Nelikymppisenä on aika ottaa vastuu omista valinnoistaan.

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Haluan ajatella, että kaikki elämässä on mahdollista vaikka satavuotiaaksi asti, mutta esimerkiksi naisille neli­kymppisyys on riipivä muistutus siitä, että lapsia on alettava hankkia, jos niitä ylipäätään haluaa. Nelikymppisenä on aika ottaa vastuu omista valinnoistaan. On oltava rohkea. On tartuttava toimeen.Siksi annoinkin kriiseilevälle ystävälleni neuvon. Nelikymppisyys on sitä, että hyväksyy ajan kulumisen ja ottaa siitä otteen – ja potemisen sijaan on ylpeä vaikkapa siitä, että on se työporukan vanhin. Että uskoo siihen, että niin kauan kuin kelpaa itselleen, kelpaa myös muille.
Kriisi kuulostaa terminä masentavalta, ja siksi se pitää ajatella toisin: älykäs ihminen ottaa kriisin tilaisuutena muuttaa elämäänsä paremmaksi. Avioerojen yleistyminenkin johtuu asiantuntijoiden mukaan naisten itsenäistymisestä, rakkauskäsityksen muuttumisesta ja siitä, että nelikymppiset naiset alkavat etsiä elämässään uutta suuntaa. Eikö se olekin fantastista?
Maria Veitolan kolumni huhtikuuun Trendi

4 kommenttia :

 1. Helmi: Tulin tänään siihen tulokseen, että voin seurata vain korkeinta mahdollista opettajanaani eli itseäni, mihin ikinä se nyt kuljettaakin....

  Who knows!!??

  You only live once!!

  VastaaPoista
 2. Juurikin näin ❤️ Nelikymppisiin kolme vuotta aikaa, mutta huomaan, että kolmenkympin kriiseilystä päästy yli, ja joku kumma rauhan tunne löytynyt (paitsi painoasiassa :D).
  Tyytyväisyys omaan elämään lisääntynyt. Asiat ei ole niin musta-valkoisia. Elämässä voi sattua (ihan mitä vaan).
  On lohduttavaa, ettei ole enää se parikymppinen kaikkitietävä ;)
  Ihanaa pohdiskelevaa sunnuntaita Elisa ❤️
  P.S. Mullakin on ajatuksia päässä. Ihan oikeita. En vaan osaa kirjottaa niistä :D

  VastaaPoista
 3. Suvi: Höps sulla vasta onkin oikeita ajatuksia, jakoon vaan :)

  Ja kaikki mitä kirjoitit on niin totta. Mä oon iloinen etten oo enää 20 v, olen varmempi, iloisempi ja armollisempi tätä nykyä, hiukan painavampi mutta nuoren mielinen (en voinut käyttää sanaa nuorekas, koska se sana on niin kauhea).

  Sekin olen tajunnut, että jos haluat itsellesi parasta, on sinun oltava itsellesi se paras. Oli se sitten mitä tahansa. Sinun on itse tehtävä ja löydettävä se oma kanavasi hyvään ja parhaaseen.

  Avaimet on niin omasssa kädessä, jee!

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top