Lissabon II

tiistai 2. helmikuuta 2016


Mitä suloisin Second Hand kauppa

Nainen kahvilla

Maailman taivaallisin kala-annos ja lasi vino verdeä


RappioromantiikkaaMamma

Voi tätä kauneutta
Mitä jäi näin ens alkuun mieleen Lissabonista:
- ylensyönti. Ruoka oli ihanaa!!
- ihmisten aitous, sydämellisyys ja ystävällisyys. Ihan esimerkkinä kun kysyin kävelyohjeita paikkaan x, n 50 vuotias herra lähti saattamaan minua ko paikkaan. Siinä kävellessämme keskustelimme samalla Suomen ja Portugalin sääeroista
- kaupungissa osataan tehdä leivoksia. Klassisin oli Belem-leivos eli Pastel de nata. Ohuen, rapean taikinareunan sisällä lämmintä vaniljakiisseliä muistuttavaa pehmeää täytettä, päälle ripotellaan kanelia, ah. Kyytipoikana bica, eli Portugalin vastine espressolle. Oma lempparini oli munkki, jonka sisällä oli vaniljakiisselitäytettä. Taivaallista!
- kala, esim turska, meriahven oli taivaallisen hyvää!  Grillattu kala ei tarvitse seuraksi muuta kuin suolaa ja hieman sitruunaa. Ja ihan vähän voita. Nam nam.
- vino verde eli vihreä viini (vinho verde) on Luoteis-Portugalissa valmistettava viinityyppi. Kevyt ja kuiva maultaan, todella hyvää ja naurettavan halpaa.
- vanhat ratikat olivat kätevä liikkua aikamoisia korkeuseroja sisällään pitävässä kaupungissa. Sanotaan, että Lissabon on seitsemän kukkulan kaupunki, mutta se on täyttä potaskaa. Kukkuloita on paljon enemmän :)!
- Rappioromantiikka. Lissabon on sympaattisesti ränsistynyt ja värikäs! Naapurit ovat varmasti keskenään sopineet talojen eri värit ja kaakelit :)  Tykkäsin hirveästi!

8 kommenttia :

 1. Lissabon on ihana! Oliko siellä noin lämmintä? Olen itse ollut joskus myös tammikuussa ja silloin lämpötila oli n. 10-15 astetta, mutta ei se haitannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marras-helmikuu ovat kylmempiä ja takkia sai pitää. Paidassa ei pärjännyt kuin hetkellisesti auringossa.

   Poista
 2. Ihanan näköistä ja kuuloista :) Sinne(kin) olisi ihana päästä! Tuo auringo, valoisuus ja värit, ahh... ♥

  VastaaPoista
 3. Minä niin tarvitsisin valohoitoa! Just nyt heti. Niin ja hyvää ruokaa.

  VastaaPoista
 4. Ensimmäinen kuva on lumoava: nainen korkokengissään ja hatussaan katselee kameraan kävelykadulla! Kahvila- ja ruokakuvat ovat aina ihania. Aurinkoiselta näyttää Lissabon.

  t.Soolis

  VastaaPoista
 5. Just kun laittelin viestiä fb.ssa sulle auringonvalon puutteesta! Oi, sä oot saanut sitä nyt reissulla :) t. Kade

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top