Parasta juuri nyt

perjantai 27. marraskuuta 2020

 - Julia Thurenin juttu säästämisestä HS:ssa: 

SIJOITUSGURU Merja Mähkän neuvo auttaa. Hän sanoo, että kiitollisuus on paras säästövinkki. Pitää opettaa itsensä arvostamaan sitä, minkä jo omistaa. Tämä onnistuu niin, että kaivaa tarkoituksella esiin hyviä muistoja omistamistaan esineistä ja liittää niihin positiivisia mielikuvia.

Keittiön pöytä ei ole vain pöytä vaan huonekalu, jonka ääressä lapset ovat opetelleet syömään puuroa. Vaikka pöydässä olisi vähän lommoja lusikalla hakkaamisesta, ne muistuttavat eletystä elämästä.

Kun ajattelen pöydästäni näin, minun ei tee mieli vaihtaa sitä muodin mukaiseen. Kiitollisuuden tunteminen on myös levollisuutta: minulle riittää tämä, joka minulla jo on, minun ei tarvitse miettiä, mitä minulla voisi olla ja mistä saisin siihen rahat.

Kulutuksen vähentäminen tuo turvaa ja pelastaa ympäristöä - muistetaanko tämä tänään, kun Black Friday (minä todellakin mukaan lukien)? 

-  näin keskiviikkona luvattoman pitkän tauon jälkeen Pinkin. Kahvia, karjalanpiirakoita, (k)inspiroitumista   ja kaseerauksen suunnittelua, aika monta k:ta.  Olipahan taas muksaa vaihtaa kuulumisia,  analysoida, puida, vaihtaa näkökulmaa/mielipiteitä. JA sain taas (Pinkiltä tärkeän) muistutuksen: ASENNE. Asennetta, ja erityisesti huumoriasennetta kohti, nyt kun korona on perunut multa kahdet naisenergiatreffit tällä viikolla...

- Prinsessa Dianan ikimuistoisimmat tyylihetket (klik)

- diffuuseri, joka on ollut tämän syksyn paras ostos (maksoi posteineen Wishillä 12 e). Diffuuseriin voi suhtautua puhtaasti huonetuoksuna, mutta omaani käytän hyvin paljon myös terapeuttisiin tarkoituksiin: rentoutumiseen, unen saamiseen, keskittymiseen... Ahkerimmin käytän sitä ollessani nuhainen, koska höyry ja tietyt eteeriset öljyt helpottavat tukkoista nenää. Tuoksuöljyt ostin Mujista - erityisesti "piristävä" (Refreshing) öljy on ihan huippu, mutta Ruohonjuuresta löytyy myös hyviä.

- kirppistely jatkui, ja tämän viikon saldo oli 100 e - ihan superia päästä vaatteista tai astioista, joita ei tarvitse eroon. Kaapista löytyi myös ao mieltä ilostuttava viime vuotinen joulumekko, eläköön fakta, ettei tarvitse ostaa uusia vaatteita.   
Valoa viikkikseen!


8 kommenttia :

 1. Ihana tuo mekko. Ehdottoman hyvä jouluun ja mihin vaan.
  Kolahti tuo keittiönpöytäkiitollisuuskin minuun. Just eilen katselin pöytää ja harmittelin kolhuja. Jatkan pöydän kanssa kiitollisena muistoista. Plus rakastan tätä 20 v vanhaa pöytää muutenkin.

  Kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulumekot ovat onneksi monivuotisia...nyt sen on vihdoin hiffannut.

   Mullakin kolahti toi kiitollisuusaspekti, ja se että ne harvat huonekalut jotka olen eronneena (kierrätettynä) hankkinut, niillä on ihan oma THE tarina, kaikkine jälkineen ja kolhuineen. Vähän samaan tyyliin pitäisi olla kiitollinen itsestään, tässä sitä ollaan haavoittuneena, särkyneenä, mutta myös vahvistuneena, oppineena, oivaltaneena ja just OK näin. Elämä kantaa. Muiskuja muru.

   Poista
 2. Mä oon myös miettinyt diffuuseria, ehkä uskaltaisin nyt ostaa kun kerroit sen olevan hyvä hankinta. Tänään en ole shoppaillut mitään vaikka tarjouksia on tullut jatkuvalla syötöllä s.postiin ja puhelimeen. Ihan ärsyttävyyteen asti. Tykkään kierrättää ja rakastan kirppiksiä, mutta meidän läheltä on lopettanut kolma kivaa kirppistä vuoden sisällä.

  Leppoisaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmin suositus diffuuserille, on aivan täykky ja auttaa moneen. Eikä ole hinnalla pilattu.

   MÄ olen laittanut vaatteita myyntiin fb kirppiksille ja tori.fi hin. Hyvin on onneksi mennyt kaupaksi, mutta roinaa vaan riittää....:P

   Iloa sunnuntaille <3!

   Poista
 3. Minä olen miettinyt uutta keittiönpöytää, mutta sitten joutuisin luopumaan niin ihanasta puusohvasta, jonka ääressä lapset teki aina läksyjä ja piti minulle seuraa kun tein ruokaa. En raaski...ja toisekseen tuo ruokapöytä on jatkettava ja se oli meille aivan ilmainen :) Aina ei tosiaan tarvitse uutta. Hyvin menee sulla myynnit, hyvä juttu <3
  Ihanaa viikkistä Tarunen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania muistoja sulla on keittiönpöydästä, ymmärrän kyllä ettei siitä halua erota <3 Niin paljon elettyä elämää ja muistoja <3

   Nyt työttömänä jokainen euro on plussaa! Ja pääsee eroon roinasta.

   Muiskuja päivään Outi <3

   Poista
 4. Hyvä tuo kiitollisuusjuttu! Sitä pitäisi koittaa lapsillekkin opettaa. Minä kaivan saman joulumekon esiin! ❤
  Rentoa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa yritän lapsille opettaa, kaiken ei tarvitse olla uutta, ja kierrätys on ekoteko. Sulla on ihana joulumekko ja meillä molemmilla loistava maku ;P Rentoa päivää <3<3

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top