TYYLILYYLIT GOES KOSMETIIKKA

Tänään mulla on ilo esitellä ystäväni Hanna, jonka olen tuntenut jo ainakin 25 v.  Elimme iloista 90-lukua, opiskelijavuosiani, jolloin paljon sattui ja tapahtui- mutta mikä parasta tutustuin ihaniin ihmisiin ensin kämppikseeni Rouva A:han ja A:n kautta juurikin Hannaan - molemmat ovat onnekseni edelleen elämässäni. Olimme kaikki sinkkuja ja kantapaikkamme oli sen aikainen "IN-mesta" Kalle - sinne pääsi ryhdikkäässä olkatoppausjakussa alle 24 vuotiaana ja stu stu studio line l'oreal heitto-ostiksessa  jos meni ajoissa klo 20-21 ja näytti coolilta. Ja mehän näytimme. Kallessa meni illat ainakin joka pe tai la- ja hauskaa oli aina- koska saimme sen itse aikaiseksi. Suurta hupia meille oli se, että otimme kontaktia vastakkaiseen sukupuoleen esim niin, että italiaa n 30 sanaa puhuvan "au-pair" (not) Hannan puolesta kyselimme vinkkejä Helsingin nähtävyyksiin. Ihana Hanna hymyili, räpsytti ripsiään (olivat n 10 cm pitkät )  ja oli...no italialainen muutamalla sanallaan. No siitähän riitti jutun juurta pitkäksi aikaa, ihmiset (miehet) halusivat auttaa (ja tarjota drinksuja) ja antaa vinkkejä. Moni kaunis deittailusuhde alkoi Kallesta, niin kuin varmasti aika monella muullakin....:)  


Noh se nostalgiatripistä, päästetään ihana Hanna ääneen:

Entisenä kosmetiikan innokkaana suurkuluttaja, on nykytilanne kosmetiikan suhteen huomattavasti yksinkertaistunut. Täytettyäni neljäkymmentä, ihoni muuttui herkäksi ja reagoi erilaisiin kosmetiikan aineisiin punoituksella ja näppylöillä. Olin sitä ennen hoitanut ihoani urakalla ja kokeillut vaikka mitä tuotteita, ostanut uutuuksia kuin karkkikaupan hyllyltä. Ihoni ei tykännyt tuosta överihoitamisesta ja vaihtuvista kosmetiikan tuotteista ja aineista, joten silloin muuttui suhtautumiseni ihonhoitoon. Toinen tekijä oli myös kosmetiikkaan menevä raha. Mikä bisnes tuo kosmeala onkaan. Paljon turhia lupauksia, makeita mainoksia, joilla luodaan valheellisia mielikuvia ym. Paras ryppyvoide on se, että välttää auringonottoa, tupakkaa ym. Sen kyllä allekirjoitan, että joskus esim. jollakin suloisella tuotteella ihon hoitaminen tuntuu hemmottelevalta ja se on terapiaa :) Nykyisin ihonhoitoni on kovin simppeliä ja edullista, ihoni voi sitä paremmin mitä vähemmän "tököttejä" sille levitän. 

Miten huolehdit kasvojen puhdistuksesta? Mitä merkkejä käytät kasvojenpuhdistustuotteissasi?
Meikit putsaan  misellivedellä pumpulilapulla, mutta silmämeikin geelimäisellä putsarilla, joka ei venytä ja hankaa  herkkää silmänympärysihoa. Lopuksi huutelen vedellä ja levitän silmänympärysvoiteen, huulivoiteen ja yövoiteen (iltaisin). Aamulla misellivedellä pyyhin t-alueen ja huuhtelen vedellä ja levitän uudelleen silmänympärysvoiteen ja huulivoiteen ennen meikkaamista. Lidlin misellivesi (sensitive) on hyvää, voittaa monet kalliimmat. Lumene markettikosmetiikkaa olen käyttänyt pitkään, eivät ärsytä ihoani ja ajavat asian. Valtaisan huulivoidetestauksen tehtyäni, olen tullut tulokseen, että Acon Lip Cerat on paras, todellakin,  kosteuttaa ja pehmentää ihan täydellisesti. Bonusvinkki kuiville kantapäille: Myös jalkavoiteita on tullut kokeiltua paljon, mutta sitten kuin vahingossa, kokeilin tuota kuvassakin olevaa vanhaa kunnon Vaselinea(original, purkki), ja siitäpä löytyi tehokkain korppukantapäiden taltuttaja. Tehoa voi lisätä laittamalla esim pakastepussit jalkoihin levityksen jälkeen n. tunniksi, sitten vasta sukat.




Mikä on varhaisin muistosi liittyen kauneudenhoitoon ja meikkaamiseen? 
Ihailin pienenä äidin ja mummon meikkejä, mummollani oli Lumenen huulipunia ja sellaista ihmeellistä pinkkiä satumaista kynsilakkaa. Nuo taitavat olla ensimmäisiä muistoja kosmetiikasta.

Mistä hankit kosmetiikkatuotteesi?

Kosmetiikkaa hankin nykyisin marketeista ja verkkokaupoista, mutta yleensä vain silloin kun jokin tuotteeni on loppumassa ja tarvitsen uuden tilalle. Virheostoksia en yleensä tee, mutta niitäkin on muutamia käynyt.

Tärkeimmät top3 kosmetiikkatuotteet ovat: ripsiväri, huulipuna, meikkivoide/mineraalimeikkipuuteri. 

Ripsiväribrändejä vaihtelen useinkin kuten huulipuniakin, meikkivoiteet ja cc-voiteet Lumenen. Mineraalimeikkipuuteri Lilylolon tai Everydayminerals.
Varsinkin kesäisin käytän vartalon iholla itseruskettavia voiteita, niitä "gradual tan" - tyyppisiä, jotka vähitellen ruskettavat. Ihoni on niin vaalea, että muuten avosäärin kulkiessani näyttäisi siltä, kuin ylläni olisi sellaiset vitivalkoiset sukkahousut :) :) 

Mikä hulluin kauneustekosi?
Nuorena ja vielä vihreänä itseruskettavien käyttäjänä, sattui pieni "hömpsähdys" : Olin ollut auringossa ja kasvoni punoittivat reippaasti illalla, paitsi silmien ympäriltä, jotka olivat jääneet "ruskettumatta". Levitin sitten vain noihin silmienkohtiin itseruskettavaa, jotta saisin kivan tasaisen värin lopulta koko naamaan. No, aamulla se punoitus oli täysin kadonnut, mutta silmienympärillä oli suuret ruskeat pandanlaikut. 


Kallein omistamasi kauneudenhoitotuote?

Kalleimpia kosmetiikkatuotteita ovat olleet hajuvedet, joita minulla oli aikoinaan hyllyt täynnä, niistäkin olen karsinut. Givenchyn, Guerlainin ,YLS:n Calvin Kleinin ( Escape ja Eternity) tuoksut ovat olleet lemppareita. Minulla on kyllä menossa tuoksuton kausi nykyisin.  

Kuinka usein heität vanhoja meikkejä pois?
Vanhentuneita tai loppuunkäytettyjä meikkejä ja kosmetiikkaa heitän pois herkästi, en pidä siitä, että pussit ja laatikot olisi täynnä epämääräisiä purkkeja ja putkiloita. 

Viimeisin meikkilöytösi? Meikkilöytöni Lilylolon mineraalimeikkipuuteri.

Miten paljon menee rahaa per kk? 
Rahaa kosmetiikkaan menee vaihtelevasti,ehkä noin 0-70e/kk. 

Kiitos Hanna vastauksista ja ystävyydestäsi! Kiva myös huomata, että edukkailta merkeiltä löytyy löytöjä esim Lidl ja Lumene. 

9 comments

  1. Niin tykkään siitä, että postauksista löytää edullisia vaihtoehtoja kauneudenhoitoon. Kiitos vinkeistä!
    t. Emmi

    VastaaPoista
  2. Monia uusia tuttavuuksia mutta myös omia suosikkejani löytyy näistäkin.

    Kallessa tuli vietettyä monen monta iloista perjantaita ja lauantaita sekä myös legendaarisia torstai-iltoja. Ja kyllä kannatti, lopulta sieltä löytyi aviomies, jonka kanssa olemme jo kohta 19 vuotta olleet yhdessä. Kallen silloista omistasukua on ystävissämme ja mieheni kiittikin hääpuhessaan "Kallen kuuluisaa lihatiskiä, joka mahdollisti kauniin ihmissuhteen".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah legendaarit torstai-illat olivat silloin the juttu, silloinhan kuulemma lentäjät kävivät Kallessa (?) En kyllä silloin käynyt mestoilla. :D

      Mä olen aika varma, että 40-50% Helsingin rakkaustarinoista saattoi 90-luvulla alkaa Kallesta, itse tosin löysin vain deittailukumppaneita. Eli ei käynyt flaksi.

      LOL ja niin totuuden ytimessä toi hääpuhe <3 Onnittelut sulle löydöstä <3

      Poista
  3. Olipa taas kiva postaus. Ystäväsi näyttää aivan Kate Winsletiltä tuossa viimeisessä kuvassa.
    Vitsit mitä muistojakin teillä on yhdessä :)
    Ihanaa iltaa molemmille tyylilyyleille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi, olet jo kolmas joka Kate Winslet'iin vertaa 😆 Ehkä sitten jotain yhteistä häivähdystä ulkonäöissämme on. Hanna

      Poista
    2. Nyt kun Outi sanot, niin tottahan se on, Hanna on Suomen Kate Winslet <3 Mukana vielä Katen viisaus ja valovoimaisuus.

      Kiitos kun kommentoit ihana <3

      Poista
  4. Hanna: hauskaa, että nyt vasta noin 100 v ystävyyden jälkeen huomaan, että olet Kate. Muiskuja <3

    VastaaPoista
  5. Minusta on mielenkiintoista lukea, että mitä ihmiset ostavat omilla rahoillaan verrattuna niihin erittäin moniin yhteistyöpostauksiin.

    Kalle on varsinainen sukupolvikokemus pääkaupunkiseutulaisille. Minä ehdin ennen Kallea sukupolvikokemukseen KY:llä ja Happy Daysissakin :D

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!