Weekly Report

maanantai 11. maaliskuuta 2019


Viime viikolla

- kärsin vielä flunssasta
- kävin esikoisen arviontikeskustelussa. Poika on kuulemma normaali esiteini :D
- ostin kaupasta Oatlyn iKaffea ja ihastuin siihen ikihyviksi, nyt ei ole enää paluuta maitoon kahvin kanssa. Tuntuu hyvältä vähentää eläinperäisten elintarvikkeiden käyttöä omassa elämässä.
- löysin youtubesta mainion joogavideon aloittelijoille (klik) ja tuo vetäjä Adrien on IHANA tyyppi.
- tein pitkiä koiralenkkejä joka päivä ja 6/7 päivästä tuli 10000 askelta täyteen
- tapasin ilahduttavan paljon inspiroivia 40+ naisia Changen naistenpäivätilaisuudessa. Mahtavuutta oli myös tavata vihdoin ja viimein ihana Outi (klik). Ihailin myös kevään alusvaate- ja uikkariuutuksia, niin herkullisia värejä ja kuoseja.
- ostin itselleni neilikoita ja sain kuin sainkin naistenpäiväruusun
- pojat tulivat mulle perjantaina ja esikoinen pyysi heti pasta carbonaraa ruuaksi. Kuinka mainioita, että mulla on bravuureita! Kuopus pyysi lauantain iltaruuaksi lihapullia ja ranskiksia, se olikin ehkä maailman helpoin/halvin toteuttaa (Oolannin ranskikset s-marketista1,3 eur ja lihapullat 80 senttiä).
- vaihdoin keittiöön kevätpöytäliinan ja aloin käyttämään keväthajuvettä, koska kevätaddiktikko. Joulutähti jäi vielä ikkumaan, en halua tehdä mitään hätiköityä.
- etsin työpaikkoja

Ihanat 40 + naiset

VIIKON TEATTERI:
Vähän niin kuin naistenpäivää etukäteen juhlien, kävimme maanmainion teatterikerhon kanssa katsomassa Mustarastas- näytelmän Vuotalossa. Paitsi koskettavimmasta teatterinäytöksestä pitkään aikaan, oli KOM- teatterin Eeva Soivion taidokkaasti ja tasapainoisesti rakennetussa monologissa kyse myös vuosien surutyöstä.  Eeva Soivion Juha-veli katosi elokuussa 1989 Vaasanlaivojen M/S Fennialla. Veli oli 17, Eeva Soivio 13-vuotias. Veljeä ei koskaan löydetty. Jäi epätietoisuus, mitä veljelle tapahtui.

Näytelmä perustuu suureksi osaksi faktoihin, materiaalina on kuulustelupöytäkirjoja, lehtileikkeitä ja eri ihmisten haastatteluja. Vasta loppupuolella Eeva kertoo omasta kokemuksestaan, joka on jäsennelty, koskettava, suora ja mutkaton. Se kerrotaan ilman itsesääliä tai lohduttomuutta. Siitä olen varma, että Eeva on tehnyt pitkän surutyön ja se on nyt takanapäin.

Mitä lopulta Juhalle tapahtui, sitä kukaan ei tiedä. Eeva esittää oman epäilynsä ja uskomansa. Esityksen lopuksi kuuntelemme Eevan laulamana hirvittävän kauniin ja surullisen Johanna Iivanaisen Mustarastas laulaa kappaleen - ja katsomme vanhoja kuvia Juhasta.

"Eräänä elokuun iltana, kun taivas on tähtien peitossa, meri kuiskailee kalliot uneen, öisestä tuoksusta juovun, muistan kaiken tapahtuneen, mutta surustani luovun. Ja mustarastas laulaa, kuin tuntisi kaiken sen, mitä itkin pitkin illoin”.


Onneksi älysimme kiittää henkilökohtaisesti Eeva Soiviota. Tuli hyvä mieli, että antoi hyvää palautetta sinne, minne se kuuluu.

VIIKON KAPPALE: Onhän tää nyt hemmetin hyvä!VIIKON HIMOTUSThe kesämekko. Piste.
Kuva Zara

VIIKON KIRJA:  Eeva Kilven Sininen muistikirja (WSOY) ilmestyi naistenpäivänä 8.3. Ja kyllä sitä on odotettukin, viimeksi Eevalta on ilmestynyt kirja v. 2012. Sininen muistikirja on kuin kaunis ja ytimekäs tiivistelmä Kilven muusta tuotannosta. Hän puhuu luonnon ja eläinten puolesta, pohtii ihmissuhteita, elämää ja vanhenemista.

Luin kirjan nautiskellen ja tekstit antoivat pureskeltavaa ja pohdiskeltavaa pitkäksi aikaa. Sininen muistikirja on haikea, kaunis, vähän kipeää tekeväkin, mutta paikoin myös pienten huumorinpilkahdustensa vuoksi hymyilyttävä teos.

Eeva Kilpi on ihana. Rakastan hänen aitoja tekstejään, viisaita sanojaan. Toivottavasti hän kirjoittaa vielä paljon.

”Elämä on jännitystila. Onni on unelma siitä, että se jännitys edes ajoittain hellittäisi.”

"Minä olen ruvennut kirjoittamaan, jotta en olisi yksin."

"Onni melkein sama asia kuin kiitollisuus. Karen Blixen sanoo, että onnea voin tuntea melkein vain silloin kun tuska hellittää. Minä sanoisin: tai kipu lakkaa."

VIIKON AJATUS:

Did I offer peace today? Did I bring a smile to someone's face? Did I say words of healing? Did I let go of my anger and resentment? Did I forgive? Did I love? These are the real questions. I must trust that the little bit of love that I sow now will bear many fruits, here in this world and the life to come. Henri Nouwen

(https://www.brainyquote.com/topics/positive)


Valoa viikkoon murut!

8 kommenttia :

 1. Oli kiva nähdä perjantaina.

  Keväthajuvettä minulla ei ole, sen sijaan vaihtelen tuoksuja päivittäin fiiliksen mukaan. Tänään raikasta tuoksua, joka antaa sellaisen semipowerin olon (varastossa on myös superpowerin olon antava tuoksu jo ennakolta kaikkein haastavimpia päiviä varten). Mutta olen TOOODELLA valmis kevääseen, kunpa jo voisi luopua talvisaappaista ja toppatakista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli superkiva tavata ja kerrankin jutella vähän enemmän. Pikaiseen ensi kertaan siis!

   Mulla on ollut vuosi kausia sama keväthajuvesi ja sama toimii edelleenkin. Se onkin jännä juttu, miten tuoksut voivat olla boostaavia, superpowerin antavia, nostalgisia jne ihan mahtavaa, että hajuvedellä saa pientä ioa päivään.

   Kevät saa mustakin nyt tulla. Iloa viikkoon Tuuli <3<3

   Poista
 2. Mahtavaa, että treffasitte vihdoin Outin kanssa, te kaksi ihanaa. <3 <3

  Eeva Kilpi on munkin lemppari, vaikka en muuten ole välttämättä runojen niin fani.

  Mileyn biisi on sairaan hyvä, ihanaa coyntry henkeä taivutettuna poppiin tai mihin lie. Oon niin pudonnut kärryiltä.

  Kivaa uutta viikkoa, olkoon se ihana. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeva on vaan niin osuva, niin moni runo ja ajatus on häneltä kolahtanut ja pitemmäksi aikaa.

   Outi on super - ja harmi, ettemme ole nähneet sun kanssa piiitkään aikaan. Noh hyvää kannattaa odottaa. :D

   En mäkään ymmärrä nykymusiikista, mutta tiedän, kun jokin biisi/melodia tarttuu..

   Muiskuja viikkon Tiia <3

   Poista
 3. Oih mitä kaunokaisia siellä, kiva tilaisuus teillä ♥ Mulla on 10000 askeltavoitteena, mutta näillä liukkailla en siihen oo kovinkaan usein päässyt, onneks kevät on tulossa....ihan kohta :)

  Mukavaa maanantaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta 10000 askeleesta sain vain haaveilla töissä käydessäni, nyt onneksi on jo toivoa, vaikka punttis odotteleekin. Onneksi voi kuunnella itseään ja senkin aika tulee, kun tulee inspis.

   Kevät = ONNI. Iloa viikkoa ihana <3

   Poista
 4. Miley tekee nykyään hyviä biisejä. Oli ihanaa nähdä, kyllä sitä oltiinkin odotettu. Eikö vaan tuntunutkin siltä, että oltaisiin pidempäänkin tunnettu. Pakko pian nähdä uudestaan!
  Ihanaa viikkoa muru <3

  VastaaPoista
 5. Eka Mileyn biisi, josta tykkäsin. Video oli hieno, jos Miley olisi jättänyt hanurinsa vilauttamatta, niin se olisi ollut täydellinen ;)

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top