Valoa tunnelin päässä?

perjantai 27. marraskuuta 2015

Mitäpä sitä kieltämään, viime kuukaudet ovat olleet raskaita. Stressi on painanut takaraivoa potenssiin 2. Työkuorma, joka on painanut painavana kivijuhtana sekänikamissa vähintään kesästä lähtien, työpaikan YT neuvottelut ja vihdoin niiden lopputulos- aikamoinen kombinaaatio. Se viime aikojen ylikierrostila, huoli, paineet.....en voi niitä sanoin kuvailla.

Nyt jännitys on onneksi ohi. Moni sai lähtöpassit, myös muutama erityisrakas. Olo on tietenkin kurja heidän puolestaan, sekä fiilis ristiriitainen koska itse sain jäädä. Luonnollisesti olen kiitollinen. Ja silti ajatuksissa on moni irtisanottu työkaveri, joista osa on nyt sairaslomalla.

Jos jotain toivon on se, että huoliaika väistyisi ja löytäisin keveyttä elämääni. Olen viime aikoina syyllistynyt liian monesti stressaamiseen, ilottomuuteen ja huolien paisutteluun. Olen voinut huonosti ja tuntenut eläväni vankilassa, jonka avain on kateissa. Olen tehnyt omasta arjestani puurtamista, vähätellyt onnistumisia ja kieltänyt itseltäni hyviä asioita. On täysin mysteeri miksi näin teen?

Jos jossain olen elämässäni ollut hyvä niin siinä, että olen pystynyt säilyttämään lapsellisuuteni ja kyvyn pelleillä ja olla jopa vähän kuritonkin. Olen ollut aina tästä piirteestä suorastaan ylpeä! Ja nyt sekin kyky on ollut kateissa.

Tänään olen kuitenkin väsyneen helpottunut. Poikien aamusta alkaneet kuskaukset, siivoukset, puuhat ja ruuanlaitto ovat ohi. Tänään käyn makaamaan kuvitellulle kesäniitylle ja hengittelen syvään. Ajattelen rentouttavia ajatuksia. Hengitän sisään elämää ja huikeita mahdollisuuksia, valoa ja voimaa. Olen osa suurta kokonaisuutta, ja kaikella on tarkoituksensa. Niin olkoon.
Naamioleikkien aika on ohi. Valoa on! On on!

Keveyttä ja (kaiketi sisäistä) aurinkoa viikonloppuun! Voimistutaan ja rauhoitutaan. Sydän!
Päivän ajatus:
"Make peace with the things that you can’t understand, and trust that you eventually will."
dauvoire (via kushandwizdom)

12 kommenttia :

 1. Kiitos rehellisyydestäsi, Elisa. En usko, että olet ainoa, joka yrittää sinnitellä oravanpyörässä. Ei ruuhkavuosien/hektisen työelämän ja perhe-elämän yhdistäminen ole mitään helppoa. Mä en jaksaisi ilman vahvaa turvaverkostoa...

  Tsemppiä!

  t. Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sanoistasi. Tiedän etten ole ainoa, en todellakaan. Sitä vain haluaisi olla jaksava hyvä äiti, joka jaksaa kysellä lastensa kuulumisia, kuskailla, olla läsnä....Viime aikoina kaikki tuo on ollut vähissä.....

   Mutta valoa kohti mennään! Tsemppiä sinnekin.

   Luovuus ja uudet ideat syntyvät kun aivoissa on tilaa niille. Ja sitä tilaa ei ole, jos on koko ajan kuormittunut.

   Poista
 2. Pelleilytaitoa minä voisin ottaa lisää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se liittyy siihen, että on jonkinlaisessa tasapainossa ja sovussa itsensä kanssa. Minä olen ainakin silloin varsin pelleilevä....Viime aikoina tosin vähemmän....

   Kaipa tuota voisi myös harjoitella....tietoisesti :)

   Hupsutuksia viikkoon!

   Poista
 3. YT:t ovat aina henkisesti raskas prosessi ja työyhteisöllä menee aikaa niistä toipumiseen. Hienoa, että sait jäädä. Nyt katse kohti valoisampia asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä- nyt katse kohti tulevaa ja valoisimpia asioita :)!
   Arki on - tai pitäisi olla -ihmisen parasta aikaa. Olen päättänyt, keskittyä tekemään niitä juttuja, joita haluan tehdä, en kauheasti murehdi siitä, mistä jään paitsi jos jätän jotain tekemättä.

   Valoa sinnekin!

   Poista
 4. Näinä aikoina voi onnitella, kun sait työpaikkasi pitää ❤️ Mä aina vaan jaksan (tai no melkein aina) ajatella, että kaikilla raskaillakin asioilla on loppuviimeks joku tarkoitus... Ihanaa sunnuntaita sulle ja pojille. Me lähdetäänkin tästä jäähallille, ja jatketaan sitten meidän neiti 14v synttärijuhlintaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti teidän matsi meni aamulla hyvin ja 14 v synttärit olivat sopivan riehakkaat.

   Olen kyllä kiitollinen, että sain pitää paikkani. Takana on kuitenkin jännitys, miten töissä nyt kun YT:t päättyneet? Useinhan se on niin, että jäljelle jääneet hoitaa irtisanottujen kin työt...Huoh!

   Mäkin uskon vahvasti, että kaikella on tarkoitus. Siksi ne tuntuvat. Kaikesta oppii jotain, ja seuraavalla kerralla on viisaampi. Jos ei ole, niin sitä seuraavalla on. Jossain vaiheessa ihan varmasti oppii, sillä jos tarpeeksi kauan hakkaa päätään seinään, se tulee väkisinkin kipeäksi. Eikä pääkipuisena ole kovin mukavaa. :)

   Poista
 5. Voi Elisa, olen pahoillani siitä, että elämäsi on ollut raskasta. Toivon todella, että jatkossa saat elämääsi lisää valoa, onnellisuutta, keveyttä ja ehdottomasti pelleilyä. Viimeksi mainittu on ihan parasta! Itsekin rämmin edelleen aikamoisessa pohjaliejussa, mutta eiköhän tämä omakin mudassa tarpominen jossain kohtaa helpota. Ymmärrän hyvin sen, että elämä on milloin mitäkin: välillä sitä mutaa, ja välillä taas perhosia, linnunlaulua ja silkkaa onnellisuutta. Usein silti tuntuu vaikealta löytää se Tarkoitus tälle vuosien rämpimiselle. Toisaalta taas tuntuu epäreilulta valittaa yhtään mistään, kun kuitenkin ne tärkeimmät asiat (lapset!) ovat melko lailla kunnossa. Mut joo, kyllä me vielä täältä noustaan, eikös vain...? KAIKKEA IHANAA JA ONNELLISTA SINULLE! ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. iitos ihanasta kommentistasi. Kyllä me molemmat tästä noustaan, ihan varmasti. ELämä kantaa, asiat järjestyvät valoa on!

   Mäkin ymmärrän, että elämä on mutaa ja perhosia. Sellaista elämä on!! Sävyt, valot ja tempo vaihtuvat, säännöllisin väliajoin. Ja elämän jännitys piilee siinä, ettei tiedä missä se rajakohta tulee vastaan.

   Ja tottahan tuokin on, kaikki on niin suhteellista. Mäkin olen kiitollinen, että persusasiat on hyvin. On niin paljon hyvää ja kaunista. Väsyneenä ja ylikuormittuneena sellaiset asiat vain huomaa huonommin....
   Kun ei väsytä (niin paljon) maailma on oikeasti aika jees paikka ja asiat mallillaan. :)

   Lämmin rutistus ja valoa sinne!!!!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top