Ihastuttavaa Naistenpäivää

keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Simone de Beauvoir, French Author, The Second Sex
One is not born a woman, one becomes one.

Eleanor Roosevelt, activist You Learn by Living
You gain strength, courage and confidence by every experience in which you really stop to look fear in the face. You are able to say to yourself, "I lived through this horror. I can take the next thing that comes along." You must do the thing you think you cannot do.
Kuva

Miehille muistutus siitä, että tänään (kuulemma) palvotaan ja hellitään naisia. Ja voidaan antaa lahjoja. Minulle voi lähettää suklaata tai timantteja (Tillanderilta mielellään). Jalkahieronnankin voisin ottaa ja suloisia suukkoja ;)

Koska lahjat näyttävät hiukan epätodennäköisitä tänä(kin) vuonna, paras on se että itse hemmottelee itseään, saapahan sellaista hemmottelua kuin haluaa ;) Ehkä tulppaanikimppu ja naistenlehti? Tai Ben & Jerry's jäätelö...? Joka tapauksessa ihastuttavaa, hyväntuulista ja naisenergian täyttämää Naistenpäivää meille kaikille upeille naisille! Hyvin me vedetään (kuka kissan hännän nostaa ellei kissa itse)! Ja onhan tämä naisena olo ihan helkkarin hienoa!


Viisaista ja ihanista naisista elämässään (te tiedätte keitä olette) kiittää: Elisa, joka tosin tietää itsekin aika paljon yhdestä jos toisestakin asiasta. 

ps. Kansainvälisen naistenpäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota siihen, että monissa maissa naiset ovat alistetussa tai huonossa asemassa miehiin verrattuina.
Kuvat Pinterest


25 kommenttia :

 1. Meissä naisissa on voimaa. Olemme tasavertaisia miesten kanssa, vaikkei sitä tässä yhteiskunnassa aina huomaakaan. Itsensä hemmottelu on taito, jota täällä juuri kovasti opetellaan. Äitinä ja vaimona muiden etu on pitkälle mennyt oman edun edelle, mutta nyt kelkka on kääntynyt. Olen itsekin vihdoin ymmärtänyt, että minäkin olen ansainnut kaiken ihanan naisille suunntun hemmottelun ja ylellisyyden. Ihanaa Naistenpäivää Sinullekin, Elisa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ajattelen niin, että naisissa on erityistä voimaa!
   Liäksi naisen asema Suomessa on erinomainen verrattuna monen kanssasisaren asemaan maailmalla.

   Itsensä hemmottelu liittyy mielestäni myös itsetuntoon, jos rakastaa itseään sitä haluaa tehdä hyvää sekä muille että itselle. Ja mikäs sen kivempaa kun oman naiseuden vaaliminen ja helliminen!

   Totta mooses olet ansainnut ja enemmänkin!!!

   Poista
 2. Ihanaa naistenpäivää! ♥ Ollaan me naiset aika huippuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ollaan suorastaan supernaisia!! Muiskuja!

   Poista
 3. Minusta naistenpäivässä ei missään nimessä saisi olla kyse lähtökohtaisesti hemmottelusta tai siitä, että odotetaan miehiltä jotain. Tämähän on patriarkkaarisen yhteiskunta- ja sukupuolirakenteen kulmakiviä. Ymmärrän, että hemmottelussa halutaan pysähtyä naisten äärelle, mutta käytäntönä mielestäni vahvistaa niitä rakenteita, joita tasa-arvotaistelulla halutaan murtaa. Tätä ei ehkä tulla ajatelleeksi. Mietitään siis myös me naiset, että millaisten näkökulmien äärellä haluamme pysähtyä naiseuden edessä. Siis se, että passiivisesti odotetaan huomioita mieheltä ja toisaalta kaivataan hemmottelua. Eli perusongelmakuvio: alistaminen/passiivisuus tai jalustalle nostaminen. Tekstini voi vaikuttaa aika ärhäkältä, pyydän anteeksi jos se loukkaa jotakuta tähän keskusteluun osallistuvaa. Toisaalta tämä naisten oman oksan sahaaminen sattuu ja harmittaa. Voisiko naistenpäivän kärkenä olla naisten ihmisoikeudet suklaan, kukkien ja hemmottelun sijaan? Ymmärrän että tuntuu raskaalta ja jokainen meistä on sen lepohetken ansainnut, mutta silti. Ei tehdä globaalista (maailmalla tilanne on Suomeen verrattuna monissa kohdin ihan kamala) vakavasta, puutteellisesta ihmisoikeusasiasta hömppää? Puhuttaisiinko esim. siitä mitkä tekijät vaikuttavat siihen, että naisviha on myös länsimainen ilmiö ja myös tässä ajassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Ei kommentti minua loukkaa, mitä enemmän keskustelua sitä parempi.

   Tavallaan minäkin allekirjoitan mielipiteistäsi monta asiaa, nyt kun tarkemmin ajattelen. On todellakin tärkeää, että muistamme MIKSI naistenpäivää vietetään!

   "Siis se, että passiivisesti odotetaan huomioita mieheltä ja toisaalta kaivataan hemmottelua. Eli perusongelmakuvio: alistaminen/passiivisuus tai jalustalle nostaminen. " Viisaita ajatuksia kaikki.

   Muistamisesta kuitenkin vielä, se asia on mielestäni ristiriitainen. Jos joku nainen naistenpäivänä vastaanottaiskin kukkia tai suklaata, niin ei kai siitä tarvitsisi potea huonoa omaatuntoa..? Minähän muistan itse itseäni tänäkin (naisten)päivänä, joten minun ei tarvitse omaatuntoa potea ;)

   Ja erityisen hienosti sanottu tuo: "Mietitään siis myös me naiset, että millaisten näkökulmien äärellä haluamme pysähtyä naiseuden edessä."

   Poista
  2. Hei! Ei tietenkään tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa, jos tulee huomioiduksi ja ihan parasta että huomioi itse itsensä ja vaikka/mielellään joka päivä!

   Se harmittaa, jos naisten oikeuksien päivän keskiöön nousee naisten huomioiminen miesten suunnalta, sitä varten meillä kai on jo Ystävänpäivä (Valentine´s dayn hengessä)? ;)

   Poista
  3. Siihen minäkin pyrin, että joka päivä MINÄ teen/järjestän itselleni kivoja hetkiä tai juttuja - en odota sitä keneltäkään muulta.

   Ja silti tykkään herrasmiehistä jotka joskus huomioivat naisia. (Varsinkin kun olen hyvä huomioimaan kaikkia läheisiäni....) :)

   Juu ja kyllä ei ole kiva jos naistenpäivästä tulee "parisuhdepäivä"...se ei todellakaan ole se pointti.

   Poista
 4. Ihanaa naistenpäivää ihanuus <3 Pidetään lippu korkealle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja kyllä ehdottomasti pidetään!!

   Poista
 5. Olen anonyymin kanssa samaa mieltä, mitä naistenpäivä minulle meritsee, tasa-arvoa, itsemääräämisoikeutta ja parempaa sosiaalista asemaa kaikkialla maailmassa. Vaikka omassa blogissa Kauneudesta naisen kirjan kautta lähtin pohtimaan, mitä naiseus minulle merkitsee.

  Nauraen näytin ystävänpäivänä miehelleni ystävän kuvaa, jossa ystäväni oli saanut kukkia mieheltään, joka on taasen mieheni ystävä. Mieheni vastasi hyvin: "enhän mäkään saanut kukkia". Tasa-arvoa miehille ja naisille, eikä juuri käsi ojossa odottamassa erityishuomiota ja loukkaannutaan, jos ei huomioida. Miehen rakkaus on niin paljon muuta, kuin ne kukat ja mies rakastaa miehen tavalla, ei naisen. Jos mies alkaa toimia naisen toivomalla tavalla jatkuvasti, eiköhän sitten mies ole naiselle pian lapanen, joka saa kenkää. Eli oma rakas, hoitaa monta muuta asiaa, vaikka niitä kukkia ei enää muistakan tuoda. <3

  Ihqua naistenpäivää ihana Elisa, ei naistenpäivästä silti tarvitse leikata pois niitä kaikkia muita hyveitä, kyllä naistenpäivä on kaikkien naisten myös, vaikka Suomessa on hyvä olla nainen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo naiseuden pohtiminen on super mielenkiintoinen ja laaja aihe.

   Mielestäni se on vapautta olla olla kaikkea mitä naiseuteen ja feminiinisyyteen kuuluu. Vapautta olla voimakas ja päämäärätietoinen tai toisena päivänä kepeä ja elämän iloista nautiskeleva. Vapautta päättää omasta elämästä, saada lapsia (ja kokea se mieletön rakkausenergia), olla pehmeä ja kova, heikko ja vahva, viisas ja höntti. Kokea naisenergiaa ystäväporukassa ja yhtenä ketjun palasena sukupolvien ketjussa. Saada voimaa muiden naisten viisaudesta.
   Tuota listaa voisi jatkaa ja jatkaa.....

   Summa summarum: Nautitaan naiseudesta, se on hieno asia!

   Poista
 6. Jos mun mies yhtäkkiä päättäis kaikkien näiden yhdessä elettyjen vuosikymmenten jälkeen ostaa mulle kukkia, järkyttyisin suuresti :). Ei meinaan ole ikinä tapahtunut, eikä kuulemma tapahdukaan. Kertoo aina tarinaa, jossa yksi mieskavereistaan (nuoria olivat silloin) oli vienyt pitkäksi venähtäneen poikain saunailtareissun jälkeen silloiselle tyttöystävälleen kukkia ja pyytänyt varuiksi muut mukana olleet turvajoukkoihin, niin oli kuulemma koko konkkaronkka saanut kukkapuskasta päin näköä :). Että ei kuulemma uskalla ottaa samaa riskiä...
  Eikähän meillä muutenkaan mitkään erikoispäivät ikinä mitenkään näy. Mies aina sanoo, että eikös se ole parempi, että tykkää vaimostaan 365 päivää vuodessa, niin ei tarvi niin hirveesti yhden päivän takia kimpoilla :). Ja siitä olen kyllä samaa mieltä. Ja oikeasti koen tämmöiset naistenpäivät vähän kiusallisiksikin. Paitsi sen alkuperäisessä tarkoituksessa, joka usein itseltäkin tuppaa unohtumaan. Sitä vaan elää sitä omaa turvallista ja hyvää naisen elämää, joka täällä meillä Suomessa on mahdollista, mutta kaikkialla ei.

  Joka tapauksessa toivotan sulle mitä parhainta Naistenpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka! Tärkeintä on tosiaan muistaa miksi naistenpäivää vietetään ja jos kokee, että haluaa hemmottelua (esim kukkia) niitähän vois ostaa itsekin :D

   Totta tuo: Mies aina sanoo, että eikös se ole parempi, että tykkää vaimostaan 365 päivää vuodessa.

   Näin juuri!

   Poista
 7. Ihanaa naistenpäivää ❤😍😘

  VastaaPoista
 8. Ihanaa naistenpäivän iltaa sinulle <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top