Parasta juuri nyt

- Auta Antti- podcastit! Antin jutut ovat aidosti viihdyttäviä ja mukana on aina myös mainioita huumoria. Kaiken lisäksi hänellä on viisaita ajatuksia ja silmiä avaavia näkökulmia!
- sade tekee hyvää luonnolle ja helpottaa siitepölystä kärsiviä. 12 muuta syytä miksi SADE on jees
(klik)
- Taylor Swiftin uusi kappale Me!. (klik) Mukana biisillä on Panic at the Discon Brendon Urie. Kappaleesta sen verran, että eihän tämä nyt mikään Shake if Off ole, mutta lupailee silti ihan hyvää uutta albumia ajatellen. Ja ehdoton hyväntuulen kappale!
- minähän löydän yllättävän usein sarjoja ja leffoja jälkijunassa ja näin todellakin on käynyt kulttisarjan  Game of Thronesin kanssa. Aloitin sarjan katselun vappuna ja nyt 1. tuotantokausi tsekattu. Olin kategorisoinut sen fantasia hömpäksi, mutta kyllä se on oikeasti laadukasta viihdettä. Ainoa, mikä ärsyttää on väkivallalla mässäily, onneksi voi laittaa silmät kiinni ;).
- Anna-lehden ihanimmat kukkamekot, erityisesti tuo keltainen ihanuus viehättää.
- Netflixin Maudie. Kovan luokan näyttelijäparilla (huikea Sally Hawkings ja Ethan Hawke) varustettu draamaelokuva sairaalloisesta naisesta, joka onnistui elämään elämänsä täysillä vaatimattomissa olosuhteissa, tulemaan taiteilijaksi ja löytämään rakkauden. Ehdottomasti katsomisen arvoinen ja elämys. Nenäliinat esille.
- HS:n (Sisko Savonlahden) kolumni  "Aidosti elämäänsä tyytyväisen ihmisen ei tarvitse vakuutella somessa, kuinka onnellinen hän on. " Asiaa.

Se, mitä paljastamme elämästämme sosiaalisessa mediassa, on tietenkin vain osa totuutta eikä aina sitäkään. Olen oppinut elämäni aikana yhden asian: Ne, jotka näkevät eniten vaivaa saadakseen elämänsä näyttämään yhdeltä suurelta ilotulitukselta, ovat usein eniten hukassa. Niillä, jotka ovat tyytyväisiä elämäänsä, ei ole jatkuvaa tarvetta todistella asiaa muille.

Ehkä siksi olen lopen kyllästynyt siihen, että arki lakaistaan sosiaalisessa mediassa maton alle. Se saa yhä useammat ihmiset uskomaan, että jossain tuolla on täydellinen elämä, jonka meistä jokainen voi saavuttaa. Seurauksena on kulutusjuhla, joka jättää jälkeensä tyhjiä lompakoita, jättimäisiä hiiilijalanjälkiä ja onttoja hokemia siitä, kuinka joskus on lähdettävä kauas nähdäkseen lähelle.

Ehkä näin onkin, mutta kyllä omaa elämäänsä kannattaa välillä tarkastella myös kotoa käsin. Silloin voi käydä vaikka niin, että oppii tuntemaan iloa ihan tavallisista asioista.

Esimerkiksi siitä pakastepizzasta, jonka on ostanut lähikaupasta ja sullonut uuniinsa mitä ankeimman tiistaipäivän päätteeksi. #blessed!

Iloa torstaille!





13 comments

  1. Niin asiaa ♥ Some saattaa olla petollinen ja viedä äärimmäisyyteen täydellisyyden tavoittelussa, koska aina joku on parempi tai jollain enemmän, loputonta. Pienet asiat elämässä ovat oikeasti niitä merkityksellisimpiä!

    Ihanaa toukokuuta ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Some on tosiaan "viallinen" siinä mielessä, että siitä saa helposti vaikutelman että kaikilla menee (aina) aika hyvin. Mutta kun se ei vaan ole niin, elämä ei ole aina helppoa ja kaikilla on vaikeuksia. Pieni ja arki on enemmän. Olisi hienoa, jos arjesta kerrottaisiin enemmän.

      Ihanaa toukokuuta sinnekin <3<3

      Poista
  2. Tämä on jotenkin niin kauhean moniselitteinen juttu.
    Mietin aina, että ei kai kukaan vartavasten tee jotakin ruokaa, osta muotivaatetta tai järjestä juhlia VAIN sen takia, että somessa näyttäisi hyvältä? (vai oonko mä vaan liian hyväuskoinen??) Tuleeko se kuva otettua sitten, kun sitä kivaa asiaa siinä muutenkin elää? Tai pitääkö olla laittamatta, ettei muut miellä kehuskelijaksi?
    Tai vastaavasti haluaako joku laittaa vaikkapa kuvan lattiasta, jossa on Maijan töistä tullessa ripuloivan koiran piirtämiä tuoksahtavia kuvioita jokapuolella? Ehkä ei? (vai oonko mä taas liian hyväuskoinen :-D ) Pahastuuko niistä kuviasta taas joku?
    Oon miettinyt tätä paljon ja tullut siihen tulokseen, että aina se menee tässäkin asiassa niin, että kun yhdelle kumarrat, niin toiselle pyllistät.
    Miltäköhän mun tilit muiden silmissä näyttää? Itse ajattelisin, että laitan sinne kuvia asioista, joista ite tykkään. Tai mitä oon tehnyt tai mistä oon innostunut just nyt.
    Onpas vaikeeta. En tullut pohdinnoissani hullua hurskaammaksi nytkään :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikea ja kimurantti juttu, samaa mieltä. Uskon, että niitä on olemassa, jotka postaavat somessa vain sen vuoksi, että se näyttää hyvältä (tai se on sponsattu). Sitten on niitä, jotka ovat rehellisiä, ja postaavat hyvänmielen juttuja, koska niitä on kiva postata (valoisien asioiden näkeminen on tärkeää) mutta kertovat välillä myös vähemmän kivoista jutuista - ja niitä minä itse arvostan.

      Olisi kiva nähdä tosiaan kuvia välillä niistä pakastepizzoista, eikä vain itse tehdyistä artesaani pizzoista, vaikka nekin jees. Miten olisi vaikka kuva herkullisesta jämäsalaatista?

      Ja vaikka luksustakin on ihan jees välillä nähdä, on mahtavaa kun ihminen näkee "pienessä" kaunista, kalliista luksustuotteista, matkakohteista huolimatta (vaikka nekin ovat välillä jees).

      Ehkä se on se tasapaino.... ja oivallus: onni on ilmaista, kunhan sen vain oivaltaa. <3
      Eikä elämää ole tarkoitus lavastaa, joskus voi vain elää.

      Poista
    2. Minä uskon, että suurin osa ihmisistä postaa niitä juttuja, jotka tapahtuvat juuri nyt ja ilahduttavat postaajaa itseään. Samat tyypit miettii, että ei ketään kiinnosta, että tänään oon pyykännyt, syönyt pakastepinaattikeittoa ja katsonut tv-uutiset, niinpä siitä jää postaamatta.

      Ainahan on pieni määrä niitä tyyppejä, jotka ovat (ainakin omasta mielestään) vähän hohdokkaampia ja elämä vähän parempaa kuin muilla. Heidän todennäköisesti täytyy luoda ympärilleen vaikka vähän väkinäisesti "hohtoa".

      Se pitäisi muistaa, että somessa näkee siis paljon ihmisten hyviä hetkiä. Niitä kannattaa luoda itselleenkin. Mutta niiden hyvien hetkien väliin ja taakse mahtuu paljon kaikkea muuta, joka jää näkymättä.

      Poista
    3. Hyvä pointti tuo, että somessa näkee paljon hyviä hetkiä ja väliin mahtuu paljon muuta.

      Onko se niin, että somen idea on tuoda esiin positiivisia asioita ja luoda positiivista fiilistä? Siinäpä kysymys! Onhan se totta, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.


      Väkinäistä hohtoa sitä näkee yllättävän paljon. Onneksi siihen ei tarvitse mennä mukaan.

      Poista
  3. Siis nythän mä haluan tuollaisen keltaisen mekon, aivan ihana ja sopisi tällaiselle pullerollekin varsin hyvin! Jatkuva kiiltokuvaelämä ei ole todellisuutta, mutta kyllä minusta kuuluu ja saakin tuoda julki myös niitä ihania asioita elämässä! Vierestä seurasin erään näisen facebook elämää parin vuoden ajan. Kaikki oli koko ajan aivan upeaa ja mahtavaa, vaikka oikeasti meneillään oli mitä kamalin ero ja henkisellä väkivallalla pelottelu. Jotenkin jopa tuolloin ymmärsin tätä naista. Hän halusi, että edes jossain se elämä olisi hetken täydellistä. Ihanaa tässä on se, että hänelle kävi hyvin ja nyt siitä elämästä voi oikeasti kirjoittaa niitä kivoja juttuja.
    Kaunista loppuviikkoa sinulle Taru ihanuus <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin ymmärsin tuota naista, josta kerroit. Ehkä se on helpompi tehdä noin...

      Toi mekko on niin ihana ja sopii munkin pömpölle. Se on Weeekdaysta ja maksaa 60 e....Slurpsista. <3

      Ihanaa viikonloppua Ihanuus!

      Poista
  4. Kiitos leffavinkistä ja nuo kaikki mekot uulalaa. <3

    Ihanaa viikkistä Taru. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä, leffa ei välttis ole hyväntuulen leffa, vaikka naisen vahvuudesta kertookin.

      Ihanaa viikkistä Tiia <3

      Poista
  5. Jännä kuinka monet "kauniit pojat", mm. Matthew McConaughey, Hugh Grant ja myös Ethan Hawke ovat vuosien kerryttyä päässeet näyttämään todelliset näyttelijänlahjansa luonnerooleissa.

    Some on jännä juttu... Saan iloa monista arkisista asioista; kukista, luonnosta ja vaikka aamiaiskulhosta sekä myös valokuvaamisesta, mutta somessa arjen yksityiskohdat tietysti tulee helposti näytettyä niin kauniina kuin mahdollista. Jos ei lailta tarpeeksi kaunista "kukaan" ei seuraa ja jos taas vaikkapa hehkuttaa ihan arkista onneaan, sitä epäillään... Some on tasapainottelua.

    VastaaPoista
  6. Voin olla väärässä, mutta haluan uskoa, ettei me ihmiset oikeasti olla niin yksinkertaisia, että ihan oikeasti kuviteltaisiin, että jonkun elämä on pelkkää glamouria, vaikka se joku somessa kuinka kaiken ihanuutta hehkuttaisikin ja postaisi toinen toistaan hohdokkaampia kuvia. (Toki ihan nuorten ihmisten puolesta en uskalla sanoa mitään, ja se on tottakai ihan hirvittävä sääli, jos siinä vaiheessa elämää, kun oma itsetunto on ehkä heikoilla, saa somen perusteella sellaisen mielikuvan, että kaikki muut on kauniimpia, menestyneempiä ja onnellisempia. Ihan sydän särkyy).

    Mun somen käyttö on todellakin minimaalista (Instassa 12 kuvaa koko tän vuoden aikana, blogtitekstejä 16 ja facebookissa varmaan nolla tapahtumaa, koska siellä en käy juuri koskaan) ja edelleen mulle tärkein paikka on tää blogistania, joka surukseni tuntuu kuivuvan ihan käsiin, kun yksi toisensa jälkeen lopettaa ja se on mun mielestä tosi sääli. Kirjoitetusta tekstistä saan aina paljon enemmän irti kuin pelkistä kuvista, mutta joskus taas on sellaisiakin kausia, jolloin kauniiden kuvien selaaminen on ihanan päätä nollaavaa.

    Kaikkein mieluiten luen ja katselen sellaista ihan tavallista elämää, mutta silti perusposiitivisessa vireessä. Jatkuva valitus tai ankeat kuvat ei ole sellaista sisältöä, jolla haluaisin vapaa-aikaani täyttää. Ja toisaalta en myöskään kaipaa ylikäsiteltyjä kuvia. Etenkään luonnosta, joka mun mielestä on kauneimmillaan sellaisena kuin se on.

    Mun 25-vuotias poika tässä just hiljattain sanoi, että "Nykyään on muotia vaan nauttia elämästä, eikä jakaa siitä somessa mitään". On kuulemma ennemminkin keski-ikäisten puuhaa se kaiken jakaminen :).

    Onneksi me kaikki saadaan kokea some omalla tavallamme, joista mun mielestä mikään ei ole toistaan parempi tai huonompi. Kaikki mistä saa iloa, on ihmiselle hyväksi.

    Ihanaa viikonloppua Taru <3

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!