Irtiotto Harjumaalle ja Tallinnaan

**Matka tehtiin yhteistyössä Visit Tallinnan, Visit Estonian ja Harjumaan matkailukeskuksen kanssa.**

Olipas mahtava ja aurinkoinen päivä uudistetulla ms Finlandialla, Harjumaalla ja Tallinnassa eilen. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa blogikollegoja ja samalla tavata aivan uusia sydämellisiä tyyppejä. Jos jotain matka opetti niin sen, että Viro on niin paljon enemmän kuin vain Tallinna. Reissu vahvisti myös yhä aiempaa tietämystäni, että Tallinnassa ja muuallakin Virossa on niin paljon enemmän nähtävää ja tekemistä, mitä me Suomenlahden toisella puolella tiedostamme! Itse olen käynyt vuonna kuokka ja takatukka Pärnussa, mutta poikkeuksetta Viro visiittini kohde on aina ollut Tallinna. Nyt siihen on tultava muutos!

Kartanolla pönöttelyä


Luonnon taideteos

Lähdimme reissuun Helsingin Länsisatamasta klo 9, jossa uudistettu Eckerö Linen ms Finlandia meitä odotti. Koska syöminen on yksi matkan tärkeimmistä asioista, suuntasimme heti aamupalapöytään, joka notkui mitä ihanimpia herkkuja. Tiesitkö, että Eckerö käyttää kotimaisia raaka-aineita ja lähes kaikki tehdään alusta asti itse – ja sen kyllä maistaa. Lemppareitani ovat aamupalapöydässä lohimousse, Kallen mätitahna, munakas, karjalanpiirakat ja munavoi - niitä voisin syödä pelkästään ja niin teinkin. Buffan antimista tulikin suloinen ähky. Mieli vaatii aina enemmän kuin vatsaan mahtuu. Hinta etukäteen ostettuna 14 eur, joka on mielestäni super edullinen.

Tutustuimme myös uudistettuun laivaan ja ehdin kuin ehdinkin hakea Eckerö Linen PopUp Shopista itselleni uudet klassiset nahkahanskat, koska haperoiset vanhat unohtuivat kotiin. Laiva oli mielestäni oikein kivasti freesattu, viihtyisä ja suorastaan kodikas. Eckerö on hinta-laatusuhteeltaan Itämeren ehdoton kunkku! 

Klo 1115 saavuimme Tallinnaan, josta matka jatkui minibussilla Harjumaalle, ajelun kesto n 25 min. Piipahdimme Metsanurmen sympaattisessa kylätalossa, jossa pääsimme syömään- taas kerran- jottei tämä miksikään laihikseksi menisi, paikallista kyläkeittoa, myös herkulliset kaalipiiraat upposivat hyvin.
Mikä keli!!


Metsanurmesta matka jatkui Kernun upeaan Kartanoon. Kernun kartano ilmestyi kartalle 31.8.1637. Kartanorakennus rakennettiin kuitenkin vasta 1810–1813 Bernhard Heinrich Conrad Ungern-Sternbergin toimesta. Kartanossa on myöhemmin toiminut sekä koulu, sairaala että hoitokoti. Kartanon edustaa kaunistaa lumoavan kaunis Kernun tekojärvi ja sisätiloille antavat ainutlaatuisuutta Englannin kuningatar Elizabeth II:lle kuuluvasta St John's Lodgen linnasta olevat verhot ja huonekalut. Nykyään Kernun kartanosta on tullut tuore tapahtumapaikka, jossa järjestetään konsertteja, teatteriesityksiä, häitä, seminaareja ja juhlia. Huikean kaunis paikka, jonne voisin kuvitella meneväni uudestaan kesällä. (klik) Niin ja päiväkahvit sitruunajuustokakun kera piristivät kummasti.  
 
Kyläkeiton vuoro 

Seuraavaksi oli kohteena Öllenaut pienpanimo, josta lisää seuraavassa postauksessa, niin kuin myös Tallinnan tajunnanräjäyttävästä Miehitysten ja Vapauden Museosta. 

Kiitos inspiroivasta, antoisasta ja erittäin informatiivisestä reissusta, Eckerö ja mahtavasta seurasta kaikille mukana olleille! 

Sail Away!








Ihanat kollegat https://www.beachhousekitchen.fi/ ja sisustuscasamimi.blogspot.com



14 comments

  1. Ihanan kuuloinen reissu ja ihan superia, että sait hemmottelevan irtioton näiden omituisten talvikelien keskellä. (Siis mitä ihmettä tää on, että vuoron perään on loskaa, pakkasta, loskaa, lisää loskaa...)

    Ihanaa loppuviikkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli super virkistävää, varsinkin kun viimeisestä irtiotosta jo tovi. Ja herkkuruuan syöminen on aina ihanaa 💓💓

      Nythän oli tiedossa plus 8...eli lumet kai sulaa 😋😋😋

      Ihanaa keskiviikkoa 💓

      Poista
  2. Vitsi miten kiva reissu, ihan jo tuon takia olis kiva kuulua johonkin blogiyhteisöön :)
    Me oltiin just viikko sitten Tallinnassa Eckeröllä ja aamupala oli kyllä tosi hyvä, etenkin se porkkanakakku ;)

    Tuollainen irtiotto arjesta on kyllä virkistävä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallinna on kyllä ihana ja aina sieltä löytää jotain uutta. Ja tykkään myös laivalla olosta ja herkuttelusta.

      Ihanaa viikkoa!

      Poista
  3. Olipa kivan monipuolisen kuuloinen reissu ja seurakin on ollut ihan ykkösluokkaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä elämyksellinen reissu ja tekee hyvää päästä irtiarjesta. <3<3
      Iloa viikkoon <3

      Poista
  4. Oli kyllä mieleenjäävä reissu kerta kaikkiaan ja ihan parhaassa seurassa. Nyt jaksaa puurtaa taas tovin, ihanaa ystävänpäivän odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seura oli kyllä ihan parasta ja mua edelleen naurattaa meidän pöytäkeskustelut esim. maustamaton vegaani- höpötykset :D

      Ihanaa viikkoa Heli!

      Poista
  5. Kivan kuuloinen reissu. Eipä ole tullut käytyä Tallinnan ulkopuolella kuin pari kertaa, pitäisi laajentaa reviiriä ja tutustua myös lähiympäristöön. Mielenkiintoisia paikkoja olisi vaikka kuinka.
    Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mua kiinnostelisi kesällä esim Pärnu. Ne rannat ja ravintolat siellä oi, oi...

      Ihanaa viikkoa!

      Poista
  6. Kivalta kulostaa reissunne. Tallinanssa olen käynyt toistasataa kertaa, ja monasti mysö kaupungin ulkopuoelllakin, mutta Virossa riittäisi enemmänkin tutustuttavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä paikkoja olisi tosiaan pilvin pimein, pitäisi ihan alkaa selvittelemään minne kannaisi suunnata.

      Iloa viikkoon Tuuli <3

      Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!