Last Christmas - yksi parhaimpia jouluelokuvia

lauantai 28. marraskuuta 2020

Jouluvaloja, joulupalloja, joulukoristeita, romantiikkaa ja… George Michaelin musiikkia...! Tämä kaikki voisi mennä suorastaan hulluuuden ja äitelyyden puolelle, mutta uskallan väittää että Last Christmas on yksi viime vuoden koskettavimpia jouluelokuvia ja sen sanoma on ajankohtaisempi kuin koskaan, näinä korona-aikoina.

Mulla on Viaplay kokeilussa, muistaakseni 2 viikkoa voi katsoa ilman maksua - ja tämä elokuva kyllä kolahti. 

Elokuvan päähenkilö Kate (Emilia Clarke) on nuori lahjakas laulaja, joka on jämähtänyt töihin tonttuapulaiseksi joulukauppaan. Vapaa-ajallaan hän juoksee koe-esiintymisissä, istuu baareissa ja hyppelehtii irtosuhteesta toiseen. Omaa asuntoakaan Katella ei ole, vaan hän bunkkaa kavereiden nurkissa – joskin välit kavereihin ovat toilailujen jäljiltä koetuksella. Omia lähisukulaisia Katen ei tee mieli nähdä, sillä aikoinaan Britanniaan Jugoslavian sotaa paenneet perheen jäsenet eivät oikein kestä toisiaan.

Kaikki kuitenkin muuttuu, kun Kate tapaa Tomin (Henry Golding), jonka avulla hänelle avautuu toisenlainen Lontoo, pikkuinen puisto, luistelukenttä ja asunnottomien kahvila. Tom myös kehottaa Katea etsimään ja näkemään maailman kauneutta, lisäksi Tom ei rohkaise Katea sanan perinteisessä merkityksessä, vaan kannustaa häntä arvostamaan pelkästään sitä, että hän on elossa.

Erityisen tunnepitoinen kohtaus, jossa Tom tuo humalassa olevan Katen takaisin asuntoonsa, ja lopulta Kate kertoo kuinka eksynyt hän on,  ja Tom vastaa "Mikä on vikaa, jos et tiedä, olet epäjohdonmukainen, epävarma? Miksi sinun täytyy olla mitään? ”

Last Christmas -elokuvaa sanotaan romanttiseksi komediaksi, mutta elokuva on paljon enemmän. Se ottaa kantaa  vakaviin asioihin niin kuin asunnottomuuteen, köyhyyteen ja eriarvoisuuteen, jotka näin koronan aikoina vain korostuvat entisestään.  Loppupeleissä elokuvan tekevät loistavat näyttelijät, he tuovat elokuvan mielettömän vilpittömyyden ja lämmön, erityisesti Emilia Clarke on  täydellinen Katen roolissaan.

'We are so lucky to be alive. We are so lucky to be able to help each other, in little ways, and in big ways. The reason we are lucky is because helping each other is, in fact, what makes us happy. - Kate (Last Christmas)

Yhdessä olemme enemmän, autetaan toisiamme.

Ja elokuvassa soitettu George Michaelin Praying for the time.  Kappale on ajankohtaisempi kuin koskaan, yksi kauneimmista kappaleista koskaan, jolla on oikea viesti ja se jopa sattuu. Ja George Michaelin ääni, se on jotain joka koskettaa sieluun.Valoisaa marraskuuta, ollaan kiitollisia siitä että olemme elossa, näytetään rakkautta tutuille ja tuntemattomille. Haluan erityisesti tänään uskoa siihen, että hyvä aina voittaa ja elämä kantaa. 

3 kommenttia :

 1. Kiitos leffavinkistä, tämän elokuvan olen halunnut nähdä sen julkaisemisesta lähtien.
  On varmaan hyvä varata nessuja viereen.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Taru <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leffa kandee ehtotomasti katsoa ja nessut mukaan. Itkettävän ihana leffa! Iloa päivään muru <3

   Poista
 2. Minulle se on yksi joulubiiseistäni!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top