Yes mökki I love you!

torstai 23. maaliskuuta 2017

Kaikki, jotka minut kunnolla tuntevat, tietävät, että mökki/metsä/mökkihöperyys ovat  minulla vakavasti verissä. Mansikkapaikkani on aina ollut mökkimme Hämeenlinnan lähistöllä. Se on sellainen suomalainen, romanttinen idylli järvenrannalla. Siellä rauhoitun, tunnen rauhaa, maadoitun (inhoan jostain syystä kyllä tuota sanaa) ja saan ajatella rauhassa omia ajatuksiani.

Muistan ikuisesti lapsuuden kesät, jolloin mökillä oltiin vähintään 1-1,5 kk putkeen ja siihen paljon viikonloppuja päälle. Muistan sen maaseudun, jossa oli maatiloja; lehmiä ja kanoja, jota ei nyt enää ole olemassa. Haimme mm. maitoa läheiseltä maatilalta, jossa lehmät söivät rauhassa niityltä ruohoa ja jonka maito tuntui kovin "kermaiselta" suuhuni. Välillä me lapset pyöräilimme läheiseen maitokauppaan hakemaan karkkia muutamalla markalla (no sitäkään ei enää ole olemassa.) Uimme kesäisin kaiket päivät, ja sateella pelattiin korttia, keksittiin muita leikkejä tai luettiin kirjoja, teini-iässä luin koko ajan, olin oikea silmälasipäinen lukutoukka. Joka tapauksessa ne olivat onnellisia kesiä. 

Oletteko muuten huomanneet, että onni on usein helpompi nähdä matkan päästä? Usein aika todellakin kultaa muistot, niin klisee kuin se onkin.
"Ja kuiskas: unohda jo mennyt kamaluus.
On edessämme kaikki kauneus ja ihanuus." - Tove Jansson
Oikeastaan minulla on nytkin monta syytä olla onnellinen. Mutta olen harvoin kiinni tässä hetkessä, ajatukset ovat usein menneessä tai sitten murehdin tulevaisuutta (ja työpaikan saantia).

Mietinpä tänään - kun siellä mansikkapaikassani olin - että asiat ovat vallan hyvin juuri nyt. On perhe, mökki ja koira. Kevät. Luottamus siitä, että elämä kantaa. Ja ihan uskomaton keväinen aurinko, joka paahti poskeni punaisiksi omenoiksi. Ja happimyrkytys, joka tainnuttaa minut uneen varmasti klo 21 mennessä.  

Kiitos universumi tästä päivästä. Olit tänään antelias.
Kesää kohti mennään:  "On edessämme kaikki kauneus ja ihanuus." (Tove Jansson)


12 kommenttia :

 1. Ihana mökkipostaus! Meillä on äidin kotimökki nykyisin kesämökkini. Kuivalla maalla ja pieni paikka, mutta niin rakas! En vaihtaisi sitä mihinkään. Nyt pikku hiljaa mietimme sen korjausta ja haaveilemme siitä, että siellä voisi käydä talvellakin. Sauna sai viime kesänä uuden piipun ja lattian ja ah, miten ihanat ne löylyt siellä olivatkaan. Siellä aina oltiin mamman ja papan luona kesällä ja talvella lomilla ja kaikki parhaat muistot liittyvät sinne. Joten ymmärrän sua ihan täydellisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin mökkeilemme yleensä touko-lokakuu tyylisesti, mutta nyt kun vielä vapaata työttömyyden vuoksi, mieli halajaa ökille jo aiemmin.

   Oi, mä niin kannustan kaikkia mökille. Mökki+luonto+ muistot vaan tekee hyvää kaikille. Puss

   Poista
 2. Ihana postaus!

  Tuo on valitettavan totta, että niin usein - aivan liian usein- ajatukset ovat kiinni joko menneessä tai tulevassa.

  On se ihanaa kun on tuollainen mansikkapaikka, jossa osaa rentoutua ja nauttia olemisesta. Minä en ole vieläkään päässyt mökkeilyn makuun, vaikka olen sitä lähes koko ikini harrastanut. Meillä jopa miehestä taitaa kuoriutua mökkeilijä. Ehkä se mun mansikkapaikka on se kun olen matkalla johonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmismieli on kummallinen, ajatukset usein lentävät moniin eri suuntiin. Se elo tässä ja nyt on vaan hiton vaikeaa.

   Mutta ihanaa, että sun mansikkapaikka on löytynyt. Sellainen pitää ihmisellä olla, ihan sama missä se on.

   Ihanaa viikonloppua sinulle <3

   Poista
 3. Mökkirauhaa tässä odotellaan. Tämä viikonloppu menee vielä kitkutellessa kotona, sillä ukkokulta on töissä. Mutta seuraavat kolme viikonloppua on vapaata eli hip hop juoksujalkaa mökille.

  Ihanaa viikkistä muru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä vaan on ihan paras meininki ja rauha, pidan peukkuja, että pääset pian möksälle. Muiskuja ihana!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Koiruus oli kyllä niin täpinöissään, tuuli leyhytteli sen korvia ja koko piha piti nuuskutella.
   Ihanaa viikkistä !!

   Poista
 5. <3 Ihanalta kuulostaa! Osatapa elää useammin tässä hetkessä!

  VastaaPoista
 6. Lapsuuden kesät mökillä, aivan ihania! Aurinkompaistoi, vesi oli lämmintä, välillä uitiin, välillä kiivettiin puihin ja kiville, hoidettiin sammakkoja, pelattiin korttia, ihania muistoja noista kesistä! Valitettavasti meidän mökkiä ei enää ole, siellä on uudet asukkaat ja uusi meinininki, mutta muistot onneksi säilyvät😊.

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top