Joulukimara ja siitä, että toivoa on

tiistai 26. joulukuuta 2017

Jouluaatto meni rennoissa tunnelmissa siskon perheen luona, traditio, joka ilokseni alkaa olla monivuotinen! Ruokaa oli juuri sopivasti, eikä onneksi överisti, semiekologisena ihmisenä iloitsen ko faktasta. Joulupöydän kunkut olivat tänäkin vuonna kalat eri muodoissaan ja herkkua oli myös ensi kertaa kokeiltu feta-persimonsalaatti. Kalkkuna ja omenakompotti maistuivat myös, vaikka hiukan olin harmissani, etten saanut tuoda kalkkunan kyytipojaksi ylimääräisiä joululaatikkoja. Sisko on välillä outo  tiukkis. ;)

Ihaninta oli kliseisesti lasten ilo, RUOKA ja se, että pojat olivat tyytyväisiä joululahjoihinsa. Lahjat  olivat kuulemma parhaat koskaan (jee hyvä minä ja isovanhemmat)!! Pojathan saivat aika peruslahjoja: Google Play lahjakortteja, vaatteita, kirjoja, leffalippuja, partavettä (!) ja rahaa. Niin ja kummipojan sanat koskettivat: "olet ihanin kummitäti koskaan" :) Kongo sai lahjaksi porsaankorvia ja sai itse - tietysti - avata lahjapakettinsa. Sen voin raportoida, että koira oli onnellinen mutta ahnas.  Viekkaasti Kongo myös varasti palan kalkkunaa joulupöydästä, ellei lihan tipauttauttaminen lattialle ollut poikien tarkoituksellinen "vahinko".

Joulupäivänä puolen päivän aikoihin pojat lähtivät isälleen ja mulla koitti rauha, ihanaa sekin. Tein koiruuden kanssa pitkän lenkin ihanassa valossa, joka ulottui sekä lenkkeilijöihin, että mieliin,  nautin hiljaisuudesta, tekemästäni tonnikalapiirakasta (Kiitos inspiksestä Saronblogin Insta), ja joululahjoista, joihin lukeutui herkkuja ja kauneusvälineitä (Lumenen kosteusseerumi- jatkoon!). Niin ja aloitin Mad Men maratonin. Yritin aloittaa Netflixin Trapped katselun, mutta en ymmärtänyt mihin sen kehut perustuvat ja luovutin. En tuntenut yksinäisyyttä, olin pelkästään vain väsynyt, tuntui hyvältä ladata akkuja.

Tapaninpäivää vietimme perinteisesti äidilläni. Kivaa, äänekästä ja rentoa oli sielläkin. Ruoka oli niin herkkua, mm. siian mäti, tekemäni Ritarisalaatti ja savukalkkuna....Ja siskon glögijuustokakku oli ihanaa myös. Uusi vuosi...mun niin on kevennettävä joulun jälkeen. It's a promise.

Mietin joulupäivänä myös syntyjä syviä. Konkreettisesti menetettyjä ihmisiä tai tilaisuuksia....vähintään muutama Tinder match seurustelee whatsup profiilikuvien perusteella ja minä olen edelleen yksin. Välillä mietin milloin universumi heittää elämääni jonkun hyvän tyypin? Onko se vain tuurista kiinni, kyllähän Tinder treffejä oli tälle vuodelle jopa (:) )12 kpl.

Juttelin joulun alla myös ystävän kanssa, joka oli surullinen ja super katkera, tumman vihreän katkera eräästä asiasta. Kyllä minäkin sen allekirjoitan, elämä ei todellakaan aina mene niin kuin olemme suunnitelleet, ikäviä sattumuksia - väärinkäsityksiä - tapahtuu, jolloin ihmiset voivat loukkaantua, irrottaa otteensa, ja  kadottaa toisensa. Pitääkö silloin päästää irti vai yrittää vielä? Minulla ei ole vastauksia, mutta tunnen itseni välillä todella pieneksi. Varsinkin kun vieressä on itkevä ja surullinen rakas ystävä.  Ja mitäpä sitä kieltämään, solmuja on perheemme sisälläkin ja vaikka olen tehnyt kaikkeni, edelleen asiat ovat auki ja eräs pieni ihminen suree. Sydän melkein särkyy.
 
Paljon on oikeasti hyvää, kiitollista ja ilokasta, iloitsen myös täysin uudesta työmahdollisuudesta, joka alkaa ensi vuonna. Toivoa on...niin haluan uskoa, että toivoa on AINA. Meitä eläviä yhdistää se, että meillä on mahdollisuus uskoa ja toimia. Tehdä asioille jotain. Voimme lähteä huonosta parisuhteesta tai työpaikasta, me voimme valita (mahdollisuuksien puitteissa), meidän ei tarvitse jäädä huonooon tilanteeseen. Ja jos todellisuus ei ole haaveittemme sukupuun kaltainen, voimme piirtää puun niistä joiden sukua haluamme olla.  Arki voi lannistaa ja viedä voimia, mutta arkipäivä ei voi päättää keitä olemme.

Tänään menen peilin eteen ja sanon itselleni hymyillen, "olet loistava tyyppi ja elämä kantaa. Ja toivoa on. Aina! Sekä minulla että sinulla. "

Muutama joululahja

Mussut

Tapaninpäivän aggressiot saa kauhean kivasti purettua hakkaamalla kaulimella pipareita

Vaaria neuvotaan kännyn käytössä

12 kommenttia :

 1. Mukavaa joulunaikaa ja ihanalta kuulosti tiedän julu. Se yhdessäolo se parasta on.
  Usko tai älä, kllä se joku täydellinen kaveri sieltä vielä eteen jossain mutkassa nasahtaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta. Mäkin jollain hullulla tavalla uskon, että se on siellä jossain.

   Muiskuja <3

   Poista
 2. Paljon on asioita, joista voi olla kiitollinen, mutta paljon on myös parannettavaa. Sellaista se taitaa suurimmalla osalla ihmisistä olla. Ihanan kuuloinen joulu teilläkin on ollut. Kyllä on tullut kuule täälläkin tarvetta levolle, tosi tiukka syksy ja talvi takana.
  Mukavaa ja rentouttavaa Tapaninpäivää sinulle Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se menee, emme elä täydellisessä maailmassa, eikä niin kai pidäkään olla. Epätäydellisyys rulettaa ja on erittäin OK.

   Ihanaa lomaa sinne Outi <3

   Poista
 3. Ihana kun sinulla on perhejouluja ja toivottavasti ensi vuosi tuo sinulle paljon ihania asioita <3. Itse odotan vuoden loppumista, koska se on ollut aika rankka ja ensi vuosi saa luvan olla täydellinen. Niin päätin ja niin tapahtukoon :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samaa toivon sinne kultainen <3

   Niin todellakin tapahtukoon. Se on päätetty, ja done!!

   Poista
 4. Kivan kuuloinen joulu! Toivon, että tänä vuonna universumi lähettää sulle sopivan tyypin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru, mäkin toivon sopivaa tyyppiä. Iloa sinne <3!!

   Poista
 5. Teillä on ollut aivan mahtava joulu!
  Kyllä se aika seurustelullekin vielä tulee, odottele rauhassa vaan! Mä uskon, että jokaiselle meille on joku jossakin. Toisilla vain kestää, että omansa löytävät.
  Mukavia välipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi, mä niin iloitsen jos/kun ihmiset näkevät mut potentiaalisena parisuhdeihmisenä vaikka jo 2 v on mennyt yksin.

   Muiskuja ja ihania välipäiviä Sari <3

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top