onkaan. Onhan elokuva kerännyt jo Golden Globe -palkintoja ja varmaan Oscareitakin tulee rapisemaan, mutta osasyyksi arvelen sitä, että on keksitty yrittää tehdä ns. vanhan ajan musikaali eli jotain erilaista, joka saa ihmiset haltioitumaan ehkäpä vaatimattomammistakin taidoista. Tämä ilmiö on tänä päivänä yleinen viihteen maailmassa muuallakin. Ns. pitkän linjan koulutusta ei enää arvosteta vaan käydään kurssi tai toinen ja ollaan heti "ammattilaisia". Mielenkiinnolla jään odottamaan, montako Oscaria elokuva tulee tahkoamaan.

  VastaaPoista
 8. Kiitos anonyymi kommentista! Mahtavaa, että mielipiteitä on monenlaisia, ne ovat blogien suola. Kuten sanoin elokuva ei ollut minullekaan täydellinen, näyttelijöiden tanssi- että laulutaidot olivat vaillinaiset, mikä ei kuitenkaan vienyt minulta elokuvanautintoa, jotenkin se vain inhimillisti elokuvaa. Elokuva oli kokonaisuudessaan valloittava.

  Minäkin kaipaan niitä the vanhan ajan elokuvia, jossa tanssivat Fred Astaire ja Ginger Rodgers, joiden dialogi on säkenöivää (parhainta huippua Katharine Hepburn ja Spencer Tracy elokuvat!!) - ja kuitenkin tässä elokuvassa homma oltiin tuotu 2016- luvulle minua miellyttävällä tavalla.

  Mielenkiinnolla jään minäkin seuraamaan miten Oscareissa käy.

  Ihanaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top