Eiväthän menneisyyden tapahtumat määrittele nykyhetkeä tai tulevaisuutta

keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Näin eilen hyvää ystävää. Juttelimme syväluotaavalla tavalla (niin kuin aina teemme) elämästä, lapsista ja...kyllä miehistä. Minä surin sitä, ettei sitä elämän miestä ole vieläkään löytänyt ja alan jo tottua elämääni itsenäisenä naisena. Ystäväni taas on löytänyt ihanan miehen, ja vaikka kaikki on ihanasti, hän koki että menneisyyden pettymykset vaikuttavat tähän hetkeen. Ne omat epävarmuudet nousevat pintaan, menneisyyden pettymykset vaikuttavat nykyhetkeen. Niin osasin samaistua ystävän fiiliksiin. Kun on ollut rakkaudessa pettymyksiä, luottaminen ja turvallisuuden tunteminen parisuhteessa vaatii työtä ja tohtori aikaa.  

Jäin miettimään ystävääni, koska tiedän että tuo kaikki poteminen on minulla edessä, sitten kun mukavan miehen kohtaan. Miten sitä osaisikin elää hetkessä? Kaikista vaikein olotila saavuttaa on se, ettei odota mitään eikä sido ajatuksiaan tiettyyn lopputulokseen. Ei vaadi mitään toiselta tai itseltään, vaan heittäytyy virran vietäväksi rentona kuin iloinen ahven ja antaa asioiden lillua itsekseen omiin uomiinsa pakottamatta niitä minkäänlaiseen muottiin. Ei määrittele sitä millainen suhteen pitäisi olla tai mitä toisen pitäisi tehdä. Jos välittämistä on puolin ja toisin, suhde ei vaadi jatkuvaa todistelua tai ponnistelua.Mitä menneisyyden negatiivisiin kokemuksiin tulee, lainaan ystävääni: “Eiväthän menneisyyden tapahtumat määrittele nykyhetkeä tai tulevaisuutta.” Hän on tästä kävelevä esimerkki. Vaikka hänellä on pari traagista parisuhdetta takanaan, hän on jaksanut uskoa rakkauteen ja on nyt onnellisessa suhteessa. Reseptiksi hän mainitsee naivin positiivisen asenteen. Ole vähän kuin kikatteleva teinityttö, joka uskoo tavanneensa elämänsä miehen: “Ei pidä liikaa sulkea itseään pettymystenkään jälkeen, vaan pitää silmät auki eikä ottaa paineita.”

Suloista ja niin totta, sillä maailmahan toimii oman mielemme mukaan. Me luomme tulevaisuutemme joka hetki omalla käyttäytymisellämme ja ajatuksillamme. Me itse valitsemme mihin huomiomme kiinnitämme ja se mihin keskitymme, lisääntyy oli kyse sitten tuskasta tai ilosta. Hyvä uutinen on se, että voimme aina, joka hetki ja sekunti muuttaa sekä tätä hetkeä että tulevaisuutta ja potkaista menneisyyden mörköjä persuksiin. Eikö tunnukin hyvältä tietää, että valta on sinulla.

Iloa ja pientä naiviutta päivään!


6 kommenttia :

 1. Aina kannattaa katsoa eteenpäin ja luottaa siihen, että kivoja(kin) asioita on siellä jossain horisontissa. Itse yritän luottaa tähän ajatukseen juuri nyt, kun tuntuu, että yhden asian suhteen olen totaalijumissa ja haluan vain siitä pois... Kun vain saa pienenkin signaalin, että jossain voi olla jokin mahdollisuus, niin se piristää ihan kummasti.

  Meni syteen tai saveen, niin hanskoja ei kannata heittää ikinä tiskiin (vaikka välillä ne tietenkin on ookoo hetkeksi ripustaa naulaan ja syödä sillä aikaa levyllinen suklaata).

  Ihanaa juhannusta! <3

  VastaaPoista
 2. Kyllä meillä kaikki molempien menneet painolastit tuotiin tähän suhteeseen, niin vanhat pettymykset, lapsuuden traumat ja koko minuus. Eli jos ero tulisi, kyllä varmasti pelottaisi, sillä rankka ja ihana vuoristoratamatka tämä on ollut.

  Oot paras, muista se, juuri sinä, aito ja uniikki. <3

  VastaaPoista
 3. Fiksuja ajatuksia ja pohdintaa, samoja muuten mietimme eilen kampaajani kanssa, hän on ollut sinkkuna 3-vuotta ja moni ihmettelee, etteikö hän halua löytää ketään elämäänsä. No ei se niin yksinkertaista todellakaan ole...Samalla tuli kerrattua omaa elämää ja minkälaisia suhteita ollut ja aika monta vuotta itsekin olin aina yksin suhteiden välissä, se oli sen hetken elämänvaihe ja kasvatti kai sekin! Pidä aito positiivinen asenne ja muista laittaa ne 7 kukkaa/yrttiä tyynyn alle juhannusyönä ja kurkista lähteeseenkin, jos sellaiseen törmäät, hih!

  VastaaPoista
 4. Meillä oli Rachidin kanssa vähän eri tilanne. Oltiin ihan pentuja, eikä ollut menneisyydessä muuta kuin ihastuksia ja niihin pettymisiä. Rachidilla oli oppimista, miten minun kanssa ollaan ja miten toimitaan Suomessa. Minun piti oppia vain olemaan tuon ukkelin kanssa. Ehkä ollaan pysytty yhdessä siksi, että ollaan niin paljon koettu yhdessä, sekä isoja suruja, että suuria iloja.
  Minä uskon, että jokaiselle on se yksi ja ainoa suuri rakkaus. Välillä sitä etsiessä törmää toisiin rakkauksiin ja niistä aina oppii jotain.
  Oot muru <3

  VastaaPoista
 5. Jää tyhjä käteen, jollei ota riskiä. Ainakin pientä.

  VastaaPoista
 6. Mitä vanhemmaksi elää, sitä enemmän kantaa mukanaan historiaa uuteen suhteeseen.
  Mä ajattelin aina sinkkuna ollessani, etten tyydy mihinkään vähempään kuin mitä "tavoittelin" vaikka se välillä olikin vaikeaa kun olisin niin kovin halunnut olla parisuhteessa.
  Se oikea vain antoi odotuttaa itseään.
  Silti se kaikki yksin vietetty aika kannatti, sen aika tulee vielä Taru ♥

  Onnekkaita juhannustaikoja ♥

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top