Jouluaaton otteita

torstai 25. joulukuuta 2014


-         en tiedä voiko joulurauhasta puhua kun pistetään yhteen 2 lahjoja odottavia  alati juoksevia nassikoita, suhteellisen väsyneitä aikuisia ja eri-ikäisiä suvun jäseniä mutta kyllä jonkinlainen jouluaura laskeutui olkapäillemme
-         joulupöydän antimet olivat kas taas kerran niin taivaallisia, että ei ollut muuta mahdollisuutta kuin syödä aivan tolkuttomasti. Keskityimme tänä vuonna kalaherkkuihin ja hyvä niin. Tänäkin jouluna suosikkini oli mäti ja kylmäsavu – ja lämminsavulohi – niitä voisin syödä lautaskaupalla (ja niin teinkin). Eräät söivät pöydä antimista vain yhtä lajia, niin kuin siskon tytär joka tunsi suuhunsa pelkkiä kananmunia. Mussukka!  
-         ilmapiiri oli sähköisen latautunut ja jännittynyt kun aloimme odottaa pukkia tulevaksi. Kaikilla meillä oli liiankin hyvin mielessä joulupukki n 4 vuoden takaa, megalomaaninen joulupukkipettymys ja järkyttävä traumaattinen joulupukkiepisodi (toim huom johon isälläni ei ollut osaa eikä arpaa). N. 4 vuotta olimme sitä yrittäneet tahoillamme tietoisesti unohtaa. Tämän vuotinen joulupukki – luojan kiitos – oli  TÄYSIN normaali tapaus. Siis sellainen, joka säteili rehellisyyttä ja vilpittömyyttä. Istui paikoillaan ja puhui selkeällä suomenkielellä. Otti ensi vuoden joulutoiveeni tosissaan (?) ja lupasi tuoda minulle ensi vuoden juhannukseen mennessä kiltin miehen. Sellainen, joka sanoi kaikki ”oikeat joulupukkisanat” ja jonka kielenkantoja ei ollut jouluolut/vodka höllentänyt. EI kihertänyt, hyrskinyt ja pidellyt partaansa ja poistui paikalta vapaaehtoisesti. 
-         ihanaa oli katsella lasten riemua kun he avasivat joululahjoja. Lapset tuovat ilotulitusmaista valoa hämärään - niin se vain on
-         koin antamisen ja saamisen iloa ja ajattelin hetkellisesti, että indeed everything is all right
-         joulun ihmeitäkin tapahtui. Niistä ei täällä sen enempää kuin, että jotenkin suloista huomata, että ihmiset ovat kehittyväisiä! Niin ja Kirstin kengät olivat ihmeellisesti/mystisesti vaihtuneet kotona, jonkinlainen joulun ihme sekin ;)

Kiitos kaikille lämminhenkisestä illasta!

1 kommentti :

  1. Mä en edes huomannut koko kenkäjuttua, vaikka kuvaa katselin :-D
    Kiva, että oli ihanaa, pelkäsit siis suotta..(vai?)
    Nyt mua jäi vaivaamaan tämä neljän vuoden takainen...kerro!!?

    VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top