Viikon tyylilyyli - rento ekologinen

Tänään mulla on ilo esitellä siskoni ihana ystis, jolla on myös niin ihana OMA ja omannäköinen tyyli. Ellin olen tuntunut jo hurjan monta vuotta, ja ilokseni näen häntä perhepiirin juhlissa, koska hän on siskon tyttären kummi.  Pitemmittä puheitta päästetään ihana Elli ääneen: 


Lempparikorvikset (Butoni Design) ja kukallinen lempparimekko (Hellapuu)

Rennoissa tunnelmissa risteilyllä, olkainkin repsottaa 😂 Mekko R-Collection, aurinkolasit Nopeet.




Mummin ruskeakukallinen perintömekko, jossa juhlin nelikymppisiäni.

lempikorut, Efva Attlingin sormus ja Uhanan korvikset.

Oli tosi hauskaa miettä tyyliasioita. Oma tyyli ja muoti on aina mielessä, vaikka nyt 40 täytettyäni huomasin Edinburghin-reissulla Top Shopissa että se ei ole enää mua varten...ysärinapapaidat jne. ei istu tälle mutsikropalle. Tyyli on ehkä menossa klassisempaan suuntaan, vaikka jakkupukumuijaa musta ei saa tekemälläkään. Ehkä enemmän kuin seuraisin jotain tiettyä tyyliä, ihastun johonkin vaatteeseen ja yhdistelen sitä sitten vaatekaappini sisältöön.

Kulutus hieman ahdistaa kun miettii ilmastonmuutosta, mutta yritän nykyään ostaa vaatteita, joita oikeasti tarvitsen ja käyttää ne loppuun, korjauttaa tai kierrättää. Esim. kaikki äitiys- ja imetysvaatteet sain myytyä tai annettua ystäville. Ostan myös kirppareilta sekä itselleni että lapsille. Onhan muoti silti aika ihana asia, muotilehtiä selailee aina mielellään!

Kuvaile tyyliäsi:

Miten pukeudut töihin? Työpukeutuminen on taas ajankohtaista tammikuussa, kun palaan töihin reilun 1,5 kotona vietetyn vuoden jälkeen. Meillä ei onneksi ole töissä mitään pukukoodia. Kollegoilla on mitä tahansa mekoista ja jakkupuvuista farkkuihin ja huppareihin. Oma tyyli on ehkä perus-toimistolook pienellä twistillä. Mekko ja mustat sukkahousut/leggarit, hame ja neule tai farkut ja paitapusero/rento t-paita ja jakku. Kesällä saatan laittaa siistit shortsitkin. Mulla on käsivarsissa muutama tatuointi, ja pyrin peittämään ne töissä vaikka pukukoodia ei olekaan, eli hihattomia en juuri käytä. Tyylini on yksinkertainen, eli jos mekossa on printti, pitää sukkien ja asusteiden olla simppelit.

Millainen on luottoasusi? Mekko ja sukkikset/leggarit sekä Dr. Martensin maiharit, tennarit tai ballerinat. Kropassani on mielestäni monta ongelmakohtaa, mutta äidiltä olen perinyt kauniit sääret. Niitä kelpaa esitellä ja korostaa 😄. Nyt kun olen vielä muutaman kuukauden hoitovapaalla, käytännön syistä luottoasu on ollut farkut, tennarit ja collegepaita. Imetystaipaleen jälkeen oli ihanaa, kun sai taas palata mekkoihin! Tennareita omistan ihan liian monta paria, mutta niissä on mukavinta taittaa 2 km työmatka.

Mikä on suosikkivaatteesi? Kotimaisten merkkien mekot ja tunikat. Hellapuu, Mainio, Papu, Vimma, R/H, Marimekko ja Nanso. Varsinkin Hellapuun trikoiset ja joustocollegetunikat sopivat vartalolleni hyvin.

Millaisia koruja käytät? Käytän itse asiassa tosi vähän koruja! Vihkisormuksen, Polarin sykekellon ja pienet korvikset puen aina. Kellon haluan joskus tulevaisuudessa vaihtaa sirompaan malliin. Tykkään valkokultaisista, yksinkertaisista koruista, ja sellainen on vihkisormuksenikin. Olen tosi huono käyttämään esim. kaulakoruja, koska töissä mulla roikkuu kaulassa kulkukortti ja avaimet ja kaulakoru hukkuisi niiden alle. Käytän silmälaseja töissä, koska ilmastoinnin ja päätetyöskentelyn takia en voi käyttää piilareita, ja rillien kanssa haluan pitää korut simppelinä (ei isoja korviksia). Jos lähden ulos ilman rillejä, laitan yleensä näyttävämmät korvikset, pari sormusta (mieheltä esikoisen syntymän jälkeen saamani hopeinen Efva Attlingin sormus on rakkain) ja jonkun rannekorunkin.

Mikä on rakkain tyylilöytösi? En tiedä onko tämä varsinaisesti löytö, mutta sain pari vuotta sitten äidiltä laatuvaatteita mummini jäämistöstä: pitsisen pikkumustan, ruskeakukallisen kotelomekon ja kävelypuvun (jakku ja hame) 60-luvulta. Pienennytin ne ompelijalla, koska mummi oli rintavampi ja mulla on kapeampi vyötärö. Erityisesti pikkumustaa rakastan, se on palvellut jo monissa juhlissa. 40-vuotispäivääni juhlin kotelomekossa, ja se sai paljon kehuja.

Lisäksi veljeni häihin hankkimani oranssinpunainen, selästä avoin &other storiesin mekko ja Uhanan Grl pwr -paita, jonka tilasin samanlaisena itselleni ja tyttärelleni, kun molemmat selvisimme dramaattisesta lopuraskaudesta, raskausmyrkytyksestä ja keskosuudesta.

Miten pukeudut juhliin? Juhlavampi mekko, korkkarit tai korkonilkkurit. Mekko on vakio - juhlavissa haalareissa en tunne oloani mukavaksi päärynävartaloni takia, vaikka haluaisinkin käyttää niitä.

Mitä et ikinä pukisi päällesi? Napapaitaa (kahden lapsen jälkeen, vatsalihastreeni on vähän jäänyt 🙈) tai turkkia. Crocseja.

Kenen tyyliä ihailet? Siskoni. Tilanteen mukaan aina sopivan rock, sporttinen ja naisellinen. Hän löytää aina tosi kauniita vaatteita, jotka sopivat hänen hoikalle vartalolleen. Veljen vaimolla on myös kiva, klassinen tyyli ja työkaverillani Mari T:llä. Julkkiksista Karla Welch, Jenna Lyons ja Janita Autio. Kenenkään näiden tyyliä en voi suoraan kopioida pyöreyteni ja lyhyyteni takia, mutta ihanat tyylit kuitenkin 😁.

Tuoksu: En ole käyttänyt hajuvettä muutamaan vuoteen, se on vaan jotenkin jäänyt! DKNY:n Be Delicious oli pitkään suosikkini, ja kaikki omenaiset tuoksut yleensäkin.
Lempimerkit: Papu, Vimma, Nanso, Uhana Design, R-Collection, R/H, Esprit, sporttivaatteista Adidas ja Puma
Suosikkinaistenlehti: Marie Claire, Trendi, Gloria
Viimeksi luettu loistokirja: Margaret Atwoodin Orjattaresi. Luen nykyään tosi vähän, ihan liian vähän.
TV-lemppari: Docventures ja Siskonpeti, Skam. Netflixistä katson jakson The Americansia tai uutta Sabrina teininoitaa (the Chilling Adventures of Sabrina) aina kun aikaa on. Nyt odotan Game of Thronesin vikaa kautta, sitä katsotaan miehen kanssa yhdessä.
Viimeisin ostokseni: Alefarkut ja rintsikat.
Paras kesähankinta: Rento mekko, ostin viime kesän alesta R-Collectionin Salla-mekon ja odotan tosi paljon, että pääsen ensi kesänä taas käyttämään sitä. Hyvät aurinkolasit ja sandaalit. Ensi kesäksi on saatava Uhanan Sail away motherfuckers -t-paita!
Syksyn ehdoton hankinta: Pörröinen takki, teddykarvaa tai tekoturkista tms. Vajaamittaiset housut tai farkut. Marimekon mekko: uusi mallisto, esim. Akileija-mekot on ihania! (Porissa on muuten maailman paras vaatekauppa, Ratsula, ja sieltä löytyy myös Marimekkoa. Olen löytänyt sieltä alesta Marimekon jos toisenkin.) Tarvitsisin myös uudet konjakinruskeat perusnilkkurit, parkatakin ja rillit (kun vanhat alkaa vedellä viimeisiään)...
Ensimmäinen muotimuisto: Mummilla oli iso kokoelma silkkihuiveja ja koruja, joista taiteilimme asuja siskoni kanssa. Mummi oli aina tyylikäs!

Mä niin ihailen Ellin tyyliä ja erityisesti sen ekologista puolta. Kuten tiedätte vaatekaappini ei valitettavasti kestä tarkkaa eettistä tarkastelua. Sieltä löytyy vaikka mitä vaatteita, joita ei mitenkään ole voitu tuottaa erityisen hyvällä tavalla, sen verran halpoja ne olivat. Voikun sitä itsekin tekisi enemmän ekologisia valintoja ja tämähän on sellainen asia, mihin todellakin voi valinnoillaan/teoillaan vaikuttaa. 

Kiitos Elli kun avasit vaatekaapisi ihanuuksia. Erityisesti tuo valkoinen mekko ja ihana  Efva Attlingin sormus jäivät himotuksina mieleeni :)

16 comments

  1. Ihana tyyli! ♥
    Ja edelleen sanon, että niin mainioita nämä arjen tyylilyylit ja tämä postaussarja, tykkään hurjasti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin niin komppaan, tyylilyylit rulettaa ja pitää saada mielestäni maailman kartalle :)
      Ihanaa viikkistä <3

      Poista
  2. Ajateltua, mukavaa, omalaista ja rentoa. Fiksu nainen tämä Elli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, ihana, tyylikäs ja fiksu Elli on!

      Poista
  3. Ihana tyyli, itse pidän myös suomalaisista eko-merkeistä.

    t. Titta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitää myöntää, että suomalaiset merkit ovat jääneet mulla Marimekkoon ja Nansoon.

      Poista
  4. Olipa kiva tyyli ja paljon oli tyylissä sellaista josta itsekin tykkään.
    Ihanaa keskiviikkoa sinulle Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on jännä miten jokaisesta tyylistä, jotenkin inspiroidun ja nappaan mukaani aina jotain....

      Ihanaa viikkistä Outi <3

      Poista
  5. Mummin vaatteista j atuosta kauniista mekosta aloin ajatella oman mummini tyyliä. Äidilläni oli joskus tallessa mummini vanhoja vaatteita, mutta ei taida olla enää. Hän oli aina tyylikäs, joku mummin vanha mekko olisi kiva juhlavaate.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua harmittaa, että mulle ei jäänyt mitään muuta kuin oman tyylikkään mummin turkki, ja sen käyttö on hiukan kyseenalaista.
      Ihania muistoja sulla, pidä ne sydämessä <3

      Poista
  6. Ihana tyyli, sellainen mukava ja rento, mistä itsekin tykkään. <3 Kivaa iltaa Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, ihanaihana tyyli. Upeaa viikonloppua Tiia <3

      Poista
  7. Tämä on mainio sarja! Ellillä on kiva tyyli. Mukava ja rento. Tuollaisiin vaatteisiin on kiva pukeutua.
    Tässä mietin, että tuskin omasta tuttavapiiristäni kukaan uskaltaisi ruveta malliksi, jos tällaista sarjaa alkaisin tehdä. Ihana, kun sinulla on rohkeita ystäviä!
    Mukavaa loppuviikkoa, Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Tuula. Minä olen enemmän kuin onnellinen ja kiitollinen, että ystäväpiirissä on tosiaan näin rohkeita, upeita ja sydämellisiä ihmisiä.

      Mukavaa viikkistä, Tuula <3

      Poista
  8. Kiva tyyli! Ja mielenkiintoinen tämä sarja! Ja rohkeitatyylilyylejä sinulla lähipiirissäsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna sanoistasi <3
      Sydämellistä viikonloppua <3

      Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!