Tyylilyylit goes kosmetiikka

Tänään mulla on ilo esitellä ystävän ystis, jolla on myös niin ihana OMA ja omannäköinen tyyli. Minnan olen tavannut jo 90- luvulla ystävän kautta, jolloin esim risteilimme 20 h risteilyllä, mutta tänä vuonna tutustuin häneen paremmin yhteisen ystävän 50 v synttäreillä Tallinassa. Pitemmittä puheitta päästetään ihana Minna ääneen:  


Miten huolehdit kasvojen puhdistuksesta? Mitä merkkejä käytät kasvojenpuhdistustuotteissasi?

Aamuisin pesen kasvot vain vedellä. Iltaisin ehdoton suosikkiputsari on Lidlin Cien (vaaleanpunainen) puhdistusliina. Se on sopivan hellävarainen ja poistaa hyvin kaiken meikin. Sen lisäksi tuplapuhdistan Lumenen klassikolla, syväpuhdistavalla geelillä. Jos varsinaisia putsareita ei ole lähellä, käytän kylmäpuristettua kookosöljyä, ja joskus laitan sitä kasvojen iholle saunassa olon ajaksi.

 



Mikä on varhaisin muistosi liittyen kauneudenhoitoon ja meikkaamiseen?

Muistan ihailleeni äidin meikkejä ja sain häneltä ekan ripsarin, joka oli musta kakkumaskara. Kun meikkaus alkoi kiinnostella 70- ja 80-lukujen vaihteessa, olivat muodissa räväkät luomivärit. Taisin sipoa luomille turkoosia.

Lempparikosmetiikkatuotteesi?

Ehdottomasti Clarinsin instant light natural lip perfector, sävy 1. Näitä putkiloita on kaikkien laukkujen taskuissa, ostan jo uuden, vaikka entistä olisi vielä jäljellä. Kaunis sävy ja lopputuloksena niin pehmeät huulet. Yritän muistaa käyttää auringossa suojakertoimellista huulivoidetta, mutta ne kaikki maistuvat ihan kamalalta!!



Paras kauneusvinkki?

Ihon kannalta ehdottomasti aurinkosuoja. Rakastan ruskettumista, mutta se valitettavasti vanhentaa ihoa armottomasti ja nyt 50-vuotiaana ei ole enää varaa kärventää ihoa yhtään liikaa. Hyvin toimii myös ulkoilu ja superkosteutus, iho pysyy kunnossa, kun kerrostan useita kosteuttavia tuotteita. Silmien pikaehostuksena on ollut käytössä ehkä jo 15 vuotta musta rajaus yläripsien tyveen, alapuolelle. Se saa silmät näyttämään virkeämmiltä, toimii ihan sellaisenaankin, jos ei muutoin meikkaa. Vedenpitävä musta rajaus rantsuun tietysti.

Käytän myös silkkistä tyynyliinaa, se on hellävarainen kasvoille ja ennen kaikkea hiuksille.

Kauneusrutiinisi? 

Nyt seuraa pitkä lista tuotteita :) 

Käytän suurimmaksi osaksi korealaista kosmetiikkaa vastaavan rutiinin mukaisesti. Suosikkimerkkejäni ovat Benton, Mizon ja Coxir. Tuplapesun jälkeen iholle kasvovettä tai hoitonestettä tai mieluiten molempia. Olen käyttänyt pitkään Holika Holikan 3 seconds starteria ekana tuotteena puhtaalle iholle, joskus sumutan senkin alle kasvovettä. Nyt minulla ei ole tuota Holikaa käytössä ja huomaan sen heti. Alkukosteutuksen jälkeen lisään seerumin, yleensä minulla on niitä pari erilaista, toista aamulla, toista illalla. Vesipohjaiset seerumit ennen öljyseerumeita. Ostin äskettäin The Ordinaryn tuotteita ekaa kertaa ja testailen nyt mm. Rose hip seed oilia. Käytän sitä pari tippaa illalla vesiseerumin jälkeen. Silmänympäryksille iltaisin Shiseidon benefiance (todella ravitsevaa, pieni määrä riittää) ja aamuisin Bentonin fermentation eye cream (tämä myös erinomainen tuote). Seerumin jälkeen ohut kosteusvoide (eli lotion, nyt käytössä Coxir hyaluronic lotion) sekä paksumpi cream-voide (käytän vuorotellen esim. etanavoiteita ja The Ordinaryn kosteusvoiteita). Käytän suht säännöllisesti myös gua sha -hierontakiveä iltarutiinin yhteydessä. Kuorintaan käytän Holika Holikan smooth egg skin -kuorintavoidetta, joka on superhellävarainen ja hauskassa "munapakkauksessa". Päivällä kaikki kruunataan aurinkosuojaavalla bb/cc-voiteella, käytössä mm. Lumene natural perfection cc ja Shiseido perfect hydrating bb-voide. Muu meikki on nyt kevyt, ripsari ja rajaus tai pelkkä rajaus, kun menot on niin minimaaliset. 

Puteleita on todella paljon, mutta olen huomannut selkeän eron ihon kunnossa, kun kerrostan tuotteita ja kosteutan riittävästi. Lisäilen The Ordinaryn tuotteita nyt tuohon totuttuun rutiiniin ja testaan miten ne toimivat parhaiten. Niitä kehutaan kovasti ja hinnat ovat erittäin edulliset. Hankin korealaisen kosmetiikan Bearelin verkkokaupasta, sitä voin suositella edullisten hintojen ja nopean toimituksen vuoksi. Sieltä löytyy paljon tietoa korealaisesta ihonhoitorutiinista, jos se ei ole tuttu. The Ordinarya olen ostanut Cocopandasta, sille myös peukku. 

Löysin koronan ansiosta myös hyvän kauneushoitolan, Sinin Lähde Viherlaaksossa. Sini on mahtava tyyppi ja kosteuttavien hoitojen ja hieronnan jälkeen niin iho kuin mielikin on uudistunut. Rakastan kauneushoitoja, ja käytän naamioita yms. säännöllisesti myös kotona. K-kosmetiikan yksi erikoisuus ovat juuri kangasnaamiot ja valinnanvaraa riittää. Naamioida voi myös kädet ja jalat :)

Hiuksiin käytän säännöllisesti SP Wella luxe oilia, muiden tuotteiden ohella. Hiuksiin voi laittaa myös toista suosikkiani, Nuxen dry oilia. Sitä käytän ympäri vuoden koko kroppaan, se imeytyy nopeasti. Sitä saa myös hileisenä (shimmer), toimii kevyen rusketuksen kanssa upeasti.

Mitä tuotteita ilman et selviäisi (3 kpl )?

Kolme tuotetta ei valitettavasti taida riittää, k-rutiiniin niitä kuuluu aika paljon enemmän. Jos pitää valita vain kolme, otan Clarinsin huulivoiteen, Biothermin dödön ja Lidlin kuivashampoon.

Mikä hulluin kauneustekosi?

Jos ajattelen "hullun" teon negatiivisesti, niin ehdottomasti se, että kärvensin ihoani vuosia liian pienillä suojakertoimilla. Kävin myös solariumissa ja nyt se näkyy ihossa. Jos "hulluin" on sitten oikeasti hulluin, niin poistin joskus parikymppisenä kasvojen ihokarvat kokonaan, kun joku oli huomauttanut, kuinka paljon minulla oli ihonukkaa kasvoissa. Lopputulos oli kamala, ensin tietysti tuli näppyjä ja sitten iho tuntui nahkealta, kun iholla ei ollut sitä suojaavaa nukkaa. En suosittele kokeilemaan, ihonukalla on tarkoitus.

 



Kallein omistamasi kauneudenhoitotuote

Litrahinnaltaan ehkä Chanelin silmänympärysvoide on ollut kallein ostos, jotain 97 euroa / 15ml. Olen tuhlannut kosmetiikkaan todella paljon rahaa, ostanut mm. useita meikkivoiteita alesta ja huomannut ettei sävyt sovi ollenkaan. En enää tee tällaisia hankintoja, hyvää kosmetiikkaa saa erittäin edullisesti, ja putsarina voi käyttää esim. kookosöljyä. Myös Lumenen tuotteet ovat laadukkaita ja edullisia, samoin K-kosmetiikka ja myös Lidlissä on monia erittäin hyviä tuotteita. Kallis ja tunnettu brändi ei välttämättä tarkoita parhaita tuotteita.

 Kuinka usein heität vanhoja meikkejä pois?

Juuri nyt pitäisi varmaan heittää. Koronan aikana meikeille ei juuri ole ollut tarvetta, kun niin iso osa ajasta on mennyt kotona. Uusin lähinnä ripsarin n. 6kk välein, ehkä hieman liian harvoin. Rajauskynät kuluvat käytössä. Meikkivoiteita yms. heitän myös pois, koska ostan niitä testimielessä alennusmyynneistä ja aina värisävy ei ihan osu kohdilleen. Yritän miksailla liian vaaleita tummempien kanssa, mutta joskus pitää vaan antaa periksi. Yllättävän monet tuotteet kestävät ihan hyvin, ja vanhoja kasvovoiteita voi hieroa vaikka kantapäihin yövoiteeksi ja hajuvesijämillä raikastaa kylppärin. 

 Suoikki hajusteesi (1-2)?

Pitkäaikaisimmat suosikit ovat Chanel No 5 L'eau ja Lancomen O d'Azur. Ostan välillä myös muita tuoksuja, mutta näihin palaan aina. Tykkään myös Calvin Kleinin Be-tuoksusta, sopii miehille ja naisille ja tuoksuu puhtaan raikkaalta.

 Viimeisin meikkilöytösi?

Viimeisin lienee Lumenen natural perfection cc-voide. Se on tuubissa valkoista ja iholle hierottaessa tuntuu rakeiselta. Peittää vain aavistuksen verran, mutta keveys on minusta sen paras puoli. Myös Lidlin Cien-maskaraa olen ostanut lähiaikoina. 

Kenen kauneustyyliä ihailet?

Ihailen ikäisteni naisten hyväkuntoisia ihoja. Suosittu contouring on minusta kamalaa, enkä muutenkaan pidä ihon peittämisestä paksun kerroksen alle. En ole missään nimessä nude-naaman kannattaja, meikata saa ja pitääkin, mutta kun on hyvä iho niin meikillä ei tarvitse peittää vaan korostaa. Ihailen myös niitä, jotka malttavat hyvän ihon saadakseen pysyä erossa sokerista ja shampanjasta, itse en tähän pysty :D

 Kuinka paljon käytät kosmetiikkaan rahaa kuukaudessa?

Hankala sanoa, tilaan verkkokaupasta tuotteiden loputtua uusia ja sitten en osta mitään pitkiin aikoihin. Ehkä keskimäärin 20 eurolla kuukaudessa. 

 Milloin tunnet olevasi kauneimmillasi?

Hyvän kasvohoidon jälkeen ja sitten tietty esim. pikkujoulubileisiin lähtiessä, kun olen meikannut ns. pitkän kaavan mukaan. Harmi, että seuraavaa pitkää kaavaa taitaa saada odottaa aika kauan. Haaveilen ammattimeikkaajan tekemästä smokey-eye-meikistä, edellisestä kerrasta on liian pitkä aika!


Kiitos Minna, Lidlin tuotteet alkoivat kiinnostella yhä enemmän erityisesti tuo ripsari ja puhdistusliina, on aina iloa löytää edukkaita kostiikkatuotteita! Ja tuo korealaisen kosmetiikan Bearel verkkokauppa menee ehdottomasti kokeiluun. Shiseidon benefiance (ihan toppen!) on muuten käytössä täälläkin, kiitos vinkistä.

Kaunista keskiviikkoa!

10 comments

  1. Korealaista kosmetiikkaa olen ostanut Aasian-reissuilta, nyt voisin tutustua tuohon Berealiin. Lidlissä on tosiaan myös useita edullisia ja hyviä tuotteita, sieltä ostan mm. deodorantin ja hiuskiinteen. Yksi hyvä huulipunakin oli Lidlistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Berealiin aion minäkin tutustua paremmin ja korealaiseen kosmetiikkaan olen TÄYSIN hurahtanut. Esim Whamisan kosteuttava kasvovesi on aivan täydellinen.

      Lidlin ripsarin ostin Minnan vinkkauksen perusteella, ja se oli positiivinen ylläri - kiva että edukkailta merkeiltä löytyy löytöjä.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Mäkin olen super happy että ihmiset uskaltautuu kertomaan kosmelöydöistään :)

      Poista
  3. Olipa taas kiva kauneuspläjäys. Sinulla on kyllä kauniita ystäviä!
    Ihanaa keskiviikkoa Taru <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos muru! Ihan parhautta, että lähipiirissä on niin paljon rohkeita ihmisiä! Muiskuja <3

      Poista
  4. En ole kokeillut korealaista kosmetiikkaa, sitä kyllä kehutaan paljon. Kiitos kauneusvinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt melkein on pakko sanoa, että mars matkaan KANNATTAA ehdottomasti kokeilla korealaista kosmetiikkaa. Ihan täykkyjä tuotteita on todella paljon! Valoa päivään <3

      Poista
  5. Korealainen kosmetiikka vaatii alkuun hieman harrastuneisuutta, kun ruutiinin eri vaihteisiin täytyy löytää itselle parhaiten sopivat tuotteet. Tuolta mainitsemaltani Bearelin sivustolta löytyy myös ohjeita ns. rutiinin eri vaiheisiin. Kannattaa kokeilla tai ottaa aluksi köyttöön vaikka vain kasvosuihke ja hoitoneste. Niitä voi taputella iholle useamman kerroksen ennen seerumia ja kasvovoidetta, lisäävät jo kummasti kosteutta. Olen niin kova k-kosmetiikan fani, etten enää osaisi olla ilman montaa kerrosta kosteuttavia tuotteita.
    Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  6. Kiitos Minni pitkästä kommentistasi <3 Itse olen löytänyt juurikin nuo hoitonesteet, joita kerrostelen varsinkin nyt kun kylmemmät säät ja iho oikein huutaa kosteutta. Kuten tuossa edellä jo mainitsin, Whamisan kosteuttava hoitoneste on ihan lempparini, muttanyt jätin väliin, koska hinta aikas tyyris. Tilasin nyt kokeilu mielessä tätä: https://www.bearel.fi/kauppa/coxir-vita-c-bright-toner/
    Katsotaan kuinka naisen käy :)

    Ihanaa viikkistä <3!

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!