Weekly Report

maanantai 22. lokakuuta 2018

Viime viikolla

- oli syysloma ja se hanskattiin suurimmaksi osaksi lasten isovanhempien voimin. Onneksi ja niin kiitollisena heidän avustaan! Pojat pelasivat tennistä päivittäin, kävivät Flamingossa, pelasivat lautapelejä mummin kanssa ja pääsimmehän mekin porukalla elokuviin ja hamppareille. 
- töissä kotkotimme jonkin verran pikkujouluista, joihin on enää alle kuukausi aikaa. Työpaikallamme on ilmiselvästi tapana panostaa juhliin, jotkut naisista käyvät jopa kampaajalla tai meikissä ja pukuja mietitään hyvinkin paljon etukäteen. Itsekin paneuduin asiaan, koska nämä ovat ne yhdet ja ainoat pikkujoulut tässä yrityksessä, kerran sitä vain eletään. Ainiin ja pikkujouluissa on DISKO-teema, joten bligblingiä pitää olla....
-  kuopus voitti tennisskabat torstaina. Niin ylpeänä upeasta pojasta, molemmista niistä!
-  ajattelin, että vaikka sielunmaisemani ei ole aina joka hetki kaunis, tämä syksy on. Maisemat, väriloisto, syksyn ja maan tuoksu, tuulessa leijailevat lehdet....
- sulattelin työpaikkauutisia ja koin yllättäen myös sellaista outoa uhmaa. Sellaista varmuutta, että kaikenlaista tulee, mutta onneksi myös menee. Jotenkin koen entistä vahvemmin, miten mieletön kokemus olemassaolo on, ja että vain urvelo  antaa sen valua sormien läpi

VIIKON ASU: Ihana kesälomalöytö (zaran alemekko) pääsi töihin.


VIIKON ELOKUVA: Hölmö nuori sydän. Ohjaaja: Selma Vilhunen
Rakastuneen nuoren miehen Lennin elämä itähelsinkiläisessä lähiössä saa täyskäännöksen, kun uusi tyttöystävä Kiira tulee raskaaksi. Isätön Lenni ei tiedä miten olla oikea mies, kunnes naapurin Janne tarjoaa selviytymiskeinoja ja oikotietä todelliseen miehuuteen. Kiiran ja Lennin epätavallinen ensirakkaustarina on täynnä vastoinkäymisiä, mutta horisontissa kajastaa herkkä toivo huomisesta.
Sain pojat houkuteltua itse valitsemaani elokuvaan, ja olihan se nyt ilohypyn paikka, he kun yleensä valitsevat elokuvia action edellä.

Elokuva kosketti, koska muistan vielä oman murroikäni, joka ei ollut mikään helpoin, vaikka näennäisesti en kuohunut, olin enemmänkin sellainen kiltti tyttö. Vähän niin kuin Lenni, en tiennyt kuka olin, ja minulla oli huono itsetunto. Elokuvan tapahtuman sijoittuvat minulle ja osaksi myös pojille tuttuihin paikkoihin, sekin lisäsi elokuvan kiinnostavuutta. Tykkäsimme kaikki elokuvasta hurjasti.  Käsikirjoitus oli hallittu ja toimiva kokonaisuus, joka eteni mukavalla temmolla ja niin, että kiinnostavuus säilyi. Ohjaajana Selma Vilhunen piti langat hienosti ja taiten kasassa. Näyttelijäohjaus on erityisen hienoa työtä ja nuoret näyttelijät aivan huikeita!
Lennin roolissa nähdään näyttelijänä debytoiva Jere Ristseppä, joka on kuin tehty rooliinsa. Ristseppä ei ollut ennen koekuvauksia koskaan näytellyt.

Lämpimät suositteluni kaikille ajankuvasta (esim siitä, että vanhemmat eivät ole/ehdi olla lasten tukena) ja erityisesti teini-ikäisille ja heidän vanhemmilleen yhteiseksi elokuvaksi siitä, millaista olla nuori! 4 tähteä!
 
Ja hei elokuvan loppukappale Vestan "ota varovaisesti" on täyttä timanttia, sanoineen kaikkineen:

Ota varovasti mut
Oon aiemmin tippunut
Mut sitä sun ei pidä tietää
Nyt säikähdyksellä selvinnyt
Pääosissa: Jere Ristseppä, Rosa Honkonen, Pihla Viitala, Katja Küttner, Ville Haapasalo, Abshir Sheikh Nur

VIIKON HIMOTUS: Tätä Zaran mekkoa mietin pikkujouluihin. (klik) Malli on sellainen, ettei vieni vatsapömppö haittaa :) Isot korvikset ja korkkarit, se olisi siinä :)

VIIKON AJATUS: 
Joka ei koskaan putoa raiteilta
ja mene rikki, 
jatkaa aina samaa rataa
ja on turvassa
suurelta murheelta ja suurelta onnelta.
-Tommy Tabermann- Mussukka ja winner!

8 kommenttia :

 1. Voi miten kiva viikko teillä on ollut. Onnea hurjasti pojallesi tennisturnauksen voitosta. Näin trailerin tuosta leffasta ja vaikutti oikein hyvältä.
  Sullahan on kivat juhlat tulossa, niin harva firma enää pikkujoulua järjestää.
  Muksaa uutta viikkoa ihanainen <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista, välillä sitä miettii, miten ihmeessä sitä on saanut niin ihania ja taitavia lapsia. Ja kuitenkin koska itse on ihan jees tyyppi, miksei?

   Muiskuja Sari ihanuus <3

   Poista
 2. Hei kiitos tuosta leffasuosituksesta, olenkin miettinyt kannattaisiko mennä katsomaan! :) Itsekin olin ihan kummissani kun nykyisessä työpaikassani monet käyvät meikissä ja kampauksessa ennen pikkujouluja, itse en ole aiemmin tullut ajatelleeksi, mutta toisaalta tänä vuonna tekisi kyllä mieli mennä! :) Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti mennä! Elokuva ei ollut täydellinen, mutta niin paljon sellaista, miksi se kannattaa nähdä. Ja esim toinen pojista antoi elokuvalle 4 pistettä/5.

   Pikkujouluun panostaminen on varmasti sellainen juttu, mihin vuosi vuodelta panostetaan yhä enemmän. Jos ei raha olisi esteenä, menisin itsekin.

   Kiitos kun piipahdit. Ihanaa uutta viikkoa Ilona!

   Poista
 3. Aika hyvän kuuloinen viikko. Tuo sun mekkoidis juhliin on tosi kiva ja tosiaan, jotkut isot korvikset sen kanssa.
  Onnea vielä pojalle hienosta onnistumisesta tenniksessä.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle ihanuus <3

  VastaaPoista
 4. Minun työnantajani ei ole järjestänyt ikuisuuksiin säästösyistä mitään juhlia. Työntekijät valkkaavat päivän jolloin kokoonnutaan baariin, mutta sinne tulee tietysti vaan murto-osa eikä kukaan kyllä panosta mitenkään. Oon välillä ollut ennen baaria jollain porukalla syömässä ja siis lähtenyt suoraan töistä arkikuteissa.

  Meidän esikoinen olisi ollut halukas katsomaan tuon leffan, mutta pikkuveljet eivät. Nyt vähän harmittaa, että en painostanut koko jengiä leffaan tai mennyt esikoisen kanssa kahdestaan.

  Onnittelut pojalle ja tietty äidille tennisturnauksen voitosta!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut pojalle🌻 ja mamalle🌻Tosi kiva jos pikkujouluihin vielä satsataan! Iloisia valmisteluja
  Mekkoidea on kiva..

  VastaaPoista
 6. Uhma on varmaan osittain ainakin ihan hyvästä. Saa tekemään asioita ja yrittämään entistä enemmän.
  Hih, mä just mietin, että ei hajuakaan, onko meidän firmassa pikkujouluja ja salaa toivoin, ettei olisi. Tai että voisin ainakin sillai nätisti jäädä pois. Hassua, miten erilaisia me ihmiset ollaan :) Tsemppiä tähän viikkoon!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top