Tyttö sinä olet.....

tiistai 19. huhtikuuta 2016

Käsiini sattui kirjastossa Jenni Pääskysaaren kirja "Tyttö sinä olet ...", vaikka kirjan kohderyhmä onkin 10-17-vuotiaat tytöt eivätkä nelikympppiset naiset  :) Onneksi sattui, koska kirja on mahtava. Sen jokainen lause on sopiva kenelle tahansa, missä tahansa. Koska kukaan, ei kukaan meistä, kuule liian usein että sinä kelpaat juuri sellaisena kuin olet. Että sinä olet arvokas ja tärkeä.

Voi, juuri tällaisia kirjoja tarvitaan! 
 Suositteluni!

En oikeastaan tiedä mitään ihanampaa kuin pieni, urhea tyttö, jolla on koko elämä edessään. 
Vaikka kukaan ei muistaisi sanoa sinulle, että olet ihana, sinä olet. Sinussa on kaikki maailman voima, taidot, valo, ilo, äly, viisaus ja lämpö, kunhan jaksat etsiä ne sisältäsi.

Toivon sinulle rohkeutta olla erilainen, rohkeutta hyväksyä erilaisuus ja rohkeutta tukea erilaisuutta. Sillä on tosi ok olla erilainen.
Ei ole olemassa yhtä ainoaa oikeaa tapaa olla ja elää. Ei ole olemassa ihannetyttöä, -naista tai -ihmistä, joksi sinun pitäisi tulla ja kasvaa. Sinusta voi tulla vain sinä, ja vain sinä tiedät, mitä haluat olla.
Ei kenenkään tarvitse jaksaa, pärjätä ja selvitä yksin. Avaa suusi, kerro jollekin, miltä sinusta tuntuu, niin huomaat, että meistä jokaisella on kannettavanaan taakka, josta muilla ei välttämättä ole aavistustakaan.

7 kommenttia :

 1. Juuri tuollaista tekstiä tarvitsee myös aikuinen nainen! Pitääpä lukea jossain vaiheessa. Onneksi meillä on tämä blogimaailma, jossa me naiset nykyisin saamme suumme auki ja saamme vertaistukea. Kiitos!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ihana, kun muistutit tästä kirjasta. Tämän menen lainaamaan samantien: meillä tosin asuu juurikin kohderyhmään kuuluva 10v, jolle tekee varmasti hyvää lukea tuo kirja. Eikä tuo teksti vaikuta huonolta ihan aikuisellekin 💕

  VastaaPoista
 3. Miks mulla tuli itku? Varmaan siksi kun kukaan ei ole mulle noin sanonut koskaan. Onneksi olen oppinut sanomaan sen itselleni. Kiitos! Omilleni olen sanonut että niistä voi tulla ihan mitä vaan haluavat. Tämän postauksen lopussa tyttöjen vastaukset http://puolinaisenero.blogspot.fi/2016/01/valon-soturi.html :D

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, että tytöille on kirjoitettu tuollainen kirja! Se sopii myös meille hiukan varttuneemmillekin ;)

  VastaaPoista
 5. Äitini sai tuon kirjan synttärilahjaksi. Nyt tuo kirja on päätynyt meidän kirjahyllyyn. Odottaa. Että 6-vuotias kasvaa. Taidanpa lukea kirjan nyt itselleni. Kiitos vinkistä! Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Äitini sai tuon kirjan synttärilahjaksi. Nyt tuo kirja on päätynyt meidän kirjahyllyyn. Odottaa. Että 6-vuotias kasvaa. Taidanpa lukea kirjan nyt itselleni. Kiitos vinkistä! Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Juuri tuollaisia sanoja tarvitsee kuka vain - pienet ja isot tytöt. Ja pojat :) <3

  VastaaPoista

Ihanaa kun kommentoit! Parhautta päivääsi!

Back to Top