Vuoden joulukirja valittu

Yönaisten neuvoja:
Jos tiedät mitä haluat tehdä, tee se.
Jos olet kokenut nöyryytyksiä, vääryyttä tai kärsimystä, älä jää niihin jumittamaan. Mene eteenpäin. Lähde Firenzeen. Tai Roomaan. Tai Venetsiaan. Tai Napoliin.
Tee haavoistasi vahvuuksiasi. Maalaa ne helvetin isolle kankaalle kaikkien nähtäväksi.
Jos et osaa jotain, kuten nyt vaikka lukea, opettele.


Mia Kankimäki: Naiset joita ajattelen öisin

Lyhyt vinkkaus teille kaikille, jotka etsitte sopivaa joulukirjaa. Joulukirjanhan pitää olla jollain tavalla spesiaali, sitä EI kannata valita holtittomasti, se valitaan (joulu)ajatuksella. Kirjalla pitää olla sanomaa, sen pitää kulkea ja sen loppumista suorastaan pelkää.

Tänä vuonna suosittelen joulukirjaksi Mia Kankimäen Naiset joita ajattelen öisin- kirjaa. Mia Kankimäki on kirjoittava reissunainen, jota tulevat matkat, vapaan kirjoittajan toimeentulohuolet ja elämä yleensä valvottavat öisin. Tällöin hän turvautuu yönaisiinsa ammentaakseen heistä rohkeutta ja saadakseen heiltä neuvoja. Kankimäen tyyli on tässä teoksessa sama hurmaavan rupatteleva kuin ihanassa esikoisessa Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin. 

Rakastuin tähän kirjaan ehdoitta! Kirja oli  ihana, voimaannuttava ja inspiroiva; sekoitus tietokirjallisuutta, matkakirjallisuutta, omaelämäkertaa ja päiväkirjaa. Tällainen konsepti toimii todella hyvin, ainakin jos kirjoittaa yhtä hyvin ja rehellisesti kuin Kankimäki. Mikä kirjassa oli ihaninta, se oli minulle tutkimusmatka itseeni, tajusin että minäkin olen - ainakin ajoittain - yönainen. Minussakin on voimaa, rohkeutta, sitkeyttä ja energiaa.


Olen ajatellut naisia niinä unettomina öinä, kun elämä/miesasiat/asenne ovat tolaltaan ja tuntuu, ettei se kauhea suden hetki pääty ikinä. Noina öinä olen kerännyt itselleni näkymätöntä historiallisten naisten henkivartiokaartia, suojeluspyhimyksiä, jotka johdattavat eteenpäin.

Seuraa polkua joka eteesi avautuu.
Jätä paluulippu käyttämättä.
 



Kursivoidut tekstit lainauksia kirjasta. 

Mikä on sinun joulukirjasi? 

6 comments

  1. Tämä kirja oli (on!) aivan super! Miten voi osata ihminen kirjoittaa noin inspirovasti ja hienosti!

    Hankin sen omakseni heti kun se ilmestyy pokkarina.
    Ja aloitin jo toisen lukukierroksen Asioita jotka saavat...

    VastaaPoista
  2. Mä niin haluan lukea tuon kirjan <3 Olisiko se mun joulukirja? Pitäisi siinä tapauksessa varmaan pistää se verkkokirjakaupasta tilaukseen mitä pikimmiten.

    Kirjapinossa toisaalta odottavat jo Kate Atkinson ja Liane Moriarty. Saa nähdä, mikä näistä päätyy The Joulukirjaksi :)

    VastaaPoista
  3. Vaikuttaa juuri sopivan kannustavalta kirjalta myös <3
    Ihanaa loppuviikkoa Taru!

    VastaaPoista
  4. Mun joulukirja on aina joku hyytävä dekkari :D Voisin kyllä yrittää tehdä poikkeuksen ja lukea tuon Naiset joita ajattelen öisin.

    VastaaPoista
  5. Oli hyvä, mutta kunpa Mia olisi vielä enemmän päästänyt ihonsa alle ja kertonut enemmän itsestään, silloin tämä kirja olisi ollut täydellinen. Mutta rohkeutta antava kirja oli ja mikä mieletön matkadokumenttikirja olikaan.

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  6. Ehkä mun pitää antaa tälle kirjalle mahdollisuus. Sinä ja MArika kirjoitatte siitä niin houkuttelevasti.
    Alun sitaatti oli IHANA!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!