Julkkisten erosuma ja mitä siitä ajatella?

maanantai 12. helmikuuta 2018

Oletteko huomanneet, että viime aikoina on plompsahdellut (on se oikea sana) julkkiseroja kuin sieniä sateella?  Ensiksikin söpöliinit Anu Sinisalo ja Antti Reini, joilla tuntui olevat superhyvät lähtökohdat hyvään parisuhteeseen. Molemmat olivat näyttelijöitä, joten molemmilla oli tietoa ja ymmärrystä toisen työstä ja vapaa-ajan vähyydestä. Molemmat olivat fiksun oloisia ja aikuisia ihmisiä, ei enää pieniä lapsia, omat kodit ja omaakin elämää...Ja silti kävi näin. Siihen päälle vielä  Sami Hedberg ja Ilona, Saimi Nousiainen ja hänen miehensä, Anne ja Joni Kukkohovi, Duudsonien Jukka Hilden ja Outi....

On kuulemma tutkittua, avioerohakemuksissa on piikki tammikuussa ja elokuussa, eli lomakausien jälkeen. Näin siksi, että lomalla suhteen tila paljastuu. Siksi kannattaakin kuulemma miettiä yhdessä esim jouluisin, että mitä toivoo tulevalta vuodelta. Mitä saavutimme yhdessä tänä vuonna? Mitä voisimme tehdä, jotta saisimme entistä enemmän yhteistä aikaa? Erityisesti yhteiset unelmat ovat suuri liima puolisoiden välillä.

Realisti kun olen, ja tietäen faktan, että noin puolet liitoista pääätyy eroon, eivät nuo viime aikaiset erouutiset minua kuitenkaan mitenkään järkytä. Elämä kun voi olla tänään yhtä ja huomenna toista, aina asiat eivät mene niin kuin haluamme tai toivomme. Elämä ei aina suostu kohtelemaan meitä niin että kokisimme vain onnea.

Meillä kaikilla on se vaara, että elämä yllättää joskus ikävästi. Se voi olla uupumus, masennus, työttömyys, kriisi, tai ehkä avioliitto ei olekaan onnen täyttymys. Avioliitot eivät ole enää niin kestäviä kuin entisaikaan, eivät siksi, että olisimme jotenkin kevytkenkäisempiä, vaan siksi että meillä ei ole sosiaalista tai taloudellista pakkoa pysyä huonossa liitossa. Ulkopuolisesta ne saattavat näyttää täysin epäloogisilta ja irrationaalisilta, mutta parhaiten asiat aina tietää se pari joka suhteessa on. 

Kuva


Parisuhde on aina  salaisuus, kukaan muu ei tiedä mitä se sisältää, miten se oikeasti voi.  Vaikka suhteen alussa olisi ollut tunne, että olemme kuin identtiset kaksoset, todellisuudessa kumpikin on oma yksilönsä ja kehittyy omaan tahtiinsa. Se, mikä ennen oli molemmille hyvin keskeistä, ei ehkä olekaan enää merkitsevää toiselle tai ehkä kummallekaan. Ihmisen perustoive on tulla kohdatuksi jollain itselle tärkeillä alueilla ja löytää mahdollisuus jakaa tärkeitä asioita läheisten kanssa. 

Anu Sinisalo ja Antti Reini olivat ehkä "unelmapari" mutta ehkä unelmatkaan eivät aina kestä ikuisesti. Tai ehkä unelmaa ei edes jaksa pitää yllä. Tai ehkä he olivat vain ihan tavallinen aviopari, jotka teki parhaansa ja nyt se riitti tähän asti. Ja se, että tekee parhaansa riittää aina.

ps. Tuota HBO:n sarjaa katsoin 2 ekaa jaksoa, enkä yhtään lämmennyt....Harmillista...ehkä! 

6 kommenttia :

 1. Olen samaa mieltä siitä, että nykyään on helpompaa lähteä siitä huonosta suhteesta kuin ennen. Olemme myös mieheni kanssa jutelleet tästä aiheesta ja hän on vahvasti sitä mieltä, että enää ei oteta aikaa keskustelulle ja sille yhteiselle ajalle. Koko ajan paahdetaan sata lasissa ja se toinen unohtuu siinä menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, aikaisemmin esim naiset eivät voineet lähteä liitosta koska se oli taloudellinen itsemurha. Sosiaalinenkin vielä pitkään tämän jälkeen. Monet vanhan kansan naiset vain purivat hammasta...varmasti miehetkin.

   Tuo on totta, että nykyaikana paineet monestakin suunnasta ovat kovat, ehkäpä jopa epärealistiset. Työ vie osansa, perhe-elämä lasten kera myös, pitää näyttää hyvältä, urheilla...paljonko jää puhtia parisuhteelle?

   Mielenkiintoinen aihe.

   Iloa viikkoon Outi <3

   Poista
 2. Mielenkiintoinen aihe! Minäkin olen miettinyt, että tyydyttiinkö ennen "huonompaan" vai etsitäänkö nykyään vain täydellisempää parisuhdetta...mene ja tiedä! Mutta lisääntyvä somessa roikkuminen ei ainakaan auta tilannetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä kommentista. Uskon, että ihmiset helposti pakenevat someen, harrastuksiin, jos parisuhde ei voi hyvin tai se ei vastaakaan odotuksia, sen sijaan, että tekisi jotain asian eteen.

   Olen myös miettinyt, että naimisiin meno on niin paljon helpompaa kuin naimisissaolo. Naimisiin saatetaan mennä liiankin helposti, yllättävän usein kuulemma jopa hääjuhlan vuoksi.

   Poista
 3. Joidenkin erot tulevat "yllärinä" - suhteessa on tosiaankin paljon sellaista mikä ei näy muille. Mutta yhä enemmän mietin näissä, että koskaan ei tiedä mitä on kulkea toisen mokkasiineissa. Ja sitten on niitä pareja, joiden olettaisi ja ehkä toivoisi eroavan, mutta sinnikkäästi porskuttavat vuodesta toiseen :D

  Tuli mieleen eilen lukemani Hidasta elämää-sivuston artikkeli, jossa luki mm. näin --> Tukahtuneet tunteet pakottivat toimimaan uskollisena oman sydämen äänelle. Seuraukset ovat olleet sitten sen mukaiset. Parisuhteiden perustukset ovat olleet kovilla. En muista kuulleeni niin monesta avioerosta ikinä, näin lyhyellä ajanjaksolla.

  Ikään kuin nyt valittaisiin uuden tietoisuuden kumppaneita. Jos nykyisessä parisuhteessa ei pysty kasvamaan vapaana ja tasaveroisesti kehittyen, yhteisellä tiellä, on ison valinnan paikka käsillä. Yllättävästi on voinut tavata unelminsa kumppanin pian sen jälkeen kun vanha, pitkäkin parisuhde on loppunut. https://hidastaelamaa.fi/2018/02/elaman-peruspilarit-koetuksella-tunteiden-myrskyissa/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, olen tullut siihen tulokseen, että turha on tosiaan edes spekuloida toisten suhteita koska ainoastaan pariskunta itse tietää miten heillä menee.

   Kiitos vinkistä, toi oli tosi hyvä artikkeli.

   Toi oli niin hienosti sanottu: Jos nykyisessä parisuhteessa ei pysty kasvamaan vapaana ja tasaveroisesti kehittyen, yhteisellä tiellä, on ison valinnan paikka käsillä.

   Tällä iällä sitä ajattelee, että parisuhteen perusta on juurikin vahva ystävyys jonka varjossa sitä saa kasvaa omaksi itsekseen.

   Julkkiseroista vielä, että uskoisin että jos meille tavallisille pulliaisille arki paineineen voi rasittaa suhdetta, varmasti julkkiksilla on sitten vielä omat rasitteensa...

   Muisk!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top