Weekly Report

Viime viikolla:

- ilostuin viikon iloisimmasta uutisesta (klik)
- sain rakkaan isän uudistamaan kylpyhuonetta. Melkein tuli kyynel silmään ilosta, että yli 70 v jaksaa tulla selkänikamiaan uhmaten rakentamaan 40+ tyttärensä kylppäriä. Kiitos rakas isä!
- näin pitkästä aikaa rakkaan Pinkin ja pääsin vihdoin lahjomaan häntä synttäreiden kunniaksi. Teimme myös löytöjä HM alessa, löysin joulumekon ja herkuttelimme Naughty Burgerin lounasbuffassa. Peukut sille, ihania tahnoja, tonnikalakaprismössöä ja taivaallista bataatti (meinasin kirjoittaa pateetti) keittoa :D.
- löysin täydellisen joululakan Essie Bordeaux
- iloitsin perjantaina palkkapäivästä ja törsäsin uuteen Elleen (2 yhden hinnalla) ja tilasimme pizzaa
- viikolla syötiin poikien toiveesta mm. pasta carbonaraa, siskonmakkarakeittoa ja tonnikalariisiraejuustosalaattia. Hyvin maistui.   
- sain ostettua suurimman osan joululahjoista, hyvä minä!
- päätimme siskon kanssa keskittyä tänäkin jouluna kalapainoitteiseen pöytään periaatteella syödään mitä mieli tekee. Kumpikaan meistä ei (eikä siskon mieskään) välitä kinkusta, joten miksi ihmeessä sitä pitäisi syödä? Meidän onneksemme lapsetkin ovat kalapöytäihmisiä. Kalat, mädit jne ostan kaikki valmiina, mitä nyt perunat sitten keitetään! Aatelkaas, miten helpolla pääsee! Tunne on villin vapauttava,  matalalla profiililla mennään ja samalla se on niin armollista. Lohimoussea tekisi kyllä mieli kokeilla....
- sain kirjoitettua joulukortit 1 h:ssa. Oli kauhean kiva huomata klo 15, että kortit pitää olla samana päivänä postissa.

VIIKON KIRJA: Heather Morris: Auschwitzin tatuoija Kuuntelin tämä äänikirjana, romaani perustuu tositarinaan.






Kertoja, Lale Sokolov työskenteli pitkään keskitysleirillä vankina, jonka tehtävänä oli tatuoida numerot saapuvien vankien käsivarsiin. Kirja kertoo Lalen selviytymistarinan, kuinka hän kaikkein epätodennäköisimmästä paikasta löytää elämänsä rakkauden, ja pikkuhiljaa pystyy suorittamaan ihmisen kokoisia  ja suurempiakin ihmetekoja tuhoamisleirillä.

Pohjimmiltaan kirja on suuren, uskomattoman rakkauden tarina, joka sai, vastoin kaikkia ennusteita, onnellisen lopun.

Koskettava pienisuuri kirja. Suositteluni! 

VIIKON PIENI HYVÄ TEKO: Tämä on hyvin pieni, mutta on sekin jotain. Annoin kertalahjoituksena 30 e https://www.pelastakaalapset.fi/ lle. Haastan sinut mukaan sopivaksi katsomallasi summalla, on se sitten pienenpieni tai suurensuuri
Kuva Finnkino

VIIKON ELOKUVA: No tämä ei ole tarkalleen ottaen tämän viikon elokuva, kävimme katsomassa "Kiitos tilauksesta" poikien kanssa jo muutama viikko sitten, mutta unohdin siitä raportoida.
"Ricky ja hänen perheensä ovat olleet jo pitkään pulassa velkojensa kanssa. Kun lupaava tilaisuus tehdä lisätienestiä lähettinä ilmaantuu, Ricky tarttuu oljenkorteen. Mutta itsenäiseksi mainostettuun työhön franchise-yrittäjänä kuuluu lukuisia sudenkuoppia. Myös Rickyn vaimon työ hoitajana on raskasta, ja paineiden alla perheen välit alkavat rakoilla.
Yhteiskunnallisia aiheita herkkyydellä tarkkaileva Ken Loach (mm. Cannes-voittaja I, Daniel Blake) kuvaa uudessa elokuvassaan vuoden 2008 finanssikriisin jälkeistä todellisuutta, uutta taloutta jossa työntekijöiden oikeudet kapenevat." (lainaus finnkinon sivuilta)
Uskon, että välillä lasten (tai esiteinien) tulee nähdä yhteiskunnallisesti kantaaottavia elokuva, ja tämä oli juurikin sellainen.  Kiitos tilauksestasi on aito kuvaus brittiläisestä työvoimatilanteesta. Elokuva käsittelee muun muassa terveydenhuollon ongelmia sekä omaa suhdettamme työntekoon.

Ohjaaja tarkastelee valitsemaansa aihetta rehellisesti ja ihailtavan aidosti. Rickyn tilanne on hirvittävä, erityisesti elokuvan loppua kohden. Näyttelijätyö oli kokonaisuudessaan täydellistä.
Rickyn roolissa nähtävä Kris Hitchen on sydäntäsärkevän liikuttava ja Rickyn Abby-vaimona nähtävä Debbie Honeywood on myös aito ja empaattinen roolissaan. Annan elokuvalle arvosanan 4+/5, esikoinen antoi 3 ja kuopus 4+.

VIIKON AJATUS: "Less is more, jopa jouluna."
- Taru -
Ehkä tärkeintä elämässä on oppia elämään hetkessä, eikä yrittää niin kovasti mitään. Että antaisi elämän viedä. Voisiko sama päteä jouluun? Antaisi joulun tulla tai viedä....hissukseen.

Valoa ja iloa ilman hössötystä! Ja muistetaan: Let your heart be light :)

10 comments

  1. Mä niin tykkään näistä sun viikkoraporteista. Ihan mahtava meininki ollut ja sainpa taas ruokavinkkejä meillekin, kun aina pyöritetään samaa.

    Tykkään kyllä kinkusta jouluna, mutta joululimpun päällä ja sinapin kera.

    Ihanaa tätä viikkoa.<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihanista sanoistasi, ilostuin kovasti. Hah ruokavinkkejä tarvitaan aina, sama ongelma meillä. Nyt on ollut inspiksenä esikoisen köksänkirja :D

      Kyllä mäkin kinkkua maistan kun sitä tarjoillaan, onhan se nyt hyvää.

      Ihanaa viikkistä <3

      Poista
  2. Just kuule ajattelin samaa kuin Tiia, mä tykkään tosi paljon sun viikkoraporteista. Tuo iloisin uutinen oli niin romanttinen ja ihana <3 Minä en oikein välitä muista jouluruoista kuin porkkana- ja perunalaatikosta, joten helpolla päästään :)
    Ihanaa tiistai-iltaa sinulle ihana Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva+ kiitos kun tykkäät näistä, pos. palaute lämmittää aina mieltä <3
      Hah no te pääsette todella helpolla, ja hyvä niin. Joulussa on tärkeää rentous.

      Ihanaa viikkistä Outi <3<3!

      Poista
  3. Jouluinen kalapöytä on hyvä idea. Mulla on muuten jo monen vuoden perinne lohimoussen suhteen! Laitanko sulle hyväksi todetun reseptin? Menee niin jouluna kuin uutenavuotena, ja sitä voi pakastaakin :)

    Ihanaa joulunodotusta ja rentoa fiilistä sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitappa ihmeessä se resepti, olinkin ajatellut että tekisin lohimoussea.
      Jouluiloa mussukka, ja hurjasti rentoa mieltä. <3<3

      Poista
  4. Kiitos tämänkin vuoden viikkokatsauksista! Ne on parhaita!
    Ensi vuonna katsauksissa luetaan pukin lähettämän poikaystävän ja sun seikkailuista 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muru, että luet. Se olisi harmillista jossei kukaan lukisi näitä.

      Toivotaan, että voitte lukea. Mä niin toivon....PUKKI, tee nyt jotain!!

      Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!