Memento vivere- muista että olet elossa

lauantai 31. lokakuuta 2015

Joskus voi käydä niin hyvin, ettei ole kiire ja asioita menee aika nappiin. Sitä syö poikien kanssa herkkuaamiaisen rauhassa melko harmonisesti (ilman pahimpia veljesnujakointeja), hilloja/juustoa, tuorepuristettua appelsiinimehua ja tuoretta leipää (ja äidille tujua kahvia).

Esikoisen peli on vasta iltapäivällä. Pojat tekevät mun kanssa ruokaa, kaveri mukanaan. Toinen tekee (pakotettuna) rosmariiniuunijuureksia ja toinen paistaa kanafileitä. Katetaan pöytä pitkästä aikaa nätisti, laitetaan servietit ja sytytetään kynttilät. Ruoka on IHAN törkeän hyvää. Joskus vain ateriat menee nappiin....en edes harmittele, että poikien mielestä kuulemma oolannin ranskikset ovat paljon parempia kuin itsetehdyt.

Aikaisemmin päivällä olen käynyt veljeni ja mummini haudalla. Olen hengitellyt sisään raikasta ilmaa, sytyttänyt hautakynttilöitä, jutellut rakkaille poismenneille, kertonut että rakastan heitä, miettinyt miten hautausmaalla aina vallitsee jännä rauhan, valon, kaipauksen ja nykyisyyden harmonia.

Joskus on niin, että Lidlista hankitut ruusut ovat kotona - juuri nyt - kauneimmillaan. Juuri nyt ne kukkivat juuri tässä kodissa, ja minä olen tässä, ja aurinko ulkona paistaa vielä hetken. Ei ole pakko hallita /suorittaa tänään yhtään mitään. Vielä voi kokea armon hetkiä.

Valoisaa Pyhäinpäivää.

8 kommenttia :

 1. Pyhäinpäivässä ja hautausmaissa on valoisaa armollisuutta, ajan kerrostumia ja rakkaita muistoja. Se rauha, mikä siellä vallitsee, antaa toivoa, perspektiiviä ja kunnioitusta kaikkea kohtaan ♥
  Puss, olet ihanuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hienosti sanoit ton, että mulla ei ole lisättävää. Se rauha on vain käsin kosketeltavaa, se rakkaus ja hyvä olo,
   Iso halaus ja hyvää viikkoa!

   Poista
 2. Rauhallisuus, läheiset ja hyvä ruoka ovat elämän suuria hyviä juttuja. Meillä puolestaan on mennyt kiireeksi, hössäkäksi ja sähläämiseksi, joten toiveena olisi rentoutta ja rauhallisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syöminen kiireettömästi niin parhautta. Ja ruoka ei ole mitään polttoainetta, se on enemmän, se on samalla elämäniloa.

   Toivottavasti loppuviikonloppu sujui rentouttavammin? Mä olen niin mummo, että ajattelen perinteisesti pyhäinpäivän rauhoittumisen kautta. Valoa viikkoosi!

   Poista
 3. Ihana päivä ❤️
  Jotenkin eilinen sai miettimään niin paljon rakkaita. Paljon mietin jo lähteneitä, vielä enemmän niitä, jotka ovat läsnä. Ihmeellinen haikea tunne koko päivän.
  Mietin sitäkin, miten onnekas on ollut elämässään. Monien vaikeidenkin vuosien jälkeen ei ole itsestään selvyys, että nyt ollaan tässä. Ajatukset johti siihen, että taidan olla onnellisimmillani juuri nyt. Arjen murheet on pientä, kun perusasiat on hyvin.
  Sulle ihanaa sunnuntaita Elisa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla päivästäsi, olen aidosti onnellinen sun puolesta.

   Tärkeintä olisi tosiaan nauttia tästä päivästä ja näyttää niille, jotka ovat läsnä rakkautta ja välittämistä. Ja vaikeat ajat antavat perspektiiviä elämään, hyvä niin.

   En tiedä onko veljeni varhainen kuolema vaikuttanut minuun, mutta koen että kaikki ihmiset elämässämme ovat vain lainaa. Tämä saattaa kuulostaa kauhealta, mutta minä päivänä tahansa kuka tahansa meistä voi olla poissa. Koskaan ei tiedä huomisesta. Meillä on vain tämä päivä.

   Valoa ja sydän!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top