Ennakkotehtäviä

tiistai 20. lokakuuta 2015

Syyspäivän tasauksen jälkeen päivät ovat lyhentyneet jopa kuuden minuutin päivävauhdilla, mikä tarkoittaa useille suomalaisille - myös minulle - kaamosoireilun alkua. Kaamosoireilu tarkoittaa ihmisen sisäisen kellon jätättämisestä aiheutuvia haittoja. Luonnollinen 24 tunnin rytmi häiriintyy valottomien aamujen vuoksi.

Bongasin aivan hurjan fiksun postauksen Missä olet Laura- blogista. 


Koska aikuisuuteen liittyy kaikenlainen esivalmistelu, kokeilin viime syksynä ensimmäistä kertaa talveen valmistautumista. Jouduin toteamaan, että ''Näin selätät kaamosmasennuksen'' -tyylisille jutuille todella on paikkansa tässä maailmassa, eivätkä ne ole vain kesälomilta palanneiden toimittajien oikoreittejä talvinumeroihin.

Olen huomaamattani tehnyt tämänvuotisesta ennakkovalmistelurumbasta entistä systemaattisempaa. Tiedän mitä teen ja tarvitsen. Tiedän mitä tarvitsen myös marraskuussa, jolloin jumppien ja puhtaan ruoan sijaan kiinnostaa ainoastaan Girls-maraton ja megapussi Manhattaneja.

Viime viikolla kaivoin kaapista herätysvalon. Jos pitäisi rankata elämäni parhaat joululahjat, tämä tulee heti tokaluokalla saadun lemmikkikanin jälkeen. (Kiitos molemmista kuuluu vanhemmilleni.) Toimintalogiikka on nerokas: puoli tuntia ennen varsinaista kellonsoittoa valo alkaa hiljalleen lisääntyä, ja kun kello lopulta soi, huone on jo täynnä pehmeää valoa. Herääminen helpottunut: noin sataprosenttisesti.

Olen myös vähentänyt sokerin syöntiä. Jokasyksyinen makeanhimo on paljon helpompaa taltuttaa, kun verenkierrossa ei lähtökohtaisesti koko ajan pyöri pussillinen sirkusaakkosia. Syön kun tekee mieli, mutta pyrin tunnistamaan todellisen himon keskinkertaisesta halusta. Ja ei, en aio syödä pähkinöitä ja kuivattuja karpaloita makeanhimooni, sillä se on pelleilyä josta tulee vain paha mieli.

Onneksi sitä voi tosiaan ottaa vinkistä vaarin  ja tehdä ennakkotehtäviä loskaprujun ja harmauden varalle.

Tarvitsen ehdottomasti ennakkotehtäviä. Hyvin pian.

Ps. Ja kyllä kuivatut karpalot makeanhimoon on vitsi.

3 kommenttia :

 1. Herätysvalo kiinnostaisi tosi paljon, usein sitä pohtinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen miettinyt myös herätysvaloa, jospa tänä vuonna? Valoa (ilman herätysvaloa...vielä tässä vaiheessa) sinne :D

   Poista
 2. Herätysvalo vois olla ihana. Se on järkkyä herätä kelloon , joka soi pilkkopimeässä.
  Haluan myös muumiherätyskellon joka kiljuu Herää jo, nyt on kiva päivä!

  Auttaiskohan sokerittomuusdietti? Oloon?
  Järkevää olis kokeilla. Kaiken terveellisen ja hyvän syöminen. Ulkoilu valoisassa aina ku mahdollista. YSTÄVIEN näkeminen..

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top