Pihabongaus kurssi siirtyy- mutta syy on hyvä

torstai 4. tammikuuta 2018

Sain juuri FB kautta kyselyn Tampereelta mahtavalta pitkäaikaiselta (mutta musiikkikriittiseltä)  blogilukijalta Hannalta (ja myös lintubongari siskoni, serkkuni Veppi, Sappe, Lotte ja Krippe kyselivät aiheesta). Lisäksi Minäkö Keski-ikäinen innokas lintubongari Tiia ja Oman katon alla Tuula , ja Pinkki ovat pommittaneet minua lähes joka toinen minuutti. Please relax, girls! Kaikki ok!

Toim huom. myös kurssille ilmoittautuneet
- http://pikkukepponen.blogspot.fi/
- http://kinttupolut.blogspot.fi/
lukekaa ao. viesti:

Hannan kysymys kuuluu näin:

" Hämmästyksekseni oivalsin, että Elina (Pallas) on pitämässä tämän pihabongaus- kurssin Treen työväenopistolla! Sovittunahan käsittääkseni oli, että sinä olisit sen ohjannut! Miksi peruit ko. kurssin? T. Pettynyt Hanna 😞😦
 **

Vastaukseni:

Niin ymmärrän Hannan ja kaikkien muiden teidän pettymyksen, olenhan aivan huippuasiantunteva lintubongari ja Pentti Linkolan bestis, jonka kanssa on saanut huikean monipuolisen syväluotaavan katsauksen lintulajistoon leppoisassa (siideripohjaisessa lintujen keräämässä ja pölyttämässä omenasiideripuun katveessa). Lintukurssinihan kevään (ja siiderin) huumassa ovat olleet huikean suosion saaneita, onhan pihallani pesiytynyt monia (1,5 kpl) hanhia, pelikaaneja (0,8 kpl), tamppaajia (Kummeli-pohjaisia n. 8/9), tinttejä (10/10) ja harakoita (9/5). Teille kaikille lintukurssilaisille tiedoksi :

Kiitos Hanna viestistäsi!

Olen äärimmäisen pahoillani, mutta jouduin jättämään väliin ko kurssin. Mikäkö oli syynä, varmasti kysyt? Olin valmistaunut havainnoimaan videoitse kurssilla 100 lintuisen harakkojen klaani- ja molekyyliperimäpaikan pihallamme, mutta mitä kävikään? Naapurin dobermanni hyökkäsi pesueemme kimppuun. Professori Aito- Ruut Lintsa (varahenkilö Into Kustela) pitää kurssin, koska harakat siirtyivät hänen (eli meidän viereiselle) pihalleen. Toivottavasti näemme seuraavalla kurssillamme " Visertäjäin uusi tuleminen (molekyylitasolla)"

Eli Työväenopiston kurssille " Visertäjäin uusi tuleminen" ilmottautuminen 5.2.
ILon ja harakoitten kautta,
Taru

10 kommenttia :

 1. huh ja helpotuksen henkäys, olen jo opetellut ulkoa kurssilaulumme:
  https://www.youtube.com/watch?v=iTvotbvb0vg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. LOL :D, tuohan se juurikin on, meidän oma kurssilaulu!!! Niin odotan performanssiasi ensi kerralla kun näemme ja laulamme yhdessä, eli siis seuraavalla kurssilla. Teet sen aina yhtä loistokkaasti ja TYYLILLÄ.

   Poista
 2. Nyt menee niin salaisten kansioiden puolelle, etten ymmärrä viserrystäkään ja en myöskään sitä, että mitenhän meikäläinen tähän viserrykseen liittyy? :D Pihalla ku lintu laudalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah Tiia, tämä olikin sellainen höpöjuttu, joten (toivottavasti) voit jatkaa viikonlopun viettoa ilman minkäänlaisia muistijälkijä tästä. Hulluilla on halvat huvit ;P!

   Muiskuja!

   Poista
 3. Kurssin peruuntuminen oli niin järkyttävä tieto, että mun nettiselainkin kaatui! Mutta hyvä, jos korvaava kurssi on tulossa. Ehdottaisin myös kaupunkipulujen sielunelämän kurssia sekä kevään tullen terassikottaraisten pariin jalkautumista. Puss! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän, että pettymys on ollut suuri, kurssini ovat niin ihania ja syvääluotaavia.

   Mutta mikä loistava idea; terassikottaraisten pariin jalkautuminen esim Mummotunnelin rämeikössä!! Kuinka loistavaa! Toivottavasti te ulkopaikkakuntalaiset suostutte tulemaan tänne PK seudulle? Kottaraisia on täällä extra paljon ...monet tosin ovat varsin hyökkäävää sorttia ja monilla on hyvin outoja pakkoliikkeitä.

   Muistakaa sopiva pukeutuminen, kiikarit ja sisäinen lämmike!!! Siskoni unohti viime kesänä sisäisen lämmikkeen ja lähes pyörtyi kylmyydestä, ei enää tehdä samoja virheitä tänä vuonna.

   Muisk ;)!

   Poista
 4. Siis miks mä en oo kuullut tällaisesta kurssista ollenkaan ja ennen kuin innostuin se on jo peruttu?! Mä aion osallistua uudelle kurssille ja alan heti harjoitella tuota kurssibiisiä. Näille sun kursseille on varmaan aina kauhea tunku :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme kertakaikkiaan aliarvioineet lintukurssien suosion, eihän meillä ollut aaivstustakaan miten suosittuja kurssit ovat. Kiitos hedelmällisestä palautteestasi Outi.

   Jatkossa ilmoittelen kursseista blogissa, jolloin sinäkin innokas pelikaanien ja Vihertinttien harrastaja pääset mukaan joukkoon iloiseen :D

   Vaikka megalomaanista tunkua on, sinä olet ehdottomasti yksi kunnia- ja ikuisuusjäseniämme :D

   Poista
 5. Onneksi kannat vastuuta tästä poikkeuksellisesta kurssin peruuntumisesta ja otat vakavasti asian! Miten voikaan oloni helpottua tiedosta, että pidät Visertäjäin uusi tuleminen- kurssin piakkoin! Ei ole vertaistasi luennoijaa! Tosin haastava kurssi kun puhutaan molekyylitasosta! Tietomääräsi on kyllä alalla ainutkertainen! Olen kyllä sitä mieltä, että Lintsa ja Kustela ovat ns. vanhan oppisuunnan kannattajia, joten sinunlaisia modernin katsantokannan omaavia alan asiantuntijoita todellakin tarvitaan. Ja koska olen Hanna eli kriittinen ja kyseenalaistava, saanen ihmetellä miksi et ole julkaissut lupaamaasi Lintuopas kiireisille kotirouville ja työläisperheille osa 3- kirjaa vieläkään!!!??? Olit jo kustantajasi kanssa tehnyt rahakkaan diilinkin asiasta!!? Sitä on odotettu jo kovasti. Et voi pettää fanejasi! Jopa ruotsalainen lintutieteilijä Ragnvald " Rabbe" Himmelgård on kysellyt kirjasi perään. Rakkaudella, ystäväsi Hanna, Tampere, Suomi.
  Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin pettymyksesi Hanna, olethan intohimoinen lintubongari ja Suomen ensimmäisen "Erasmus Cantestor":n bongaaja ja vielä Tampereen bussiasemalla.

   Eihän ko lajia olisi muutoin todistettavasti hyväksytty yhdeksi Suomen lintulajeista. Kuinka tarkkasilmäinen oletkaan, silmäsi vilkkuvat kuin parhain röntgen- tai laser katse.

   Lintuopas kiireisille kotirouville on tulossa englannin kielisenä, kustantamo vain vääntää kättä kirjan hinnasta. Yrittävät saa minut kirjoittamaan kirjan niinkin halvalla kuin 5589 000008 EUR. Enhän minä nyt niin halvalla kirjoittele maailmanlaajuisia Bestseller kirjoja. :) Höps!

   Rakkaudella, Taru.
   ps. Birds forever

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top