Weekly Report

maanantai 21. lokakuuta 2019


Viime viikolla

- aloitin smootiekauden pitkän tauon jälkeen. Suosikkina tällä hetkellä mustikka, omena, banaaani, rahka sekoitus.
- oli pimeää, viileää ja märkää mutta myös kaunista
- lopetin kolmen julkkishahmon instaseurannan, koska en vaan enää kestänyt jatkuvaa hehkutusta ja kaupallisuutta
- tilasin laatikollisen ruokaa fiksuruoka.fi:stä ja olo oli oikein fiksu. Toki kotiin pärähti herkkujakin mutta myös paljon papuja, kookosmaitoa, mangososetta, linssikakkuja ja mausteita. 
- sain naapurilta t viestin aamulla klo 7 (kun olin jo töissä): "Huomenta, nyt on kyllä kaikkien aikojen haukkujaiset: molemmat tauotta äänessä. Oltais vielä nukuttu :(." Voi että harmitti heidän puolestaan ja piti ostaa ruusukimppu ja suklaatia hyvitykseksi. Nyt olen pitänyt radiota auki joka päivä, tuntuu auttavan koirien haukkujaisiiin 
- tapasin ex-ex työkamua keskustassa ja samalla tuli tsekattua Oodi. Eikä Oodi tuottanut pettymystä. Olin nähnyt rakennuksesta valtavasti kuvia mutta ei se uuden keskustakirjaston hienoutta himmentänyt. Huikean kaunis paikka ja kirjavalikoimat näyttivät olevat erinomaiset!
- lauantaina kävimme katsomassa ystiksen kanssa Vihaisen lesken. Vihainen leski Helsingin kaupungin teatterissa oli täynnä ronskia huumoria ja hulvatonta menoa, kuin artopaasilinnaa parhaimmillaan. Riitta Havukainen säkenöi pääroolissa. Kirjoittelen esityksestä enemmän myöhemmin.VIIKON KAPPALE: Ihana Sharing The Night Together!
VIIKON KIRJA:  Kinttupolun Marika vinkkasi tästä Viv Groskopin Älä heittäydy junan alle- kirjasta ja vihdoin sain kirjan käsiini pr-näytteenä. Ensisilmäilyn jälkeen näyttäisi, että minulla on käsissäni huikea elämäntaito-opas, joka opastaa miten elämä on usein parempaa siellä, missä emme ole ja että on ylipäätään vaikeaa elää oikein.

Persoonallisessa tietokirjassa käsitellään niin Anna Kareninan vaikeaa valintaa, Anna Ahmatovan optimistisuuspyrkimyksiä, Tšehovin kolmen sisaren tyytymättömyyttä kuin Raskolnikovin moraalisia kamppailuita – kaikki yhä kovin ajankohtaisia teemoja. Letkeä kirjallinen elämäntaito-opas esittelee yksitoista venäläistä mestariteosta sekä huvittaa wanna-be-venäläisen, kirjailija Viv Groskopin Venäjän-kokemuksilla. Vankka kirjallinen sivistys yhdistyy riemastuttavalla tavalla nyky-Venäjän elämänmenoon.

- Älä heittäydy junan alle
- Älä jätä vaimoasi, kun hän on raskaana
- Älä käytä puristavia kenkiä vankilavierailuilla
- Älä rakastu parhaan ystäväsi vaimoon
- Älä tapa parasta ystävääsi kaksintaistelussa
- Älä tapa vanhoja naisia rahasta
- Älä jauha koko ajan Moskovasta
- Älä unohda viedä lusikkaa vankilaan
- Älä jää raitiovaunun alle puhuttuasi Saatanan kanssa
- Älä osta olemattomia maaorjia halutessasi rikastua nopeasti
- Älä yritä tappaa Napoleonia

Ihan valideja elämänohjeita minun mielestäni.

Kirja oli ihana, vaikka en ole venäläisen kirjallisuuden fani ja oikeastaan vain Anna Kareninan olen lukenut. Kirjasta näkee, että Groskopilla on lämmin ja tiivis suhde venäläiseen kirjallisuuteen ja aina, kun ihminen on innostunut asiastaan, on sitä ihastuttavaa seurata.

Lämmin suositus!


8 kommenttia :

 1. Kaiken mitä tarvitsee tietää venäläisestä kirjallisuudesta, voi oppia Groskopin kirjasta :)
  Se on kyllä oiva opus!

  VastaaPoista
 2. Onpa hyviä neuvoja tuossa kirjassa :) Minusta on hienoa, että teillä naapurin kanssa pelaa tuo viestittely. Meillä oli koiraperhe ennen naapurissa, mutta ei kuule auttaneet postilaatikkoon jätetyt viestit eivätkä oveen jätetyt laput. Kävimme usein oven takana rauhoittamassa itkevää koiraa vuorotellen, että toinen meistä sai nukuttua. Täytyy sanoa, että olimme onnellisia, että tämä porukka lähti, koska tuntui, että heitä ei kiinnostanut koiran hyvinvointikaan ollenkaan.
  Ihanaa viikkoa sinulle Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu positiivista on, että meillä on hyvät välit ja pystytään puhumaan avoimesti. Kyllä tämä muakin harmittaa, olen yrittänyt tehdä koirien kanssa aamulla pitkiä lenkkejä, jättänyt herkkuluut ymsyms

   Voi teidän naapurin koirareppaa. Kuullostaa kyllä siltä, etteiheitä kiinnostanut koiran vointi olleenkaan, tuollainen pistää vihaksi arghh..

   Iloa viikkoon Outi!

   Poista
 3. Voihan koiraset :/ Toivottavasti radiosta on apua jatkossakin, ihanasti kyllä huomioit naapurisi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen nyt muutellut erilaisia radiokanavia - tänään laitoin klassista ja sain äsken naapurilta viestin - että nyt oli hiljaista :D

   Poista
 4. Se on hyvä, että välillä on ohjeita, joita on aika helppo noudattaa :D :D

  Toivottavasti koiruudet tykkää kanavasta jonka olet heille valinnut.

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerrankin toimivia ja helppoja ohjeita - sopii mulle!!

   Klassinen musiikki toimii näköjään parhaiten. Fiksuja koiria meillä :D

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top