Weekly Report

maanantai 23. lokakuuta 2017

Viikko oli syyslomaviikko, jolloin sain nauttia laatuaikaa poikien kanssa. Kävimme mm. syömässä yhdessä poikien kanssa läheisessä pizzeriassa ja pojat pääsivät myös elokuviin, lisäksi harrastukset pyörivät entiseen malliin. Pojat saivat myös nauttia sekä isän että isovanhempien seurasta, joten kivasti jakautui syyslomaviikon ohjelma.

Jotain haikeaa tässä viikossa myös oli, kun tajusin, että hitaat aamut pitkine koiralenkkeineen, leppoisa äiti ja pojille aamuisin tehdyt voikkarit ovat viikon kuluttua taaksejäänyttä elämää. Toisaalta odotan jo innolla alkavaa työtä, ja uskon, että uusi työ uudella toimialalla on aidosti upea juttu ja tekee mulle ja koko perheelle hyvää. Muutos on silti muutos... vatsan pohjassa jännittää ja elelee perhosia ja muita leijuvaisia..kaipa se kuuluu asiaan :)

VIIKON ASU: Turva-asuni oli viime viikolla COS:in musta tunika, mustat farkut, Wondersin nilkkurit ja viime vuotinen Marks & Spencer villakangastakki.
Kuvassa tervehdin uutta arkea :)

VIIKON TEATTERI:  Hansu ja Pirre – mieleni minun tekevi (Helsingin kaupunginteatteri).Voi olla , että olen jäävi arvostelemaan Hansua ja Pirreä koska minähän rakastan heitä ja heidän (roisikin) huumorinsa vain puree muhun. Heidän näytöksiä on nähty omalla rahalla moneen monituiseen kertaan, ja nuo naiset ovat vaan niin rautaa!

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat kaksikon kotipaikkakunnalle Loimaalle. Hannele eli Hansu Kaakko (Riitta Havukainen) ja Pirjo eli Pirre Kaasinen (Eija Vilpas) valmistelevat uuden, entiselle ruumishuoneelle perustettavan taidemuseon avajaisjuhlaa. Hankkeen myötä Loimaan tikkakerho laajenee 100-vuotiaan Suomen kunniaksi taiteen puolelle.

Näytelmä on vallan loistava ja se aidosti naurattaa, näyttelijöillä vain on komiikan ja käsikirjoittamisen taju ja taito. Ehdoton suola ovat Hansu ja Pirre omina itsenään, heissä vain on taikaa; Pirren räävitön ja suora kielenkäyttö, Hansun omintakeinen tyyli esim sanojen lausuminen:  googlesta tulee göögle, facebookista fääsbook, budjetista bödjetti ja parivaljakon kommunikointi yleisöön. En muista milloin olisin kaverin kanssa viimeksi teatterissa näin kippurassa nauranut.
Kuva: HKT:in sivut

Valitettavasti suomalaisuutta ja murteita hauskasti kuvaamaan tarkoitetuissa filmeissä on se ongelma, että niistä puuttuvat Hansu ja Pirre. Olisiko filmejä voitu jättää vähemmälle ja keskitytty olennaiseen eli Hansuun ja Pirreen?

Oletan, että Hansun ja Pirren taideiltamista on ajateltu Kaupunginteatterin pikkujouluvetonaulaa. Sanoisin, että osuu ja uppoaa maaliin täysillä.

Pisteet siitä, että koko teatterihenkilökunta oli pukeutunut Tikkakerhon tyyliin! Visualistina nautin tällaisista pienistä yksityiskohdista.Ps. Niin toivon, että Hansun ja Pirren seikkailut jatkuvat. Voisiko esim Hansu rakastua tikkakerhon jäseneen?? 

Liput saatu blogin kautta

VIIKON HASSUTUS: HM lepakkopuku. Koska elämä ei ole niin vakavaa ja naisella ei voi olla koskaan liikaa lepakkopukuja. Niin ja Halloween on kulman takana.

Toisaalta löysät kulahtaneet verkkarit ja virttynyt t-paita ruokatahroineen on autenttisempi kuin mikään lepakkohepene. Ja kun kampaamokäynnistäkin on jo 3 kk, tukkakin jo valmiiksi pörröinen harakanpesä ja epävärinen, iho kelmeä ja näppyläinen, hampaat punaviinin kellastamat....kyllä sitä muistuttaa karmaisevan pelottavaa kauhuklownia ihan jo omana itsenään ilman pukuja.
Kuva

VIIKON KUVA: Pure love. Kaksi mussukkaa syyslomalla mummolassa.
VIIKON AJATUS:Upeaa viikkoa murut! Päärooli kutsuu tänäänkin esittäjäänsä. Naurutta tämä ei ole mahdollista, itkutta se ei onnistu. Punaista huulipunaa huuliin ja ei kun tulta kohti!
 

14 kommenttia :

 1. Ihanaa uutta viikkoa murunen <3

  VastaaPoista
 2. Upea syyslomaviikko kaiken kaikkiaan!
  Tsemppiä uudelle työuralle sitten kun se alkaa. Se on jännää ja niin sen kuuluu ollakin. Jos menee töihin heti mentaliteetilla minähän osaan ja tiedän kaiken, niin ei hyvä hytky. Pieni epävarmuus tekee meistä inhimillisiä ja sellaisena töihin kuuluu mennä.
  Pirre ja Hansu on kyllä niin parhaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Näin mäkin ajattelen, että pieni jännitys kuuluu asiaan. Lähinnä tietenkin se, miten nopeasti sitä omaksuu uudet jutut mietiyttää ja askarruttaa. Toisaalta ihana esimies sanoi jo tässä vaiheessa, että muista olla armollinen itsellesi <3

   Poista
 3. Niinhän se on, että positiivinenkin muutos on aina jotain sellaista, joka keikuttaa totuttua arkea ja rutiineja. Tsemppiä siis pian alkavaan uuteen muutokseen! <3
  Hansu ja Pirre on naisenergiaa parhaimmillaan. Voi kunpa näkisi tuon teatterikipaleen, tykkäisin varmasti ihan hullunaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru. Tuo on ihan totta, että kaikki muutokset tietenkin tuntuvat ja saavatkin tuntua. Arki muuttuu, mutta uskon, että hyvään suuntaan. Ja tekee hyvää pojille, ettei äiti ole passaamassa kotona.

   Toi Hansu ja Pirre olisi ihan sun juttu <3

   Poista
 4. Kiva viikko takana ja toivottavasti kiva viikko myös tämäkin tulee olemaan.
  Haleja ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vika viikko "vapaudessa" on varmasti hyvä.
   Halit <3

   Poista
 5. Kivalta vaikuttaa mennyt viikkosi. En ole teatterissa käynyt aikoihin mutta Hansu ja Pirre olisi varmasti paikallaan :)
  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota Hansua ja Pirre suosittelen varauksetta. Ihanaa viikkoa sinulle Hertta-Viola<3

   Poista
 6. Hansu ja Pirre kuulostaa juurikin sellaiselta pikkujoulukauden vetonaulalta. Pitääkin ehdottaa ystävälleni.

  Tsemppiä töiden aloitukseen ja nauti täysillä viimeisistä vapaista päivistä!

  VastaaPoista
 7. Ihanan aito sinä!
  Tsemppiä ja intoa uuteen hommaan, kyllä se siitä sitten taas muuttuu tasaisen kivaksi ilonpilkahduksineen ♡

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top