Onnea rakas äiti 75 v.

tiistai 14. heinäkuuta 2020

Tänään haluan toivottaa onnea ja iloa omalle äipälle,  joka täytti juurikin 75 v. Hän viettää synttäreitään Kolilla, ja olen hänen puolestaan onnellinen. 

5 vuotta sitten juhlimme isommalla porukalla äidin 70 vuotis juhlia ja pidimme hänelle puheen siskon kanssa, kaikki rakkaat ja suku olivat paikaalla.  Tämän puheen olisin voinut tänään pitää uudestaan.
"Rakas äiti

70 vuotissyntymäpäivänäsi haluamme kiittää sua monesta asiasta.

Olet ollut meille vahvan naisen malli ja ehkä tärkein oppi, minkä olemme sinulta saaneet on juuri itsenäisen, omilla jaloillaan seisovan vahvan naisen malli. Naisen, joka hoitaa asian kuin asian tarvittaessa itse. Naisen, joka ei vaivu vastoinkäymisten edessä itsesääliin, vaan käärii hihat ja ryhtyy hommiin. Naisen, jota ei pelota elää itsenäisesti ja ottaa vastuuta omista valinnoistaan..

Olemme oppineet sulta paljon. Olet aina ollut luova ja jämpti kasvattaja, keksinyt ja ideoinut monenlaista hauskaa lapsuuden päiviimme. Leikkejä, kortinpeluuta, hulluttelua ja sormiväreillä maalaamista mökin laiturilla. Erityisesti muistan lapsuuden kesät mökillä ja vapauden, mikä meille suotiin. Me leikimme leikkimästä päästyämme siellä, juoksimme metsissä jne. Mökkikesät eivät kuitenkaan tarkoittaneet, että olisimme olleet vapaita kaiken aikaa. Oli itsestään selvää, että töitäkin piti tehdä. Joku kattoi pöydän, toinen pesi perunat, kolmas tiskasi. Marjojakin poimittiin, ja siitä sai vähän rahaa (vain pienet traumat tästä :)). Uskoakseni se oli oikein hyvä oppi, opimme tekemään töitä. Olet pistänyt meille rajoja ja samalla kuitenkin antanut meille vastuuta.

Meidän perhettä on aina yhdistänyt huumori. Käsittelemme usein asioita huumorin kautta. Se on meidän tapamme ilmaista tunteemme toisiamme kohtaan. Oli huumori kuinka mustaa tai viiltävää, sisältää se aina ajatuksen rakkaudesta ja välittämisestä.

Lapsuuden kodissamme kommunikoitiin aina suoraan, avoimesti. Eräs asia, jonka haluamme siirtää omaan kotiimme ovat ”perhekokoukset”, joita meillä pidettiin kerran kuukaudessa. Silloin kaikki perheenjäsenet saivat kertoa, mitä sydämellä oli. Puhuttiin tavallisia, usein arkeen liittyviä asioita, mutta joskus myös nostettiin kissoja pöydille.

Olet aina ollut vahva ja sitkeä, mutta samalla herkkä. Herkkyys on joskus ollut syvällä, vahvuuden peitossa. Olet saanut paljon elämältä kestettäväkseen ja kannettavakseen, mutta olet aina ollut selviytyjätyyppi, olet kääntänyt asiat loppujen lopuksi voitoksi.

Olemme tässä juhlapäivän kynnyksellä muistelleet myös tekemiämme yhteisiä matkoja.
Niitä on ollut monia ja niistä on paljon hauskoja muistoja. Esim Budabestin matkalla saimme sakot metrossa kun emme jostan syystä muistaneet leimata metrolippujamme. Eihän sitä nyt kaikkea muista, härre gyyd! Ja Budapestin kuuluisimmassa kylpylässä - jonka siisteys ja puhtausstandardit olivat hyvin epämääräistä luokkaa - kylvimme harmaan kirjavassa likavedessä lihavien karvaisten miesten kanssa jotka silmäilivät meitä hiukan liian intensiivisesti. Siitä oli rentoutuminen kaukana. Rentouttava kylpylsessio kesti muistaakseni 15 min.

Milanon matkalla meinasimme myöhästyä lentokoneesta kun toinen tyttäresi shoppaili kosmetiikkaosastolla (ehkä se olin minä, mutta se Longchamp laukku oli saatava). Meitä taidettiin kuuluttaa lentokentällä muutamia kertoja, mutta onneksi ehdimme koneeseen.


Gran Canarialla sait valita hotellihuoneen aitiopaikan, mikä teki sinut melko tyytyväiseksi. Nukuit huippumukavalla sohvasängyllä aivan keittiön tuntumassa. Siitä olikin helppo ja kätevä esim hakea voileipiä jos teki mieli huikopalaa, kun siskokset joivat skuppaa ja paransivat maailmaa iltamyöhään.

Hampurin matkalla esikoistyttäresi löysi hotellliksi aivan loistavan ns "alan" mestan. Tämä tarkoitti sitä, että hotellin edusta oli täynnä aina maksullisia naisia ja jos oikein muistan, meillekin tarjottiin iltatöitä.

Haluamme toivottaa vielä kerran sulle ihanaa 70 v synttäriä. Olet rakas! Olemme susta ylpeitä. "

11 kommenttia :

 1. Minäkin olen tällä viikolla muistellut lämminhenkisiä juhlia Rengossa viisi vuotta sitten. Kiitos kun jaoit puheesi. Se oli hyvä ja on edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanana Menna, olet niin rakas ädille ja olisi niin kiva nähdä pitkästä aikaa. Terkkuja koko perheelle ja ihanaa kesän jatkoa <3

   Poista
 2. Ihana syntymäpäiväpostaus & ONNEA äidille! Oma äiti viettää 70-vee juhlia ensi juhannuksena, pitääpä alkaa miettimään yllätystä hänelle. Oi että tuli mieleen samansuuntaiset muistot Budapestista, jossa ehkäpä samaisessa kylpylässä viiksivallu paikallinen kanssa tiirasi liian intensiivisesti ja ihan hirveetä, kun uin ohi, niin nipisti takapuolesta. Huh, pysyin kyllä kaukana tyypistä ja taidettiin kollegoiden kanssa aika nopeasti lähteäkin kylpylästä hotellille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah anteeksi, mutta melkein nauratti (vaikka ei saisi!!!) tuo nipistäminen takapuolesta. Ihan uskomaton mesta tuo kylpylä, en mene sinne ikänä takaisin. Taynnä kyräileviä isokoisia miehiä ja harmaata nöyhtäistä vettä!!

   Sinne ihania synttärisuunnitelmia, onneksi teillä on vielä paljon aikaa suunnitella ihania oman äidin näköisiä juhlia. Ja suunnittelu on itse asiassa superkivaa hommaa.

   Valoa päivään ja kesäiloa Heli!

   Poista
 3. Ihan huippupuhe ja vitsit mitä reissuja teillä on ollut. Vähän kyllä hymyilytti muutaman kohdalla :D
  Oikein paljon onnea äidillesi ja ihanaa tiistaita sinulle Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä sattuu ja tapahtuu matkoilla, meidän perheen kohdalla useamminkin... :D
   Kiitos onnitteluista ja ihanaa kesäpäivää <3<3

   Poista
 4. Taas voitaisiin puhua kun mun perheestä ja mun äidistä <3 Vähän nuorempana versiona vaan. Vielä muutama vuosi ja juhlitaan 7-kymppisiä.
  Ihanasti muistelet asioita ja kiität. Kiva, arvostava ja silti ei yhtään pönöttävä puhe. Koska sellainen ei kyllä meidän sakkeihin sovi :-D
  Onnea äidillesi ja sullekin huippusakista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanista sanoista. Pönötyspuheet ovat kauheinta mitä tiedän, onneksi ei tarvitse pönöttää ja huumoria ymmärtää koko perhe.

   Kiitos onnitteluista, välitän ne äidille <3 Ihanaa viikkistä ja onnittelut sinnekin huippusakista <3

   Poista
 5. Aivan ihana ja elämän tärkeille ihmisille ei sanoja kannata säästellä, ihanaa kun sanot ja ihanaa kun teillä on noin läheinen suhde. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on äidin kanssa ollut omat ongelmamme, ja olemme tehneet paljon työtä, jotta olemme päässeet tähän hyvään suhteeseen. Varmasti aika moni pitkä ihmissuhde vaatii välillä myös työtä, eikä ole aina auvoa.

   Lämmin halaus ja kiitos sanoistasi Tiia <3!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top