Fitnesspäiväkirjat 2. kausi

torstai 28. huhtikuuta 2016

..sucks.  Kyllä olen pahoillani, mutta se on mielipiteeni.

Fitnesspäiväkirjojen 1. kauden vielä katsoin ja siinä oli edes jotain kivaa (olisiko Venla Savikuja ollut se jalat maassa oleva ja täyspäinen, joka kiinnosti), mutta tämä 2. kausi on pohjanoteeraus.

Olen jotenkin ihan kurkkua myöten täynnä koko fitness-buumia, siihen liittyvää ruokahöyryämistä, pakkomielteisyyttä ja ulkopuolisten halveksumista. Eikä siinä kaikki: sarjassa kaiken edellamainitun lisäksi soppaan on vielä roiskattu sixpäkit, rasvaprosentit, selfiet, tekotukat, irtoripset, irtokynnet, ankkahuulet. Siinähän on tervettä naisen mallia (nuorelle) naiselle ihan tarpeeksi. Onko kukaan miettinyt, että jos fitness-personaat saavat jatkuvasti lisää media-aikaa ja -tilaa, se vaikuttaa nuorten ja erityisesti tyttöjen omakuvaan ja käsityksiin tavoiteltavista asioista?

Muita huomioita laadukkaasta 2.kaudesta:


- Janni Hussi - se, joka piti olla se ohjelman suorasuu, ja kertoa totuus "fitnessmaailman ikävistä puolista" näyttelee ekassa jaksossa (mielestäni selkeästi) aliravittua PYYKKILAUTAmasuansa ja kertoo "mulla ei ole ollut ruokavaliota 2 vuoteen" et "tää nyt on vaan tällanen". No sorry vaan Janni, jos vatsasi on kuin fitnesstähden (pahimmillaan/parhaimmillaan) ruokavaliosi on vähintään KOVIN niukka. Ja kiva ylläri on se, että HALUAT sitä vatsaa esitellä tv:ssä kaikkien (erityisesti) nuorten naiskatsojien iloksi/malliksi. Mainiota, että nuori nainen voi katsella ja ihailla olematonta vatsaasi, ja ihmetellä kun itsellä ei ole samanlaista. Siitä on enää lyhyt matka laihiskuuriin....

Hiukan ihmettelin myös, että Janni oli saada orgasmin maistettuaan kahvia 31 päivän tauon jälkeen - voi kiesus, "hyvä nainen, juo sitä kahvia jos kerran mieli tekee". Plussaa: Jannin Harri-puudeli on söpöintä mitä sarjassa on ! :)

- Nanna: Pariskunnan dialogi (jos sitä nyt voi edes dialogiksi kutsua) on epänasevaa, esim kotikohtauksissa mörökölli-Jere makaa aina lötkönä sohvalla ja murahtelee kahdella sanalla.  Entäpä Dubain loma, Nanna yrittää saada "laiskat lomailijakamunsa" treenaamaan, ja pettyy kun he eivät lomalla innostu ajatuksesta...;) Eikö lomalla voi vain ottaa rennosti, varsinkin jos on raskaana? Tai sitten vain urheilla yksin?
Naismallia kerrakseen

- Eevi: Nainen on jotenkin niin teennäinen ja "teko". Mut kiva jos voi olla pöösonal treiner ja plokkaaja....(jonkinlainen naisen malli tietty sekin....)

+ Oona on ihana, persoonallisen kaunis, rento ja mieletön urheilija. Oli myös silmiä avaavaa todeta, että tankotanssi on oikeasti urheilua. Ja ko. nainen on meikittömänä ilmestyksenä ihan kivaa vaihtelua Eevin suihkurusketuksiin ja tekoripsiin :-)  

ps. Niin ja sain ennakkomainon perusteella kuvan, että Kalastajan vaimo esiintyisi varsinaisessa sarjassa. Vasta myöhemmin selvisi, että matsku näkyykin vain Katsomossa. Mikä ihme mainostemppu toi oli??

ps2. Lue Kepposen mainio kirjoitus sivuten samaa aihepiiriä täältä

15 kommenttia :

 1. mä en millään tajua niitä tyyppejä, jotka oikeasti ovat kauniita, terveitä jne, ja käyvät narisemassa että "painan liikaa" "oon läski" "tukka huonosti".
  Ihan samalla lailla otti (ottaa edelleen) kuuputtimeen ne tyypit, jotka vääntävät itkua kun kokeesta tulee vaan kymppimiinus.

  Säälittävää huomionkerjäämistä.
  Surullista sielun yksinäisyyttä.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään tajua. Tulee aiheesta mieleen klamydian biisi Minä minä minä ja sanat:

   Mä osaan tän mä osaan ton,
   oon jätkä mahdoton.
   Minimaalinen on määrä mua parempien.
   Tasoisiani on turha ees täältä alkaa kattelee,
   joku päivä peilin kanssa naimisiin mä meen.

   No se on minäminäminä,
   minäminäminä,
   minäminä eikä kukaan muu.
   Minäminäminä, minäminäminä,
   minäminä eikä kukaan muu.
   Minäminäminä minäminäminä, jeejeejee.
   Se on minäminäminä minäminäminä minäminä
   minä minäminäminäminäminä,
   eikä kukaan muu.

   Älykäskin suurinpiirtein, intellektuelli oon
   On järkee pantu älyttömästi alle kuontalon
   Mutta mistähän kummasta juttu tääkin johtunee
   Kun johonkin istuun meen niin pöytä pikkuhiljaa tyhjenee

   Poista
 2. Toi maailma on niin outo ja narsistinen. Mua ärsyttää sekin, ettei siinä näytetä OIKEAA työtä. Missä he käyvät töissä? Mistä tulee elanto? Ai niin, jääkiekkoilijamieheltä ja keneltä mistäkin..? Näyttäkää mulle nainen, joka käy sekä töissä, hoitaa kotia ja elää perhe-elämää SEKÄ urheilee ja elää tervehenkisesti. Mielellään siihen päälle omaa hengen ja sielun ravintoa. Sellaista kunnioitan. Mutta en noita muovinukkeja, joilla liikkuu päässä vain ne tekoripset...

  Ja voihan toki olla, että kaiken tuon pinnan alla he ovat fiksuja naisia, mutta se ei kyllä millään lailla näy ulospäin (joten epäilen).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä narsistisuudesta, ja sarja hetkittäin jopa koominen. Sarja on hetkittäin kuin omediasarja, kohtaukset kuin Kummelista konsanaan.

   "Nyt me mennää salille...hihiiihii... sit juostaa rappusii...hihihii sit ku mul on jetlag nii pitää mennä salille et se lähtee pois...hihihii" :D

   Ja niin niiden missyköitten työ on olla plokkaaja ja pörsönäl träiner. ;) Ja sitten niillä kaikilla - paitsi OOnalla- on rikkaat miehet- ehkä sekin menee työstä? Et silleen. ;)

   Poista
 3. Yhdyn täysin edelliseen ^. Ko. sarjaa en ole katsonut koskaan, saisin varmaan tämän oman röllykkämahani vieressä pötkötellessäni ja herkkuja mutustellessani sen sortin allergiakohtauksen, että varmaan kuolisin.

  Harmittavasti tämäntyylisiä ihmisiä on myös meidän "aikuisten" äitienkn joukossa. Jos ei nyt ihan fitness-pohjalla, mutta enivei...

  Aurinkoista päivää 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarjaa voi katsoa yhden jakson verran ihan vaan siksi, että tietää mistä ihmiset kahvipöydässä puhuu, muuten ei kyllä tarvii.

   Aurinkoista loppuviikkoa--toivottavasti!!!!

   Poista
 4. Tässä vasta keskusteltiin teinitytön kanssa asiasta - että miten noita tehopakkauksia katsoessa voi saada itselleen hyvää buustia alkaa liikkumaan, mutta taas toinen puoli on se, että siitä voi tulla paineita, pitäisipitäisipitäisi, oon läski, pitäis laskea ruokia jne. Ja mennä siis överiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa tollaiset tehopakkaukset voivat olla motivaattorinakin mutta tärkeintä olisi varmasti muistuttaa lapselle iikunnan kokonaisvaltaisesta hyvästä olosta.

   Kummallista on sekin, että tytöt ikuisesti ovat jotenkin sallittuja arvostelun kohteita. Kuka voi oppia nauttimaan kohtuudella sen enempää ruuasta kuin liikunnastakaan, jos kokee ensisijaisesti olevansa vain arvostelun kohde?

   Poista
 5. Mä on koukussa just siihen, ku ne on jotenkin aika kamalia kaikki. Näin oikeesti aikuisena mietin sitä, et kun ne nyt jo laittaa itseään noin teennäisen näkösiksi, niin kuin ne kestää naamaansa n.nelikymppisenä.
  Noita voi pitää osin hyvänäkin esimerkkinä, kuten Katja sanoi, mutta kyllä mä vähän huonona mallina ne näen.
  Jos niillä olisi muutakin elämää, niin olisin vähemmän jyrkkä. Mut hei, kyllähän se yksi lätkävaimo sanoi saavansa kahdelle salille molempiin yhden tunnin, et kohtahan hällä on kauhea kiire. ÖÖH; MITÄ????

  Oona tosiaan on jännän näköinen ja virkistävää ettei meikkaa koko aikaa, mut sit koska ajatusmallini on jo vääristynyt niin mietin et voisko jotain laittaa naamaansa ku kaverit vieressä on tosi tällättyjä.
  Oona on se, joka sai mut lämpeneen URHEILULLE. Juma minkä haban voi saada jos treenaa.

  Kyllä on ajatuksia ohjelmasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah joo mä ymmärrän ton, et katsoo kamaluuden takia.

   Mä en kyllä ota noista naisista mitään mallia, musta toi niiden homma on vaan niin överiä....itse olen luonnollisemman, jonkin sortin kultaisen keskitien....ja sohvan reunan kannattaja ;)

   Ne kestää itseään varmasti 40 vuotiaana kauneusleikkauksien avulla ;)

   Antaa Oonan olla ihana just tollasena, au naturel!!

   Poista
 6. Tästä on saatu jutunjuurta blogeissa. Kiva kun sinäkin tartuit aiheeseen terävillä huomioilla :). Kepponenkin kirjoitti aiheesta nasevasti ja Tuulan taannoinen fätness-päiväkirja oli hykerryttävää luettavaa. Minä totean vain, että onneksi itsellä ei ole tyttölapsia, jotka sarjasta innostuisivat. Itse jo tajuan, että olen tyytyväisimmilläni lenkin jälkeen masu täynnä ruokaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah tää on nyt jotenkin pinnalla tää aihe.

   Tuntuu, että viime aikojen urheilubuumin myötä laihuuden ihannointi ja anoreksia ovat vaihtuneet lihasten (fitness) ihannointiin ja ortoreksiaan. Sama ongelma saa vaan eri nimen. Mitä seuraavaksi?? LÄhes pelottavaa...

   Poista
 7. En ole nähnyt yhtään jaksoa fitness-päiväkirjoja. Nyt tuli olo, että pitäisi ehkä joku jakso katsoa. Ei sillä, että voisin sarjasta aidosti tykätä. Vaan ihan vain kauhistellakseni.. Mukavaa viikonloppua ja vappua!

  VastaaPoista
 8. En ole nähnyt yhtään jaksoa fitness-päiväkirjoja. Nyt tuli olo, että pitäisi ehkä joku jakso katsoa. Ei sillä, että voisin sarjasta aidosti tykätä. Vaan ihan vain kauhistellakseni.. Mukavaa viikonloppua ja vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhistelu on välillä paikallaaan eli katso vaan yksi jakso! Mahtavaa vappua :)!!

   Poista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top