Hämmästyttää kummastuttaa no 542

maanantai 19. maaliskuuta 2018

Ylen uutinen Aku Louhiniemen ohjausmetodeista täällä.

Johon Aku Louhimies vastaa: "Yleisradion jutun luettuaan Louhimies sanoo kokeneensa, että on ohjaajana epäonnistunut työilmapiirin luomisessa ". Olisiko tässä Understatement of the Year, ainakin lähellä?

Mielestäni eturivin suomalaisten naisnäyttelijöiden päätös puhua Suomen tunnetuimman elokuvaohjaajan toimintatavoista on todella merkittävä asia. Naisten kertomusten valossa koko ala, ei pelkästään Aku Louhimies, joutuu pohtimaan, millä hinnalla taide syntyy ja mihin raja vedetään.  Hyvä niin.

**
Edit 20.3. Katsoin eilen A-Studion, joka oli kyllä suomalaisen elokuva-alan #metoo-kampanjan toistaiseksi tiukin ja dramaattisin keskustelu. Matleena Kuusniemi oli loistava: vahva, suorasanainen ja perääntymätön. Hatun nosto myös Pamela Tolalle, Pihla Viitalalle jne. Olette rohkeita naisia, ja näin maailmaa muutetaan.
5 kommenttia :

 1. Piti eilen katsoa tuo A-studio, luin koko artikkelin järkyttyneenä. Taidan katsoa sen tänään, eilen olin jotenkin niin henkisesti poikki, etten jaksanut enää mitään hirviöimäisyyksiä. Vallankäyttöä ja esineellistämistä ja totaalista empatian puutetta taiteen nimissä totta kai.

  Mukavaa päivää Taru ja ehkä tästä saan potkua sinne perjantain Lumene keskusteluunkin, koska ajoittain iskee epäilys, ei mikään kuitenkaan ikinä muutu, mutta entäs jos muuttuukin, ei se ainakaan sormia pyöritellen se maailma muutu ja vaieten.

  VastaaPoista
 2. Ihana kamala juttu tämä on kyllä ollut, kamala ja ällöttävä!

  VastaaPoista
 3. Hitsi, jäi A-studio katsomatta mutta näkyy varmaan Areenassa. Uskomatonta että tuollaista voi tapahtua

  VastaaPoista
 4. Täytyy kyllä tsekata, jos Areenasta vielä löytyy tuo A-Studio.

  Oli kyllä mielenkiintoinen artikkeli. En olisi osannut kuvitella, että elokuvatuotanto voi olla tuollaista.

  VastaaPoista
 5. No hitsit unohtui, onneksi Areenasta löytyy. Kiitti muistutuksesta Taru :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top