Happy birthday to me

maanantai 28. toukokuuta 2018


Täytän tänään huikeat 45 vuotta,  ja ajattelin sen kunniaksi tehdä ihan mitä huvittaa! No, valitettavasti mun pitää tehdä töitä 8 h, mutta sen jälkeen pistän elämän risaiseksi. Ainakin sen verran risaiseksi, että ostan itselleni vähintäänkin herkkuja ehkä jopa piccolo kuoharin.  

En oikein tiedä mitä ylevää voisin tästä etapista kirjoittaa. Minunhan kai pitäisi olla tämän ikäisenä jo kovin fiksu, elämää kokenut ja seesteinen. En tiedä olenko fiksu, elämän kokemusta toki on, mutta virheitä teen edelleen.

Vietin viikonloppua mökillä Kongon kanssa, harvinaista herkkua sekin, siis se, että olin ilman lapsia. Ajattelin, että lauantaipäivä sujuisi seesteisesti. Ottaisin aurinkoa, uisin, lukisin jne. No Kongo - tuo maanmainio höppänä  - karkasi kaksi kertaa, ja jouduin etsimään sitä pitkin metsiä. Loppujen lopuksi koiruus löytyi kahteen kertaan läheisistä naapureista, joissa oli lettujen tai ruuanlaitto käynnissä.

Elämä on hassu ja vinkeä juttu. Asiat harvoin menevät niin kuin on ajatellut tai suunnitellut - ei ainakaan minulla. Itse en välttämättä ole suunnitellut elämääni mitenkään kovasti tarkasti, olen monesti vain ajelehtinut eteenpäin. Toki minulla on ollut suunnitelmia mm. ammatin suhteen. Olen  aina ollut melko varma, että 30 vuotiaana olen hyvässä parisuhteessa ja mukavassa työssä, omistan ehkä koiran,  ja että todennäköisesti haluan saada lapsia. Koskaan en ajatellut, että olen 45 vuotiaana sinkku. Tai että 45 vuotiaana olen tilanteessa, jossa menneisyys vetää minua ja perhettäni edelleen "alas".  

Faktahan on kuitenkin se, että ikäviä asioita tapahtuu, ihmiset loukkaavat meitä, emme saa aina mitä haluamme, koemme epäonnea, teemme mokia,  loukkaamme itse muita, sellaista elämä on. Silti mihinkään edellä mainittuihin ei tarvitse jäädä jumiin, vaan pitäisi pyrkiä elämään hetken kerrallaan.

Meillä on vain tämä hetki, tässä ja nyt. Voimme aina suunnitella huomista mutta loppupeleissä se, kuinka se menee, on meille vielä tänään arvoitus. Se mihin voimme kuitenkin vaikuttaa on tämä hetki – miten nyt elämme, ja mihin mahdollisuuksiin tartumme. Uskon, että onni ja tyytyväisyys lähtee tästä hetkestä.  Jos emme osaa olla tyytyväisiä nyt, emme sitä tuskin kovin kauaa ole sittenkään. Vaikka lopulta mikään ei ole kontrollissamme, voimme nauttia tai ainakin yrittää nauttia tästä hetkestä.

Joten kauniina lauantai-iltana, minä pysähdyin, saunoin ja uin kuin viimeistä kesäpäivää. Herkuttelin mansikoilla ja salaatilla, otin pari lasia viiniä. Kongo sai olla pihalla sidottuna. Saunan jälkeen katselin järvelle ja kuuntelin kuikkien ääniä. Kaukaa kuului käen kukkuminen. Kaikki tuntui hetken aikaa yksinkertaiselta. Ja sitähän kaikki pohjimmiltaan on, yksinkertaista. Tunsin myös varmuutta siitä, että kaikenlaista tulee, mutta onneksi myös menee ja koin entistä vahvemmin, miten mieletön kokemus olemassaolo on, ja että vain urvelo antaa sen valua sormien läpi.


Karkulainen19 kommenttia :

 1. Ihana Taru onnea ja laita elämä tänään risaiseksi ja nauti. <3

  Vaikka vuosia tulee, ei taida täälläkään valmista tulla, mutta ehkä se tekee elämästä hauskaa. <3

  Mitä perhekuvioihin tulee, niin helpottaa, kun lapset kasvaa, mutta on se pitkä aika, se kaikenlainen vääntö mitä eroperheisiinkin ja uusperhehommeleihin kuuluu. Tässä sinulle oikein roima voimahali<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tiia, niin kyllä nautin tästä illasta vaikka vielä oon töissä :) Onneksi meillä on ihanat kesäillat.

   Hyvä pointti, ehkä se hauskuus on juurikin se, että valmista ei tulekaan. :D Keskeneräisyys rulettaa <3<3!   Poista
 2. Paljon Onnea sinulle Taru Ihanainen ❤️.
  Jännää on elämän kulku ja toivon sydämestäni sinulle jo auringon paistavan.
  Mulle ikävuodet 40-50 olivat kyllä parhaita, niitä hiukan kaiholla muistelen, mutta nyt mennään näillä.
  Kaikkea hyvää sinulle jatkossa ja muista oot nainen parhaassa iässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummalisia ovat ne elämän polut mutta kaipa kaikki menee juuri niin kuin pitikin, niin haluan ajatella. Elämä on mukavempaa niin :)

   Kiitos myös kivoista sanoista, pitäisi tosiaan muistaa että 45 on uusi 35 v tai jotain :)

   Lentosuukkoja!

   Poista
 3. 45 kuulostaa just ihanalta. Sellaiselta, "ei enää liian, mutta kuitenkin vielä -nuorelta".

  Tää ikäloppu lähettää sulle ihan hirmu lämpimät onnittelut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana <3<3 Ihana ajatus, aikuinen mutta silti fun and fabulous. :D Ei enää mikään tyttönen, siitä mä tykkään myös.


   Poista
 4. Viisaasti kirjoitit! <3 Paljon onnea -ja tiedoksi, ei tästä tämän valmiimpaa tule, vaikka ikää on huomattavasti enemmän kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti <3 Jos jotain itselleni toivoisin, olisi hiukan tasaisempaa elämää. Vuoristorata vuodet saisivat olla taaksejäänyttä elämää, sen verran paljon on ollut turbulenssia.....

   Poista
 5. Paljon onnea ihana Taru!
  Viisaita sanoja. Ikä tuo viisautta suhtautua asioihin itselle hyvää tekevän suuntaan. Onneksi me ollaan jo tajuttu se! Elämä on mitä on ongelmineen kaikkineen. Silti niiden kökköjen välissä on tuota yksinkertaista ja ihanaa.
  Hurjasti onnituulahduksia erityisesti tähän iltaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän se, tässä iässä ei enää etsi kuuta taivaalta vaan tajuaa, että elämään kuuluu ne kököt ja ihanat vuorotellen. Onneksi jotain on sentään opittu ...kantapään kautta :D

   Muiskuja ja halit <3

   Poista
 6. Onnea oikein paljon!!!!

  Itsellä tulee tänä vuonna pyöreitä mittariin ja jotenkin vähän hirvittää, ennenhän viisi kymppiset oli TOOOSI vanhoja, miten MÄ muka voin olla niin vanha????

  VastaaPoista
 7. Ihanaa synttäripäivän iltaa ihanuus - fab and fabulous ❤️

  Ollapa vielä 45 😂

  VastaaPoista
 8. Ihanaa synttäriä. Muistan kun täytin reilut viisi vuotta sitten 50 ja mietin, että nyt jos koskaan pitäisi viisastua ja alkaa elämään seesteisemmin. Kunnes tajusin, että ei juurikaan niin ei pidä tehdä. Onnea vuosien johdosta ja paljon huikeita lisää.

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea vaan, paljon onnea vaan, paljon onnea Taru ihanuus <3, paljon onnea vaan!

  VastaaPoista
 10. onnellista, onnekasta, iloista synttäriä - ja muitakin päiviä!

  Neljäviis on hyvä ikä :)

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top