Hyvää itsenäisyyspäivää!

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän aamun fiiliksiä erään naisen pääkopassa:

• aamulla lukemani juttu 80 vuotta naimisissa olleesta parista HS:n Kuukausiliitteessä sai minut iloiseksi
• mietin olisiko päivän opetus Keep your chin up tai Life is what you make it?
• sitä päättää, että tänään en ulkoiluta itseäni kuin sen pakollisen pojan treenireissun (miksi treenejä on itsenäisyyspäivänä?)
• sitä miettii eräitä nuoria miehen alkuja,  jotka taistelivat rintamalla pelottomasti ja pelokkaasti, jotta saisimme elää itsenäisessä Suomessa ja joiden sielunmaisemaan sota jätti jälkensä. Itsenäisyys on arvokas ja kallis asia, mutta sen hinta oli kova.
• outo hurmio Martin Beck-sarjaan! Olen pakkomielteisesti katsonut kohta koko sarjan muutamassa viikossa ja ei aavistustakaan miksi? Jotenkin tuo rauhallinen poliisisetä rauhoittaa mun mieltä ja tuottaa turvallisuuden tunnetta.
• sitä miettii myös mitä itsenäisyys merkitsee? Ainakin kiitollisuutta ja kunnioitusta sotaveteraaneja kohtaan. Ylpeyttä maasta, joka onnistui välttämään Venäjän ikeen alle joutumisen. Demokratiaa, omaa lippua, suomen kieltä, Fazerin sinistä (josta en tosin pidä), Marimekko-verhoja karjalanpiirakoita, suomalaista sisua, järvimaisemaa.


Hyvää itsenäisyyspäivää itsekullekin!

6 kommenttia :

 1. Hyvää itsenäisyyspäivää!
  Itse arvostan varsin korkealle sen uhrauksen, mitä taistelu Neuvostoliittoa vastaan vaati. Siinä ei rivit repeilleet eikä mietitty että onko tämä kotimaan puolustaminen se minun juttuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin samaa mieltä. Nykynuorten soisi lukevan Suomen sotahistoriaa ja erityisesti talvisodasta. Sitä ei edes ymmärrä, minkä uhrauksen veteraanit ovat meidän puolestamme tehneet, itsenäisen ja vapaan Suomen puolesta. Kunnia heille.

   Poista
 2. Hyvää itsenäisyyspäivää! Mahtava juttu, että veteraanit olivat lujia ja urheita, ja meillä on nyt itsenäinen ja vapaa Suomi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinne muru! Kiitollisuus on tänään kova sana.....
   Kunnioituksen osoituksena, kiitoksena niille ketkä itsenäisyyden ovat meille mahdollistaneet, pöydällämme palaa kaksi sinivalkoista kynttilää....näitä juttuja sitä yritttää opettaa lapsillekin!

   Poista
 3. On ihmeellistä, miten vähän aikaa on kulunut siitä, kun miehet olivat rintamalla. Ja samalla miten kaukainen ajatus on nyt. Uhraus on jotain käsittämätöntä ja todella arvostan <3.
  Voi kun en pitäisi Fazerin sinisestä. Siinä kohti isänmaallisuuteni on ylitsevuotavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, uhraus on käsittämätön - ei sitä varmastikaan voi edes käsittää kukaan kuka on saanut elää itsenäisessä Suomessa koko ikänsä.

   Hah, mulla on sitten muita Fazerin suosikkeja, joita kulutan varmasti yhtä ylisevuotavasti kuin sä Sinistä. ;)

   Valoa iltaan!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top