Weekly Report

tiistai 15. toukokuuta 2018

Viime viikolla

- yritin selviytyä risteilyn jälkeisestä väsytilasta
- olin vihainen
- olin vihainen, että olin vihainen (koska viha syö vihaajaa) 
- olin onnellinen
- otin bikineissä aurinkoa
- uin 14 asteisessa järvivedessä ainakin 15 krt - oi onnea!
- pesin auton (itse) mökillä mäntysuovalla ja puhdasta tuli
- luin Sanin haastiksen uusimmassa Anna-lehdessä, jossa hän julisti ettei ollut koskaan hukannut uskoaan rakkauteen, koska maailmassa on miljardi ihmistä. Olisipa ihana olla noin varma!! Minä olen jossain määrin hukannut uskoni rakkauteen ainakin tällä hetkellä. Toki tiedän, että kyseessä voi olla vain ohimenevä vaihe, ehkä aika vain ei ole ole nyt otollinen, koska arki on muutenkin täyteläistä ilman Tinder tms deittejä.
- kuuntelin erään exäni sydänsuruja puhelimessa ja olin iloinen siitä, että olemme edelleen ystäviä.
- luin kirjan
- vietin äitienpäivän ilman poikia vähän haikeissa olosuhteissa. Puhuttiin kyllä puhelimessa ja sain mökiltä tuntuani heiltä  halauksen, kortit ja ruusun. Mietin myös, että jokin painolasti liittyy äitienpäivään varsinkin näin eron jälkeen. Sitä lukee ihania perhepäivityksiä fb:stä, jossa koko perhe on koossa ja onnellisia, on ruusuja, herkkuja ja suukkosia.
- harkitsin grillin ostamista kotipihalle

VIIKON ASU: Löysin omasta kaapista yllättäen viime vuotisen Lindex tunikan aka havajiviitan. Ihana kun omasta vaatekaapista voi tehdä ylläripylläri löytöjä. 

Väriä elämään!

VIIKON SARJA: On the top of the lake Yle Areenassa. Jane Campionin jännärisarjan jatko-osa kantaa nimeä China Girl. Tämä viittaa karuun löytöön: Sydneyn Bondi Beachillä rannalle on huuhtoutunut matkalaukku, josta paljastuu nuoren aasialaisnaisen ruumis. Rikostutkija Robin Griffin palaa töihin, vaikka toipuminen ikävistä kokemuksista on selvästi kesken.

Menemättä yksityiskohtiin, sarjan tapahtumissa on paljon kerroksia, mutta yksi tärkeä lanka, joka yhdistää ne kaikki ja se on Robinin trauman henkeäsalpaava kuva. Robinin trauma kuvataan niin realistisesti ja hyvin, etten muista milloin olen viimeksi sellaista nähnyt tv-sarjassa.  Trauman käsittely on monimutkaista ja sotkuista. Sääntöjä ei ole. Siksi Top of the Lake on niin ainutlaatuinen vaikuttava ja liikkuva; Jane Campionilla on tunnepitoinen käsitys, joka tuottaa todella realistisia  tarinoita. China Girl on tv:n uusin osoitus siitä, kuinka voimakkaita tarinoita voi olla. 

Loistava sarja, ei mikään perinteinen juonivetoinen rikosdraama, vaan jotain muuta. Sarjan tunnelmassa on jotain todella vangitsevaa! Henkilöhahmot on monitahoisia ja näyttelijät luontevia.
Elisabeth Moss  tekee taas kerran huikean roolin, eikä Nicole Kidmankaan jää kakkoseksi.

VIIKON KIRJA: Luin viikonloppuna Merja Asikaisen kirjan Elämäni Laila Kinnusen tyttärenä.
Laila Kinnusen tytär Milana Misic on yksi monista alkoholin kyllästämässä ympäristössä kasvaneista. Lisäksi hän on varttunut tunnetun äidin musertavassa varjossa. Hänen tarinansa on kuitenkin selviytymistarina. Hauraalla itsetunnolla varustetusta lapsesta ja taustaansa pakoon tempoilevasta nuoresta on kasvanut valoisasti elämään suhtautuva aikuinen nainen, jolla on oma musiikillinen ura.Kirjassa Milana käy avoimesti läpi suhdettaan perheeseensä, sukuunsa, elämänsä miehiin, musiikkiin ja itseensä. Hän käsittelee rohkeasti kipeimpiäkin kokemuksiaan eikä kaunistele vaikeuksiaan. Menneisyyttä dokumentoivat valokuvien lisäksi lapsuuden ja nuoruuden päiväkirjakatkelmat sekä sosiaalitoimen ja lastensuojelun raportit. Kirja oli osittain kauhean surullista ja ahdistavaa luettavaa, vaikka valoa alkoi näkyä myöhemmin Milanan elämässä. Miten joku voi olla noin välinpitämätön omaa lasta kohtaan, että jättää vähän yli vuoden ikäisen lapsen lähes heitteille ? Sitä vain ei voi käsittää, vaikka Lailalla oli itselläänkin raskas lapsuus sotalapsena Ruotsissa.

Mielestäni maailma kaipaa näitäkin tarinoita, niilläkin on oma paikkansa, vaikka lukeminen ei olekaan pelkkää mielihyvää. On todella hyvä, että Milana haluaa ja uskaltaa kertoa lapsuudestaan alkoholistin tyttärenä. Hienoa myös, että hän on antanut anteeksi äidilleen. "Jos yksikin nuori tai teini saa tarinastani positiivista elämänkatsomusta, tämä kannattaa. Toivon, että ihmiset, jotka ovat jumittuneet vihaan ja katkeruuteen osaisivat antaa periksi. Silloin kaikki lasti katoaa hartioilta. "

Lukemisen arvoinen kirja ehdottomasti ja Milana on selviytyjä, taiteilijan herkän sielun ja musikaalisuutensa äidiltään perinyt. Kaikkea hyvää hänelle!

VIIKON  KOIRAILO: Olipa mahtavaa nähdä Kongon nauttivan mökillä. En muista milloin olisin viimeksi nähnyt sen juoksevan täysillä vain juoksemisen ilosta, nuuskivan koko pihan läpi ja ihmetellen ötököitä ja perhosia. :) 

Oi onnea, biksuissa mökillä!

VIIKON HIMOTUS: Tukholman kimonobuumista innostuneena, ihastuin tähän unelman kevyeen Lindex kimonoon.

Kuva


VIIKON AJATUS:


Arvot ovat tärkeimmät ohjenuorat
päätöksiä tehdessämme.
Kun epäröimme, ne näkyvät sumun läpi
kuin majakan merkkivalo.

-Mac Anderson

Valoa viikkoon siskot! Täällä vatsapöpö edelleen jatkuu, mutta ainakin ulkona on KESÄ!  

7 kommenttia :

 1. Kirja- ja telkkarivinkkisi kuulostavat todella hyviltä! Kiitos niistä!

  Voimakas pinkki tuo pirteyttä päivään :) Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Oi, miten pirtsakkaa! Väri sopii sulle hyvin. Ja huulipunakin niin match!

  VastaaPoista
 3. Mun vaatekaapissa ei kyllä ole mitään löydettävää :D Ja vanhaa kunnon pallogrilliä haaveilen meidän kotiterassille.

  VastaaPoista
 4. Ihana löytö vaatekaapista :) Mullakin kävi vähän samanlailla, edellisen kesän (syksyn) alennusmyyntilöydöt voivat yllättää :) Paranemista!

  VastaaPoista
 5. Oletpas tehnyt kivan vaatelöydän omasta kaapista. Pirteä pinkki sopii sulle hyvin. Hus pois tuollaiset vatsapöpöt!
  Aurinkoista tiistai-iltaa Taru <3

  VastaaPoista
 6. Mäkin haluan vaatekaapin, josta voi tehdä löytöjä :D Tuo on kyllä kätevää, kun ei tarvitse lähteä kauppaan saakka.

  Toivottavasti siellä on jo parempi olo <3

  VastaaPoista
 7. Ihana löytö ja pinkki on aina ihana. <3 Naisen elämään mahtuu jo päivään kyllä moninaiset tunteiden kirjot. Kyllä tämä aurinko tekee niin hyvää ja tuntuu, että se syksystä asti päällä ollut alho on vihdoin väistynyt.

  Upeaa torstaita Taru <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top