Silja FriendSHIP – Ystävyyden laiva

Lehdistökutsu/Tallink Silja–Lapsiperheiden matka Silja Symphonylla

Yksiä lapsuuteni iloisimpia muistoja olivat Tukholman risteilyt perheen kanssa kerran kesässä. Risteilyitä odotettiin kuin kuuta nousevaa ja esim. makeisten ostamisesta haaveiltiin päivätolkulla ennen h-hetkeä.  Risteilyiden aikana herkuteltiin, ihailtiin merimaisemia, hengattiin yhdessä, ostettiin hurjat määrät karkkia (esim vadelmaveneitä ja kovia ananas-karkkeja), ja sukellettiin pallomereen. Täydellistä! Myöhemmin risteilyjen luonne muuttui, mutta Tukholman risteilyillä on aina ollut spesiaali paikka sydämessäni. 

Olinkin enemmän kuin happy, kun saimme kutsun poikien kanssa lähteä testaamaan muutaman toimittajan ja bloggaajan kanssa Tallink Siljan uutta FriendSHIP konseptia. Pojat pääsivät testaamaan Silja FriendSHIP TEENS– rannekkeen (klik), joka on tarkoitettu esiteineille ja teineille (12-17 v.). Rannekkeella sai hakea 4 kertaa mehua tai limua laivan ravintoloista ja kaksi jäätelöä Spice Ice -pisteeltä. Maksavien aikuisten seurassa lapsi pääsee myös ilmaiseksi Sunflower Oasis Spa-kylpyläosastolle. Rannekeen kanssa tuli mukaan myös pussukka, joka sisälsi mm. juomapullon ja mikä poikien mielestä oli parasta: ilmaisia pelilippuja pelimaailmaan 2 kpl per suunta. Kesäkuussa koemyynnissä ollut ranneke maksoi suunta 9,90 € ja koko risteilyn voimassa oleva 15,90 € - ja ainakin itsenäisten teinien kanssa ranneke sujuvoitti risteilyä joka pennin edestä.  

Mukana matkalla olivat mm. ihanat blogikollegat Heidi Äiti yrittää -blogista (klik)  ja Heli Beachhousekitchen -blogista (klik) perheineen.

Laivalle tultaessa piti tietenkin mennä halaamaan Muumia ja siitä matka jatkui Delux- hyttiin, jossa majailimme. Ilohypyn koin, kun huomasin, miten viihtyisä hytti oli ja että hytin hintaan kuuluu baarikaapin sisältö. Pojille virvoitusjuomia ja minulle piccolo pullo kuivaa kuohuvaa. 

TAVOLATA
Illan kohokohta itselleni oli Tavolata, joka on ehdoton lemppariravintolani laivoilla. Alkupalaksi valitsin italialaisen Antipasto lajitelman, eikä se koskaan petä, herkkua oli tälläkin kertaa. Pääruuaksi söin oikein kunnon pihvin uusilla perunoilla - taivaallista sekin! Lapset söivät omasta Buffetistaan, jossa oli mm. pizzaa, kanaa, lohta, ranskanperunoita ja tietysti pasta bolognesea.



The magic ranneke




Helin juustolautanen, jota kuolasin...ensi kerralla sitten..

Täydellisen raikas jälkkäri 

Loppuilta meni mukavasti ostoksia tehden.  Silja Symphonyn tax free on tilava, valoisa, freesi ja houkutteleva. Ekokosmetiikka on hyvin edustettuna (Madara fani kiittää) ja samppanjahyllyt huutavat seireenien lailla. Loppuillasta löysimme itsemme Starlight yökerhosta. Mahti-iltahan siitä kehkeytyi ja saimme iloksemme myös Beachhousekitchenin Helin perheen seuraksemme. Muumidisko ei poikia enää innostanut, mutta yökerhon tanssishow oli poikienkin mieleen. Loppuilta meni hytissä, pojat pelasivat kännyköillään ja nahistelivat niin kuin aina, mutta niin ettei se ärsyttänyt.  Itse ihailin yksinäisiä majakoita hytin ikkunasta, mutustelin suklaata ja luin uutta Gloriaa.  

TAVOLATAN AAMIAINEN

Deluxe-hyttien hintaan kuuluu erikoisaamiainen Tavolàta -ravintolassa, erikoista verrattuna normibuffetaamupalaan on mm. se, että heti ovella saat lasin kuohuvaa. Monipuolisten kalojen ja äyriäisten lisäksi esillä on mm. herkullinen lihaleikkelepöytä, leipälajitelma ja tietysti lämmin aamiaisbuffet munakkaineen, pekoneineen ja nakkeineen. Myös tuoreet melonit ja hedelmäsalaatti upposivat erinomaisesti meihin kaikkiin.

TUKHOLMA

Reissumme luonteeseen kuului silkka laiskottelu. Eli ei hamstrata väkipakolla kohteita suoritusvihkoon, vaan hengaillaan hekumallisesti ja rennosti sinne minne fiilis vie. Päivää ei siis viipoteltu  Tukholman nähtävyyksiä katsellen. Sen sijaan päätimme hengailla kaupoissa, kahviloissa ja syödä hyvin. Olen aina luullut, että Tukholmassa paistaa aina aurinko, mutta saimmekin niskaamme mitä terhakaimman kesäsuihkun ever ja myös ukkonen ilahdutti meitä läsnäolollaan. Ei siinä mitään, shoppailimme alennusmyynneissä pojille vaatteita ja itse iloitsin Uniqlosta löydetystä parkatakista (-50%) ja COS:in valkoisesta paitiksesta (-50%). Oi iloa! Lounaaksi söimme pizzaa ja myöhemmin poikkesimme vielä kahville ja limulle.

GRANDE BUFFET

Pääsimme heti laivan irtautuessa satamasta nauttimaan Grande Buffet -ravintolan antimista.. Laivan seisova noutopöytä on sellainen traditio, että vaikka siellä tulee aina syötyä liikaa, niin kerran laivamatkan aikana se täytyy kokea. Kalapöytä mäteineen ja pienine kala-alkupaloineen on se ehdoton ykkönen buffetissa, niitä pojatkin ilokseni söivät. Iloinen yllätys oli myös Street food -pöytä, josta löytyi  dumlings -kasvisnyyttejä ja herkullinen misokeitto! Superhyvää! Suklaamousse oli poikien erityinen suosikki jälkkäreistä, niitä haettiin sellaisia puurolautasten kokoisia annoksia sekä lasten buffan pasta bolognese ja lihapullat.




Illallisen jälkeen pojat halusivat vielä kylpemään Sunflower Oasis Spa-kylpyläosastolle. Illan kruunasi vielä mahtava tanssishow, jonka jälkeen 13000 askelta päivällä ottaneet jalat halusivat päästä pehmeään sänkyyn.



Mikä risteilyssä oli parasta!? No totta kai seura eli omat rakkaat pojat, jotka ilmin nähden viihtyivät. Hyvä ruoka, höpöttely tietty olivat ihania juttuja, mutta pojille vielä siihen päälle ilmaiset pelit rannekkeella - ilmakiekko ja autopelit olivat kuulemma parhaita. 

On välillä haikeaa ajatella, että pojat olivat vain hetki sitten pieniä räkänokkia ja nyt jo niin isoja, fiksuja ja omatoimisia tyyppejä. Juuri siksikin koitin painaa mieleeni ne laivalla koetut höpöttelyt, ja illan rennon raukean fiiliksen....sellaisen söpön, kodikkaan hetken, jonka kokee kun viettää aikaa yhdessä samalla paatilla risteilyn verran.

Jos ihmismieltä yhtään tunnen, vielä joskus rennoista rennoin päivä esiteinien kanssa laivalla tuntuu varmasti jotenkin haikean ihanalta.

Kiitos Tallink Silja kutsusta. 







8 comments

  1. Oli kyllä uskomattoman hieno reissu, elämys kyllä kaikille ja kaikenikäisille! Kiitos myös seurastanne, oli kyllä kiva tutustua fiksuihin poikiisi, täällä vielä fiilistellään ja eletään "räkänokka" vaiheessa, joka tuntuu ihan huipulta myöskin!

    Olin itse kyllä todella yllättynyt buffetin tasosta, löytyi monta ihan supermaukasta ja -laadukasta herkkuruokaa, tosin tuo Tavolatan juustolautanen oli ihan silkkaa makujen ilotulitusta. Olihan se luksusta kun hytin jääkaapin antimet kuuluvat samaan hintaan, kylmä piccolo kuohuva todella starttasi peasti tuon reissun!

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana reissu teillä on ollut! Aurinkoa päiviisi☀️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä täykky reissu <3 Ihanaa kesäviikonloppua Kristiina!

      Poista
  3. Teillä on kyllä ollut aivan ihana reissu. Teinien saaminen mukaan reissuille on jo voitto yksistään, mutta jos heillä vielä on kivaa niin se on jo 10+ reissu!
    Ihanaa viikonloppua sinulle Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se hyvä ruoka, iltashowt, pelit, karkkien syöminen on näköjään vielä ainakin poikien mieleen :D
      Saa nähdä kuinka kauan tätä kestää?
      Ihanaa lomaa ihana Outi <3

      Poista
  4. aika kätevä idea tuollainen ranneke! Sopii varmaan parhaiten 10-12 -vuotiaille naperoille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakin oli kätevä idea, ja meni tosiaan loistavasti teineilläkin, saivat itse ostaa limppaa pelien välissä jädeistä puhumattakaan :D.

      Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!