Hiukan erilainen juhannus

lauantai 22. kesäkuuta 2019

Oi iloa, pääsin juhannukseksi mökille, jossa unohdan kaiken sen, mitä kannan hartioillani kaupungissa, unohdan, miltä näytän ja unohdan, mistä olen huolissani. Se tunnetilan ilohyppy, vain kun jo astelee mökkipihalle, katselee järvelle, jossa aallot liplattavat rantaa kohti - se tapahtuu tänne tullessa joka kerta.

Vaikka olenkin koko ikäni asunut Helsingissä, asuu minussa rauhaa ja yksinkertaisuutta kaipaava (blondattu) Elovena; sydän sykkii mökille, jossa ilmassa leijailee savu puusaunan piipusta, elämä tuntuu yksinkertaiselta, kirjat ja ruoka maistuvat ja euforia syntyy sauna/uiminen kombolla.  Mökki on tyyssija, jossa sielu lepää ja rauhoittuu, jossa ei välttämättä (ellei kovasti tahdo) tarvitse miettiä yhtikäs mitään ja josta palatessa arvostaa taas maailman yksinkertaisimpia asioita, kuten suihkua. Mutta eihän se tuntuisi taas mökkeilyltä, jos sitä olisi.

Juhannusta olen viettänyt  äiti-muorin kanssa, lasten ollessa isällään. On ollut superrentoa, olemme syöneet taivaallisen makuisia grilliherkkuja (olen löytänyt oman sisäisen kokkeuteni, siitä voisi kirjoittaa oman postauksen), lukeneet, tehneet hemmotteluhoitoja ja pitkiä koiralenkkejä. Ja tietty saunoneet joka päivä.

Kongo on tehnyt juhannusseikkailuita naapurin grillikatokseen, ja kun viidennen kerran hänet sieltä hain, vedin raivarit. Naapuri ei tosiaan ole ihan naapurissa....  Lipputangon Suomen lippu oli masentunut ja pudotti lipun aina muutamassa tunnissa puolitankoon. Muutaman korjauksen jälkeen annoimme periksi, annoimme sen olla ja otimme lipun pois. Olen syönyt tähän mennessä 3 l herneitä ja melkoista porinaa on ollut. Bogi on oppinut uimaan ja nyt järvessä pulikoi kaksi karvapalloa haukunnalla terästettynä - naapurit tykkää, ehkä. Lisäksi koirat lähtivät tänään metsäkauriin perään..... 

Vaikka mökkipuhteita on riittänyt, ei ole tarvinnut miellyttää tai olla kenenkään "käytettävissä", eikä ole tarvinnut huolehtia kuin itsestään. Varsin raikasta! Ehkä tällainen juhannus oli juurikin se, mitä tähän hetkeen tarvitsin ja todiste siitä, että erilainen juhannus voi olla hyvä juhannus.

Löysin myös mukavan ajatuksen: "Kelpaammepas. Me kelpaamme aivan loistavasti. Tietysti me opimme ja kasvamme ja annamme mitä annettavissa on koko elämämme ajan. Mutta me kelpaamme, se on selvä, me kaikki, juuri sellaisina kuin olemme."
- Mark Levengood-

Näine random-ajatuksieni kanssa haluan toivottaa teille kaikille suloista, omannäköistä ja iloista juhannuspäivää. Olkaa kilttejä itsellenne ja toisille. Ja muista, että kelpaat- ja jää ylikin!
10 kommenttia :

 1. Koiruleiden touhut kävi kyllä vähän hymyilyttämään :)
  Ihanaa juhannuspäivää sinullekin Taru <3

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa ihanalta ja voin hyvin samaistua moniin ajatuksiisi.
  Terveisiä meidän mökiltä ja mukavaa juhannuspäivän ehtoota ♥

  VastaaPoista
 3. Voi noita koiria :)
  Minusta olisi kyllä hauskaa, jos naapurin koirat uisivat haukkuen järvellä.

  VastaaPoista
 4. Toinen mökkihöperö lukee haltioituneena😊 Tuo sinun sisäisen kokkeutesi löytyminen..hih..voi kun mäkin löytäisin. Aurinkoa viikkoosi❤☀️

  VastaaPoista
 5. Mukavan kuuloinen juhannus :) Joskus on ihanaa, jos saa vain olla, eikä tarvitse olla kenenkään käytettävissä. (Paitsi ehkä karkailevien koirien hakijana :D )

  Aurinkoa uuteen viikkoon! <3

  VastaaPoista
 6. Olipas mukavan kuuloinen juhannus. Pelkkä oleilu on kyllä joskus parasta <3

  VastaaPoista
 7. Siis aivan ihana postaus. Mua rupesi niin naurattamaan, anteeksi vaan, toi kun yksi karkaa aina vaan saman mökkinaapurin grillikatokselle. Luulen, että ne ovat antaneet Kongolle herkkuja ;)

  Mökkeilyn pitääkin olla juuri tuollaista kun tässä kerroit, tiedätkö mä niin kaipaan mökille.
  Vuosi ilman lomaa lakaa tuntua raskaasti, joten rentoutuminen mökkimaisemissa tulisi enemmän kuin tarpeeseen. No onneksi kohta sinne pääsee.

  Ihanaa ja aurinkoista viikkoa Taru<3

  VastaaPoista
 8. Niin metsäisen kaunista. Hämeessä. Kalat polkahtelee. Kuikat ja joutsenet äänessä ja taivaalla. Happy myös

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top