Vihastuttaa ja raivostuttaa osa 4

torstai 3. syyskuuta 2020

Muutama ajatus viime päiviltä: 

-  Venäjä on tällä hetkellä valtio, jossa näköjään  myrkyttää tai  muuten vaan nistii kaikki arvostelijansa.  Kuinka monta vuotta menee, että venäläiset voivat oikeasti käyttää sananvapauttaan vapaasti ja pelkäämättä? Uskon, että juuri venäläisten itsensä on kritisoitava hallitustaan ja sen mädännäisyyttä, enemmän, rankemmin ja kuuluvammin, koska kuten menneisyydessä on nähty, suuret joukot saavat muutosta aikaan. Mutta riittääkö se, sen näyttää tulevaisuus.

- koronaluvut ovat taas lisäntyneet! Syksyn alkaessa työnantajien on osoitettava vastuullisuutensa työntekijöidensä terveyden suojaamisessa. Etätöitä on jatkettava silloin kuin se vain suinkin on mahdollista. Jos etätyöt eivät ole mahdollista, on tehtävä mahdolliset toimet työntekijöiden suojaamiseksi: maskit, visiirit, turvavälit, etätyöt matkan jälkeen. Entä koulut? Kannattaisiko etäilyä lisätä sielläkin? Mene ja tiedä. 

- miten helppo (itseni lukien) meidän on ihmisten tuomita toisia, uskoa toisesta kurjinta, lähettää toiselle viileitä viestejä tai jättää vastamatta ollenkaan. Toisen heikkous ja teot voivat aiheuttaa mitä uskomattomampia reaktioita, sillä emme ymmärrä sellaista, jota emme ole itse vielä kokeneet.  Voi kun me kaikki muistaisimme intiaaanien vanhan viisauden "älä tuomitse naapuriasi, ennen kuin olet kävellyt hänen mokkasiineissaan pitkään.” Itse tässä ihmettelen erään ihmisen reaktioita surullisena, mutta yritän kuitenkin ymmärtää häntä. Meitä on joka junaan, ja meillä kaikilla on oikeus omiin valintoihimme, jopa omiin virheisiimme. 

- jokaikinen tällainen (klik) uutinen, loppua ei valitettavasti näy. Mustat saavat samoista rikoksista keskimäärin kovemmat tuomiot kuin valkoiset. Ja poliisin kohdistama väkivalta, se raivostuttaa, saa sanattomaksi


ja suorastaan itkettää. Toivon niin, että uusi presidentti saa aikaan alun muutokselle.  

- miksi voitollinen tehdas lopetetaan? Ja toisaalta miksi sen toimitusjohtaja tienaa miljoonia, sillä rahalla kai olisi aikamonen työpaikka voitu säilyttää. Määräaikainen palkka ale tehtaan johdolle ehdotan minä, vaikka en näistä asoista paljon ymmärräkään.

Tää lähtee nyt saunan lämmitykseen. Iltapäiväksi on luvattu ukkosta ja sadetta, on paree saunoa ennen sitä. Valoa murut!
2 kommenttia :

 1. Maailman on täynnä epäoikeudenmukaisuutta ja se jos mikä välillä laittaa mielen matalaksi!
  Vaikka sataa ja on pimeää, niin silti toivotaan että edes ajatukset olisi meillä kaikilla vähän valoisampia!
  Ihanaa torstai-iltaa sinulle Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa toivon kaikille meille: valoisampia ajatuksia, itse iloitsin tällä viikon Niinistön ja Merkelin kannanotoista koskien myrkytystapausta. Näistä asioista ei saa vaieta. Niin kuin ei monesta muustakaan vääryydestä. Valoa viikkikseen Outi <3

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top